Лято в Албена 2022г.! (Тема 2)

• 43 793
  • 734
  •   1
Отговори
# 60
След Маритим, Фламинго, новата Амелия от първа линия по качество комплексно е Гергана.
Следват Ралиците, но те не са 1ва линия.

# 61
Въпрос към почиващите от години в Албена. Кой хотел и с най-добър ол инклузив и изобщо условия -от цяла Албена и тези само на първа линия -включвам всичко-чистота,храна, условия, опашки по ресторанти и организация, плаж, места по плажа, занимания за деца, детски площадка. Изключвам Маритим и Амелия и Фламинго -те май нямат опция AI

Имат - Амелия има AI и е екстра - тъй да се каже храната е налична през целия ден, когато и да се върнеш от плаж или разходка имаш достъп до закуска, късна закуска обед, снакс (сандвичи или пици от меню, които печат на място) , вечеря, късна вечеря - екстра е Simple Smile

# 62
  • Русе
Става въпрос за високата сграда, не знам дали е Маре, или Бийч. Миналата година правеха бъркани яйца за 2-3 порции, те свършваха много бързо, после се чакаше 10-15 минути, за да направят нови 2-3 порции. Индивидуални омлети правеха, вярно, но да се чака 3-4 минути пак е доста. Специално за бърканите трябва да се правят големи тави (примерно 15-20 порции) и да няма чакане. Що се отнася до кафето, специално попитах и нямаше откъде да се вземе, само от единствената машина за еспресо в ресторанта. Та явно някои неща от оплакването ми миналата година са взети предвид все пак, но има още какво да се желае.

Още един проблем, който имахме миналата година: тоалетната, която беше на първия етаж, в лобито, беше в ужасно състояние и напълно неизползваема, но не се почистваше. А да се качваш всеки път до седмия етаж, особено при неработещи асансьори, не е много приятно. Миналата година просто се изложиха по много параграфи и нивото не съответстваше изобщо на 4-звезден хотел, а по-скоро на 2-звезден.
Кога почивахте в Калиакра бийч миналата година?

# 63
Joy2016, искате да запазите в хотела, който сте резервирали, така ли? Защото ако нямате резервация в хотел, а ползвате само чадърите и шезлонгите, ще ощетите гостите на хотела, нали разбирате? В цената на стаята се включва 1 чадър и 2 шезлонга в секцията от плажа, която е определена за хотела. Ако сте запазили една такава двойка, някой ще остане без. А вече, ако искате да запазите на първа линия на плажа на хотела, в който сте настанени, тогава наистина има логика да се плаща нещо.

Имам резервация за Калиакра Маре, с малко дете съм и затова ще ми е по-удобно да съм на първа линия

# 64
Втори ред е почти празен.
21 лв на ден ли се плаща за първи и втори ред?
Концесионерката на плажа на сенди е страшна. Само ходи, следи кой е в нарушение. Нас ни пита колко стаи ползваме,мпе сме с 2 чадъра и 4 шезлонга . Така е идеално. Едното на единия чадър, другото дете - на другия.
Не знам дали е на 100 % пълен хотела, но има изобилие от всичко, спокойно се намират маси. Единствения минус е...лепкавия под. Направо като мишка в капан се чувствам

# 65
Здравейте, преди месец променихме датите за почивката ни, и получих имейл от Контактния център на Албена с потвърждение за новите дати. Но в системата като вляза в профила ми все още си стои резервацията ни със старите дати ☹ На някой случвало ли му се е? Дали да звънна на управителя на хотела, знае ли някой работят ли в събота или трябва в понеделник да изчакам по-добре ?

# 66
  • Северо=Западналия край
По колко чадър/шезлонги се полагат на апартамент (3+1)?

# 67
  • у нас
на нас миналата година в Маре ни казаха 2чадъра и 4шезлонга.Е, нито един път не ползвахме . Децата са малки единични пъти видяхме свободни  на последна линия, кърпи от посред нощ и все нямаше. Ползвахме свободната зона . За тази година нещо ми се вижда в повече 150лв паркинг , още толкоз за първа линия , пък и не малка цена за резервацията. Вие къде сте резервирали?

# 68
  • Северо=Западналия край
на нас миналата година в Маре ни казаха 2чадъра и 4шезлонга.Е, нито един път не ползвахме . Децата са малки единични пъти видяхме свободни  на последна линия, кърпи от посред нощ и все нямаше. Ползвахме свободната зона . За тази година нещо ми се вижда в повече 150лв паркинг , още толкоз за първа линия , пък и не малка цена за резервацията. Вие къде сте резервирали?
Питам, защото за първа година резервирам апартамент, досега сме били все в двойни стаи в Албена. Иска ми се да ползваме по два комплекта, въпреки, че сме с две деца, едното е голям тинейджър и лежи по цял ден Wink. Резервацията ми е през Съни турс,за х-л Елица.

# 69
Здравейте, преди месец променихме датите за почивката ни, и получих имейл от Контактния център на Албена с потвърждение за новите дати. Но в системата като вляза в профила ми все още си стои резервацията ни със старите дати ☹ На някой случвало ли му се е? Дали да звънна на управителя на хотела, знае ли някой работят ли в събота или трябва в понеделник да изчакам по-добре ?

Да, и при нас беше така. Написах им мейл, отговориха, че датите са променени. Исках да го имам писмено.
А от кол центъра ми казаха, че ще си виждам старата резервация, но че те виждат новата. Накрая нямахме проблем.

# 70
Ние ще сме в две стаи. Как ще го разберат това на плажа. Всеки си е с гривна, но как става ясно, че трябва да ползваме 4 шезлонга и 2 чадъра?

# 71
Искаха картончетата, към стаята. Но на нас ни дадоха само картите без картончета

# 72
Утре пред Калиакра Маре ще има конкурс за пясъчни замъци. Може и родители да участват. Регистрацията започва в 8:30, но щяло да продължи до 12.

# 73
Ох, анимацията на Лагуна & Малибу & Сенди е пълна трагедия

# 74
Резервирах "Гергана" за края на август, стая с морски изглед.
Да е живот и здраве само. Не сме ходили в курорта от септември 2017.

Имаше въпрос за нещо като лична класация на хотелите.
Била съм в "Нона" през 2008 и 2009, следващата година в "Славуна". После 2015 и 2016 в" Калиакра", 2017 "Парадайс блу". И понеже ни е близо сме ходили на плаж за по ден. Навсякъде ни е харесвало, не сме имали сериозни забележки.
"Нона" ми е сантимент, че е първата ми среща с курорта. Единствено тук камериерката ни посрещна с картичка на нощното шкафче за приятен престой.
Анимацията не ни е приоритет, но в "Славуна " беше най-добра. Екипът беше от млади хора, които успяваха без да се натрапват, да създадат настроение у всички.
Втората година в "Калиакра" ми направи впечатление, че камериерките изнемогват и не успяват изчистят всички стаи навреме, но не ми е било драма (получихме извининение от камериерката, без да сме казвали нещо). В "Парадайс блу" /"Маритим" камериерката ми направи лошо впечатление (не беше изчистила добре, хем хотела беше на месец тогава, в деня на напускане, ни пита в колко часа ще тръгваме). Към ресторантите нямам никакви забележки, чисто, храната вкусна. На рецепциите вежливи служители. Винаги сме си почивали чудесно.
Ох, вече ми се ходи на море, може да отскочим за ден 😀
Приятна почивка на всички.

Общи условия

Активация на акаунт