Тормоз от страна на майка ми и брат ми

• 5 244
  • 106
  •   5
Отговори
# 45
  • София
Дженифър, разбирам, че някои от коментарите тук са ти станали неприятни, но трябва да застенеш лице в лице с истината, за да можеш да излезеш от положението си. А истината е, че след определени години човек трябва да се отдели от родителите си, защото иначе неминуемо попада в едни нездравословни отношения. Каквито и очаквания да имаш към вашите, те вече не са на място. Ти не си дете и трябва да изградиш собствено семейство, като преди това стъпиш на собствените си крака като самостоятелен индивид. Това, че не си го направила досега е и в корена на проблемите ти. Колкото и да те боли от коментарите тук, осмисли ги, те всъщност са в твоя полза.

# 46
  • Paris, France
Дженифър, майка ти е избухлива и обсесивно-компулсивна. Това няма да се промени. За чиниите препоръчвам миялна. По-евтино от миене на ръка и няма петна ако се настрои солта.

Трябва да се изнесеш, поне временно. У приятелка, гадже, роднина, на работа извън града. Дадоха ти идея за морето.

40 кила и болни стави не са пречка за самостоятелен живот ако човек го иска. На възраст си вече и ти е време да отлетиш като брат ти.

Работа в чужбина влече ли те? Ако знаеш език е идеалното в случая.

Намираш си работа и се изнасяш. Друг начин няма. Няма. Така се изнесох аз, без висше и много по-млада от тебе.

Не те нападаме, но не виждаме друг изход. Няма как да дойдем да измием чиниите или да подредим след брат ти. Изнасяш се и баста. Работа, квартира и аут. Там ще се поболееш.

А ти как виждаш изхода или си смазана до степен да живееш от ден за ден? Имаш ли приятели, гадже, планове?

Последна редакция: пн, 11 юли 2022, 20:13 от Nevena Virolan

# 47
Много съжалявам за ада, който се налага да търпиш. Не знам какво да кажа, освен да попитам от голям град ли си и има ли възможност за работа по специалността ти, преди какво си работила и кога напусна. Може на първо време да започнеш и по-нискоквалифицирана работа, докато се оглеждам за нещо подходящо, поне ще взимаш някакви пари и може да спестиш за първоначалния наем, когато се изнесеш. Също те съвветвам, когато имаш възможност да поговориш и с психотерапевт, защото е ужасно травмиращо да живееш в подобна атмосфера. Не се предавай, успех ти желая.
ПП: А, и да попитам взимаш ли някакви помощи от борсата по труда? Така би могла до спестяваш за евентуално изнасяне след като започнеш някаква работа.

Последна редакция: пн, 11 юли 2022, 20:20 от Анонимен

# 48
  • София
В момента работиш ли, как се издържаш, кой купува хляб, кой плаща сметките?
Въпросът е дали искаш да воюваш с тях или да се изнесеш. Явно двамата са тандем. Щом си собственик, дръж се като собственик на тази четвъртинка от апартамента, заявИ се като такъв! Намираш си някаква работа, каквато ще да е, очертаваш си твоята стая като част от собствеността, плащаш част от режийните разходи и си дотам. Не се занимаваш с тях. Евентуално можеш да се консултираш с юрист и да търсиш начин да продадеш на тях или да им кажеш, че искаш да продадеш твоя дял от апартамента. Това може да ги постресне, ако не искат разправии по делби, дела и прочие.
Или се примиряваш и страдаш, или минаваш в по-бойно отношение.

# 49
Нищо няма да се промени към по-добро. Майка ти с възрастта ще става все по-сприхава, а брат ти винаги ще е по-мил за нея, защото не са непрекъснато заедно. Ако искаш нещо да се промени - намираш работа и се изнасяш, ако ли не - седиш и търпиш. Други варианти няма.

# 50
  • Paris, France
Не мисля, че изговаряне на желанието да си продаде частта е разумна в момента. Майка и може да изпадне в нарцистичен бяс и да не спре да мели с дни, да я изгони, да повреди вещите и, да ги счупи, да и създаде главоболия за месеци. С човек като майка и трябва да се действа отдалече. Работа, спестявания, изнасяне, даже смяна на телефонен номер и тогава адвокат и той да се оправя.

Брат и е друг тип човек, по-деен, но не живее там постоянно. Може да разхвърля, но си е взел животът в ръцете и затова майката не го заяжда толкова, колкото е заяждала бащата и Дженифър. Дженифър вероятно показва слабост - тегло, болни стави и майка и я третира като непотребен парцал, защото знае или поне мисли, че Дженифър ще търпи.

Сега го няма бащата за да я възпира, намалели са доходите и, дъщеря и е безработна в къщи, няма помощ на село и чудовището е бясно.

Дженифър ,  мислиш ли, че с парите от апартамента и имота на село, които ти се полагат от баща ти ще можеш да си купиш прилично жилище, пък било то и празна гарсониера? Ако имаш твое жилище, 1000 лева ще са ти предостатъчни за скромен, но спокоен живот сама.

# 51
Да не се занимава с тях и да живее все едно не обитават едно и също пространство, особено когато това пространство е апартамент, е абсурдно. Не знам как смятате, че е реалистично. Това не е живот със съквартиранти и подобни отношения не са възможни с конфликтни членове на семейство с такава динамика.

Дженифър, аз мога да ти напиша, че те разбирам и ти съчувствам. И ще съм напълно искрена, сигурна съм, че и други потребители могат да напишат същото, но не знам как това ще ти помогне, освен евентуално да ти донесе временна утеха. Прави са тези, които ти написаха, че единственото решение е да намериш работа и да се изнесеш. А това, че го пишат все едно става от днес за утре и трябва да се направи въпреки физичекия и менталния ти капацитет, иначе си заслужаваш съдбата, не е лично към теб. Естествена реакция към проявена слабост е, трудно за възприемане е и хората не се замислят много-много, особено във форумите, не го взимай присърце.

