Тормоз от страна на майка ми и брат ми

• 5 270
  • 106
  •   1
Отговори
# 60
  • София
Този бунт някак естествено се случва в 20-те, сега е доста трудно, да не кажа непосилно.

С наследствените части от имоти нищо не може да направи, ако няма средства и нерви. Само ще затъне емоционално още повече.

Търсят се хора навсякъде, Дженифър, пиши на всички познати, че търсиш работа, подай и кандидатури на повече места.
Няма какво да го говорим, но без пари ще си подчинено положение и ще обслужваш маниите на майка ти.

# 61
Със сигурност, някой плаща сметките на авторката, но майка й е била крякаща идиотка доста дълго. Баща й е работил, бил е присъстващ съпруг, работил е на селото й и е получил точно същото. Авторката няма вече подкрепата на баща си , а и единствената работеща подкрепа би била с помощ за намиране на работа. Да отиде при брат си или някой друг, не мисля, че ще бъде добре.

Последна редакция: пн, 11 юли 2022, 21:25 от liola

# 62
Аз не разбирам авторката как се издържа?

В началото помислих, че темата е написана от човек на около 18-20. Сега просто не схващам! Как 30 и кусур годишна жена живее с майка си, карат се нон стоп и не може да си хване живота в ръцете, защото е 40 кг?

Дадоха ти вече съвети, няма да се повтарям. Докато не добиеш самостоятелност, положението ти нама да се подобри.

# 63
  • София
Представям си как брат й ще хукне да й помага или ще е съгласен тя да живее при него. Не изглежда особено кооперативен, а по-скоро дистанциран.
Спешно, ама много спешно да си намери работа. Иначе ще е роб на майка си, а майка й все повече ще има изблици.

# 64
И аз не разбрах защо да ходи при брат си. Човекът я кара да седи два!!! часа на гробище. Какво по дяволите може да правиш на 40 градуса два часа там.
Бягай момиче и се спасявай. Майната му на апартамента.

# 65
Авторке, майка ти има ОКР и ще става по-зле с времето, защото е остаряваща и безработна домакиня. Забрави за имота, докато тя не почине, сега главната ти цел е да си намериш работа и да се изнесеш на квартира в първия момент.

# 66
Съжалих, че пуснах тази тема тук. Умолявам Администраторът да заключи моята тема! Не намерих разбирателство. Спирам да чета злостните ви коментари. Ако не можете да помогнете на човек, то по-добре си замълчете, защото така само натоварвате човекът, който моли за помощ!
Дженифър, нормално е да задават въпроси хората, които пишат в темата ти. Аз не видях да отговаряш, но това си е твоето решение.
Видях в отговорите обаче, подкрепа и разбиране (разбирателство е друго нещо). Видях и съвети - работа и изнасяне. Друг вариант няма. Ако ще 10 000 потребители да напишат колко.ти съчувстват, какви ужасни майка и брат имаш, как те не са прави и т.н. това няма да промени ситуацията, в която се намираш. Единствено и само ти можеш да я промениш. И още нещо, не можеш да промениш друг човек, можеш да променяш само себе си.
И още един съвет - поработи над българския си. Не знам какво е висшето ти образование, но допускаш груби езикови грешки и това също би могло да е причина да предпочитат друг кандидат на интервютата за работа. Все пак зависи и за какви позиции кандидатстваш.
Оставам с усещането, че си романтична, мечтателка, може би малко наивна жена. Не, че е лошо непременно, но и не помага особено в грубата реалност.

# 67
Дженифър, виждам два варианта за решение.
И двата започват по един и същи начин: започваш работа, за да имаш самочувствието, че си самостоятелна единица и че никой няма право да те тъпче.

От там нататък или оставаш в апартамента, или се изнасяш.
Оставаш, ако (с новото си самочувствие) си в състояние да игнорираш майка ти, да си живееш в твоята си стая, да си ядеш твоето си ядене, да си миеш и чистиш нещата, които ти употребяваш и да не се занимаваш с нея.

Излизаш си, ако можеш да си го позволиш, ако от заплатата ти остават пари за наем и най-вече, ако не си в състояние да се дистанцираш от майка си и да я подминаваш като някакво разбесняло се зомби от телевизията, което няма отношение към теб.

А брат ти нямаш причина да го слушаш и да му се подчиняваш, освен ако не е той човекът, който те издържа и от когото зависиш по тази причина. Така че, когато минеш на самоиздържка, ще можеш и на него да му обясниш най-сестрински, че ти решаваш къде да ходиш или да не ходиш и просто ще си влезеш в стаята, а той да стои и 4 часа на жегата и да става ако иска в три сутринта.

За да не те тъпчат, намери си работа и самата ти убеди себе си, че нямат право да определят нищо в твоя живот, това е.

# 68
Всъщност, 1/6, ако жилището е било СИО.

# 69
Мила, бягай! Майка ти има психични отклонения. Спасявай се. Накарай ги да ти надплатят дела, които имаш и бягай към София. Там ще намериш някаква работа, колкото да оцелееш докато намериш нещо по-добро.

# 70
При все че всичката работа в днешно време е предимно на компютър, е абсурдно да се твърди, че няма какво да работиш, ако не те бива в тежкия физически труд... Аз нямам здравословни проблеми, но също не мога и не искам да върша тежка работа. Представи си, и аз работя НА София и по цял ден си седя на едно столче и си цъкам на клавиатурката. Никакъв проблем за слабо момиче.

# 71
Дженифър, ти искаш да получиш разбирателство тук. Но как да стане, като е трудно да бъде разбрано как и зашо живееш там, където си? 99% от хората да са се махнали преди 10 години от там. Нима си мазохист? Въобще не те разбирам и няма как да схвана защо някой се мъчи зорлем. Ако не мога да работя, отдавна поне да съм се увесила на врата на някой мъж и да живея при него, отколкото в тия кошмари. 100 пъти предпочитам който и да е мъж пред съжителство с родители, битовизми като това кой да ми определя кога да се изкъпя и т.н. Като не искаш работа, трябва да се прехвърлиш при някой друг, някои мъже са склонни жена им да не работи. Не виждам ама никакъв друг изход за теб в случая.

# 72
Ох, бе хора как и давате съвети да се овеси на врата на някой мъж. Те понеже мъжете на опашка се редят за безработни и без трудови навици 36 годишни. Дайте по сериозно. Човек управлява сам собственият си живот.

# 73
  • София
Как така 36-годишна? Звучи ми като 20-ина, не повече.

# 74
Не виждам друг изход, ако жената не иска да работи. С майка си няма как да продължи вечно, нали? А без работа и доходи как да излезе оттам? Познавам много жени, които не бих изтраяла и 5 минути, а си имат мъже. Авторката е жена, значи мъж може да бъде намерен някак.

Общи условия

Активация на акаунт