Хърватия - Тема 3

• 46 955
  • 785
  •   1
Отговори
# 135
  • Русе
Здравейте.  За много години! Обмислям едно посещение в Пула за концерт.  Предполагам с полет до Загреб или Задар.  И двете са доста отдалечени от Пула.  Дали има удобен транспорт? Някой ходил ли е в това градче? Всякаква информация ще ми е полезна.

# 136
Има Фликсбус ежедневно, 3.5 часа, 26 евро в посока.
https://shop.global.flixbus.com/search?departureCity=40dea87d-86 … 8f46-4ec5b91708ed

# 137
Напиши в кой месец планираш това ходене до Пула? Има си летище и има опции за кацане там с прекачване.

# 138
  • София
Здравейте.  За много години! Обмислям едно посещение в Пула за концерт.  Предполагам с полет до Загреб или Задар.  И двете са доста отдалечени от Пула.  Дали има удобен транспорт? Някой ходил ли е в това градче? Всякаква информация ще ми е полезна.
Автобус Задар - Пула ~ 7 часа
Автобус Загреб - Пула ~ 3.5 часа
Самолет Загреб - Пула ~ 40 минути
Самолет Задар - Пула ~ 30 минути.
Влак от Загреб конкретно за Пула е само за ентусиасти, от Задар не е възможно.

# 139
Друите опции са с прекачване: във Виена, Брюксел-Шарлероа, Лондон-Станстед (Ryanair). Откъде ще пътувате, от София ли? В кой период, кой месец? Летище Пула предимно през летния сезон е активно.

Sofia-Vienna-Pula
Varna-Vienna-Pula
Burgas-Vienna-Pula

Sofia-Charleroi-Pula
Varna-Charleroi-Pula

Sofia-Stansted-Pula
Burgas-Stansted-Pula
Plovdiv-Stansted-Pula

Varna-Katowice-Pula
Burgas-Katowice-Pula

Varna-Poznan-Pula
Burgas-Poznan-Pula

Лоукост опциите с едно прекачване са тези. Иначе има и доста други, но със скъпи авиокомпании.

Последна редакция: вт, 03 яну 2023, 12:16 от diziler

# 140
  • Русе
Става въпрос за края на юни - тогава е концерта. Още не е решено, но искам да проуча опциите.
Благодаря за споделената информация.

Уф, много неудобно значи Simple Smile Не можа ли да пее в Загреб моят човек? По принцип исках във Виена през март, но билетите се изчерпаха докато склоня ММ.

# 141
Ние сме ходили на концерти, а и на почивки, в Хърватия и Словения с кола. Пътят след Калотина е само магистрала и за нас това е несравнимо по-удобният вариант. Разбира се, ако трябва да пътува само 1 човек, може би самолет/друг обществен транспорт е по-добре.

Арена Пула е страхотна локация, в Загреб няма такава. Масово чужди звезди предпочитат да пеят на Арена-та.

# 142
Е да, но и ... не всеки има кола. И тази опция отпада автоматично. Само самолет/влак/автобус  Wink

# 143
  • Русе
Имаме кола,  но от Русе ни идва доста далече и трябва да се вземат повече дни и да се предвидят междинни нощувки. Ще го помислим.

# 144
Това, че сте в Русе е важно уточнение, трябваше да го кажете от самото начало, когато си поставяте питането, също както и месеца, в който ще пътувате (защото през летните месеци са опциите са тези самолетни билети). Най-малко щяхте да ми спестите търсенето на опциите от пловдивското, бургаското и софийското летище.
Най-близо ви е летището в Букурещ, а оттам вариантите за полети  са много повече по принцип. От София са по-малко. А както написах по-горе, имате опции с прекачване и от Варна.

# 145
  • Русе
Това, че сте в Русе е важно уточнение, трябваше да го кажете от самото начало, когато си поставяте питането, също както и месеца, в който ще пътувате (защото през летните месеци са опциите са тези самолетни билети). Най-малко щяхте да ми спестите търсенето на опциите от пловдивското, бургаското и софийското летище.
Най-близо ви е летището в Букурещ, а оттам вариантите за полети  са много повече по принцип. От София са по-малко. А както написах по-горе, имате опции с прекачване и от Варна.
За месеца отговорих още веднага - края на юни. А, че съм от Русе ми излиза под аватара. Не съм уточнявала, защото така или иначе тук летище няма. По принцип въпросът ми беше за транспорт от Загреб до Пула. Hands V

# 146
Щом държите да е през Загреб, значи е безмислено да си говорим за самолетни прекачвания.
Има Фликсбус всеки ден от 14.00, тръгващ от Autobusni kolodvor, т.е. централната автогара в Загреб. Пристига в Пула 17.25 ч. Цената е 26.50 евро, но варира чат пат

# 147
Здравейте!. Идвам с въпрос: какво ви е мнението за посещение в Загреб със самолет в началото на февруари? Дали ще е подходящо през този сезон?

# 148
Ами като да посетите София. Студ на кутийки и ... стъмване в 17.00 ч

# 149
Здравейте!. Идвам с въпрос: какво ви е мнението за посещение в Загреб със самолет в началото на февруари? Дали ще е подходящо през този сезон?

Ходила съм и през зимата и през лятото. Не е полярен студ,като в България е. Градът си беше много оживен и осветен вечер,има къде да се отиде. Ако планирате само Загреб.За пътувания до Блед и Постойна мисля не става през зимата.

Общи условия

Активация на акаунт