Хърватия - Тема 3

• 44 856
  • 783
  •   1
Отговори
# 735
  • В полите на Пирин планина
Като бяхме през април навсякъде можеше с карта да се плаща.

# 736
Ние бяхме миналата година юни , само с карта сме плащали .

# 737
И аз с въпрос във връзка с предстоящо пътуване до Загреб.
 Искаме в един от дните да посетим Плитвички езера. От Централната автогара (в Загреб) ли се хваща автобус за езерата?

# 738
Да, Autobusni kolodvor Zagreb
https://www.akz.hr

Има няколко автобусни фирми

# 739
diziler, благодаря!

А понеже прегледах някои предишни постове и разбрах че има 2 входа за езерата, автобуса близо до кой от двата спира?

# 740
Даже май са три. Не знам, аз слязох на първия, точно отпред спира. Будки с билети на автобусните компании и при първия вход... няколко каси. Когато аз ходих, бяха много дълги опашки и чаках над 45 мин.

# 741
  • Варна
За билети за езерата мисля да купя онлайн от Фликсбус. Понеже сме 5 човека, се замислям дали няма да е по-добре да наемем кола? Някой има ли добри препоръки за фирма за кола, ако може и без депозит Simple Smile пък и да я върнем в Задар Simple Smile

# 742
  • HH
diziler, благодаря!

А понеже прегледах някои предишни постове и разбрах че има 2 входа за езерата, автобуса близо до кой от двата спира?
Ние пътувахме от Задар и автобуса спираше със сигурност на 2 различни входа.
Разгледайте страницата на езерата и си изберете маршрут. Различните маршрути стартират и от различните входове. Не помня нашият кой точно беше, помня че слязохме не на основният вход. Езерата са на три нива, тоест има денивелация. Ние избрахме маршрут, в който се спускахме през цялото време. Някъде по средата имаше и лодка/малко корабче, което ни прекара от единият бряг до другият.

# 743
Ние бяхме два дни на езерата и двата пъти влязохме от Вход 2. Но бяхме с кола и я оставихме на паркинга, който е срещу входа.
Билети купих двудневни онлайн от официалния сайт на езерата.
Първия ден се качихме на шатъл автобуса и отидохме до Горните езера. От там се спуснахме по пътеката надолу покрай езерата, стигнахме до Спирка 2 и се возихме до Спирка 1 на корабчето и се върнахме при същия вход. Отне ни около 3 часа ходене без бързане и много снимки. След това пихме кафе и още малко се помотахме около самия вход.
Втория ден влязохме през същия вход, качихме се на корабчето от Спирка 1 - към 2 - след това се прекачихме на друго корабче до 3. От там стигнахме до Големия водопад с каньона, след него до Вход 1 и от там има няколко панорамни места за наблюдение на целия каньон. С автобусчето се върнахме до вход 2.
Ходенето отново беше около 3 часа.

# 744
  • Варна
Кой маршрут ще препоръчате, за да може максимално да се насладим на всичко, в същото време ще има човек с наднормено тегло с нас, да не го натоварим прекалено.

# 745
Ако е само за един ден, аз бих отишла в каньона с Големия водопад. От там на корабчето по ез. Козяк, което е също най-голямото. Спирка 3 - към 2 и ново корабче към сп.1 - ако влезете през Вход 1. И се връщате с автобусчето до вход 1.

Ходенето е 4-5 км. Не съм точно сигурна за разстоянието, но маршрутът като цяло е лесен и съобразен с масовия турист. Има лека денивелация.

Ако влезете през вход 2 описах в горния си пост как процедирахме ние.

Има маршрут, който отива до Горните и Долните езера за един ден, но той е доста дълъг.

# 746
  • Варна
Т.е. няма шанс да видим всичко за 3ч. така ли да разбирам? Повече си струват горните езера ли?

# 747
Не, за три часа не може да видите всичките езера. Три часа е може би най-краткият маршрут.

За мен по-впечатляващи са Долните езера, с големия водопад:

# 748
Красотата е главозамайваща навсякъде, не се притеснявайте че ще сбъркате, каквото и да решите .Върви се леко, само не правете грешка по джапанки, на страшни образи се нагледах.......

# 749
  • Варна
Да, с маратонки ще сме разибра се, а има ли много стръмни изкачвания, има ли сянка, стълби много? За човек с наднормено тегло, който не е много по ходенето дали става? Корабчето колко е като времетраене и влакчето?
Чудя се дали да не го оставим да ни чака на заведението.

Общи условия

Активация на акаунт