Хърватия - Тема 3

• 45 883
  • 783
  •   1
Отговори
# 570
Трябва ли предварително да купим билети за Плитвичките езера
Може и на място, на касите, нареждате се на опашките и чакате. Беше 33 евро, сега не знам колко е.

# 571
  • Бургас
Здравейте,
да питам за Плитвичките езера - понеже вътре се прекарва много време има ли заведения за храна, вода или трябва да си планираме това от предния ден. Може да ви се стори странен въпроса, но като огладнея и трябва да ям веднага, защото ми пада кръвната захар, настроението ми се скапва и цялото преживяване може да отиде..... та си ги планирам тези неща Simple Smile

# 572
  • София
Има  един Bar&grill, от който може да се вземе храна. Намира се до мястото, от което се качвате на корабчето за прекосяване на едно от големите езера.

# 573
  • гр. София
Здравейте,
да питам за Плитвичките езера - понеже вътре се прекарва много време има ли заведения за храна, вода или трябва да си планираме това от предния ден. Може да ви се стори странен въпроса, но като огладнея и трябва да ям веднага, защото ми пада кръвната захар, настроението ми се скапва и цялото преживяване може да отиде..... та си ги планирам тези неща Simple Smile
По-добре си вземете нещо с вас - вода задължително, сандвичи, видях някои хора и плодове си носят. Има на 1-2 места заведения, но предполагам и зависи кой маршрут изберете. Имаше дълги моменти и без тоалетна.

# 574
И какво облекло и обувки са подходящи за Плитвичките езера? В деня, който сме предвидили прогнозата е 25-26 градуса с превалявания. За дрехите мога да се ориентирам, но за обувките се чудя - обикновени маратонки вършат ли работа; или са нужни планински обувки; ако не вали и е сухо има ли все пак мокри участъци Simple Smile

# 575
  • In transit
С обикновени маратонки е добре.

# 576
Може би вече ще досадя, но оправяйки багажа установих, че всичките ми маратонки са светли. Понеже сме с ръчен и не смятам да нося повече от 1 чифт дали след Плитвичките ще мога да продължа с тях. Кално ли е там…

# 577
Не е кално. Аз бях със светли спортни сандали и на тях по-малко си личеше прахоляка спрямо черните на половинката.

# 578
Потвърждавам последното мнение.Виждала съм клипове от пролетта,при обилни дъждове,тогава би било проблем...но иначе не,много е приятно ходенето....

# 579
Ще изпращам детето на 14 години с бабата на Езерата. Кой маршрут да поемат като по лек.Ще бъдат по програма във вторник там гледам синоптик и го дават дъжд дано да бъркат

# 580
Ние минахме C за по-малко от указаното време без особено да се напрегнем. За хората с малки деца препоръчаха B. Зависи с колко време ще разполагат и в каква форма са. На сайта мисля, че ги имаше различните маршрути, дължината им и ориентировъчно времетраене.

# 581
Ще изпращам детето на 14 години с бабата на Езерата. Кой маршрут да поемат като по лек.Ще бъдат по програма във вторник там гледам синоптик и го дават дъжд дано да бъркат
За жалост, вали пороен дъжд в Северна Хърватия днес (там съм). В следобедните часове просветна и даже бяхме за малко на плаж, но по обяд и допреди малко валя обилно. Дано до вторник времето им да се оправи, ние тръгваме утре към друга дестинация.

# 582
Завърнахме се след няколко дни в Истрия. Посетихме Пула, Ровин, Бале, Воднян, Лимския фиорд. Плажът в района, който най-много ни допадна, е Барбарига - без прекалена навалица, с естествена сянка от гора и безплатен паркинг.  Ако не ме домързи, ще пусна и някоя снимка.

Това е четвъртото или петото ми посещение в Хърватия за този век, но първото от 2021 г. насам и съм меко казано ШОКИРАНА от цените на храната (най-вече в ресторантите, но и в магазина). След това пътуването ни продължи в Северна Италия, включително свръхтуристическата Венеция, и там беше осезаемо по-евтино всичко. На връщане пък направихме нощувка в Сърбия и там направо ми се стори, че ми дават пари, за да ям Simple Smile

Виж, цените на настаняването ми се сториха повече от прилични, особено на фона на повишението в Гърция последните години, обаче все пак началото на септември е вече нисък сезон за тези ширини. Донесохме 3 бутилки домашен зехтин - 1 ни подариха домакините и 2 купихме от друго място. Както съм писала по-рано, за мен хърватският зехтин (но от по-южната част на Далмация, най-вече о. Брач) е най-добрият в света и нямам търпение да опитам и този.

# 583
  • София
Обществен транспорт ли ползва?
Никога не съм бил в тази част, въобще нищо отвъд оста Триест - Риека.
Имам известни опасения, че ще дойде логистично трудно ако се разчита само на обществен транспорт, включително рано сутрин и късно вечер. Това ме е спирало досега.

# 584
Не, само при първото си посещение в страната през 2003 бях с обществен транспорт, а оттогава много неща са се променили към по-добро (не и цените, хаха). Сега и всички останали пъти сме с кола.

Общи условия

Активация на акаунт