Обмисли какво можеш да направиш без да отхвърляш опции, които ти изглеждат трудни или странни. Реалността няма да се адаптира към теб, обратното трябва да се случи.

# 52
Аз малко поразгледах...и ми направи впечатление в колко много теми авторката се оплаква от нещо.Та стигнах до извода,че авторката е от хората,които обичат да мрънкат и да се оплакват.Колко е скапан живота им,колко е трудно,как не може това-онова,как няма работа,как всички се държат лошо с тях и т.н.
Еми сори Дженифър,ама живота е такъв какъвто си го направиш.Не прочетох да си инвалид,или да си на легло.Здрав и прав човек си!
Колко много хора има в много по-тежко здравословно състояние от теб,замисляла ли си се?
Майка ми е на 54 г със 100% ТЕЛК.С колостомна торбичка отпред на корема,и уретрален стенд отзад.Всичко в следствие на лъчетерапията заради рака преди няколко години.В момента работи на две места.На едното по 12 часа,на другото по 8-10.Та твоето е само и единствено ОПРАВДАНИЕ!
Докато продължаваш да се самосъжаляваш и оправдаваш все така ще е.
Пожелавам ти наистина да се вземеш в ръце,и живота ти да тръгне в добра посока,но само ти единствено можеш да го направиш!

# 53
  • София
Това са различни варианти - към момента всякакви варианти могат да бъдат представени и отхвърлени. Положението е зле. Трябва да прецени какво може да спечели и какво може да изгуби в един или друг случай.
като цяло е добре да се информира за правата си на собственик на част от жилището - това със сигурност ще й бъде от полза. Дали и кога може да продава, на кого, дали може да отдава под наем и при какви условия и т.н.

# 54
Maйка ти , вероятно, е с някакво психично разтройство, което ще се засилва  с възрастта. Предполагам, че и е изпаднала в истерия във връзка с финансите. Мисля, че по-рано е трябвало да помислиш за изнасяне. Сега е задължително. Имам два съвета към теб- работа и изнасяне. Най-добре в друг град, за да не общуваш с нея. До тогава-не й се връзвай. Има петно на чиниите- моля, измии ги отново. И, така- за всичко. Не се обяснявай, защото това е кауза пертута.

# 55
Мързи ли те да работиш и да се изнесеш? Да дойдем да ти помогнем с куфарите или с какво?

Майка ти ли те издържа? Тази лоша и луда жена?

# 56
  • Paris, France
Дженифър, а брат ти би ли се съгласил да идеш за известно време в София при него? В София има доста работа, особено ако знаеш език, но и без езици. Не е нужно да е точно по специалността ти.

Имаш ли приятели, познати, роднини, бивши състуденти, у които да можеш да останеш известно време? Лятото много хора са по морето и чужбина или поне децата им ги няма. Дето се вика да си измъкнеш ръката от врялата вода.

Ако имаш бивши състуденти в твоя град, друг, можеш да помолиш за съдействие за работа. В много браншове търсят хора и работата е офисна, не тежка.

На морето има работа на рецепция, на която няма да вдигаш повече от връзка ключове и паспорт. Знаеш ли езици и ако да, какви?

Много кол центрове предлагат работа, която може да се работи и от дома в някои дни.

А ако не е тайна, защо не се изнесе докато баща ти беше жив както е направил брат ти?

Майка ти би ли искала ти да се изнесеш, според тебе? Показва ли, че и тежиш?

# 57
Каквато и да е майката, то явно в момента, а и до сега тя осигурява плащането на сметките и храната, щом Дженифър не работи. И ако сега авторката е зависима финансово от майка си, то какво ще стане един ден, когато и майка й си отиде? И още нещо има, колкото по-дълго един човек е без работа, толкова по-трудно е да започне след това - и да го наемат, и чисто психологически.

# 58
  • София
Съжалих, че пуснах тази тема тук. Умолявам Администраторът да заключи моята тема! Не намерих разбирателство.

За 10 години творческа дейност в Мамата не разбра ли как да информираш и помолиш модератор да заключи темата? Има си и определено място под всеки отговор - потърси го триъгълничето.
Общото мнение е да започнеш да живееш своя живот, да не чакаш на мама и брато.
Сега какво се очаква от нас - да ти съберем пари за изнасяне, да ти намерим работа, да те приютим в домовете си?
Ами всеки човек е имал някакви проблеми, всеки е загубил близък, всеки има здравословен проблем.
Започни да се грижиш за себе си.
Предлагам - утре вместо тук да влезеш в Джобса, Линкедин и подобни сайтове. Да си подготвиш CV и да започнеш да четеш обяви  за работа. Виж какво се търси на пазара, какво можеш да предложиш,  дали не трябва да доучиш език или комп. умения. Има достатъчно безплатни обучения в нета.

# 59
Ами разбира се. Жената може да е всякаква, но отглежда паразит, а  скоро е загубила мъжа си. Да, очевидно не е добре. Но авторката живее под нейния покрив, не плаща сметки, не купува храна. Не допринася с нищо. Има десетки работни места, на които не се изисква физическа активност. Лято е. На рецепция не може ли да работи? Под наем да живее? За мен е непонятна ситуация, как може човек да се чувства добре в кожата си, след като е паразит за семейството си и обществото.

Ако беше толкова лоша майката, да я е изгонила. Ама явно луда, ама все пак майка.

Общи условия

Активация на акаунт