Лято в Албена 2022г.! (Тема 2)

• 44 063
  • 734
  •   1
Отговори
# 75
  • София
След Маритим, Фламинго, новата Амелия от първа линия по качество комплексно е Гергана.
Следват Ралиците, но те не са 1ва линия.
Подкрепям.
Като Маритим и мисля и Фламинго Гранд (петзвездния, защото само Фламинго, залепен до него е четири звезди) не са ол инклузив.
Калиакра бийч би трябвало да е поне на нивото на Гергана, но не съм бил и не знам така ли е.

Атето, ние бяхме в стая с две деца и придърпвахме трети шезлонг, че не стигат. Проблеми не е имало. Според мен, за апартамент, и ако сте четирима, два чадъра би могло да си вземете. Единствено обикалят често момците и гледат гривните, друго не ги интересува. Цената все пак не е по левче на чадър….

Последните дни в Гергана забиха нови над 35 чадъра, чадъри има, те хора искат да има. Не виждам как ще ви оставят четирима под един чадър, реално ще запълвате пътеките и ще е по-неприятно. Комплексът чадъри има, място - да не говорим.

# 76
PeacockLove,може ли да ми кажете какво  в анимацията на Лагуна,Малибу и Сенди не Ви е харесало?Вие наричате ,,трагедия,,детската анимация,анимацията за възрастни или и двете анимации?Лагуна,Малибу и Сенди обща ли анимация имат ? Аз се интересувам от детската анимация в Лагуна Гардън.Разговарях с управителката на хотела и тя каза ,че аниматорите занимават децата 2 часа преди обяд,2 часа следобяд ,а от 20 ч имало детска дискотека до басейна на Лагуна Гардън.Благодаря предварително за Вашия отговор.

# 77
От години съм на море в Албена. За мен, тази година анимацията е най- слаба. Други години , в 10 и в 16 минават аниматорите и питат децата искат ли да играят на определени игри. Подканят ги, измислят им забавления. В ком е и ало страхотни вечерни представления. В Калиакра , също. Следобедите - игри в басейните. В Маре ни правиха страхотни вечерни забавления за възрастни.
Сега... Виждаме, че минават някакви хора . Но къде какво има, кога къде се случва нещо- нямаме грам идея. Стоят основно на Лагуна. Имам дете на 5 г. Вчера едната аниматорка игра с 2 деца на топка в басейна , моето искаше да им подава топката, тя го гледа кръвожадно.
На дискотеката - направо си ги мързи. На Маритим дискотеката повече ми харесва. Вечерното шоу вчера реших да гледаме . 15 Мин играха играта " кола, Фанта, спрайт". Със скачане и пляскане. Децата се отегчиха.

# 78
  • София
Здравейте,

Имам въпрос : плажът на Амелия и Парадайс един ли е? Или Амелия е отделен с други хотели?
Моя приятелка е в Парадайс и исках да знам дали ще можем да сме заедно, за да играят децата.

# 79
  • Русе
Здравейте,

Имам въпрос : плажът на Амелия и Парадайс един ли е? Или Амелия е отделен с други хотели?
Моя приятелка е в Парадайс и исках да знам дали ще можем да сме заедно, за да играят децата.
Двата хотела ползват общ плаж и басейн.

# 80
Е, привет от Ралица супериор, чадъри между другото на плажа има бол. Не знам що сте писали миналите години, че едва ли не бой с румънци трябва да водиш за чадърите, нищо такова няма. Винаги има свободни. Румънците между другото поне в Ралиците са много дискретни и възпитани и ако не е някоя случайно доловена дума - те не говорят високо, не крещят и не афишират присъствието си по никакъв начин - няма и да разбереш, че има румънци.
Храната в Ралиците е изключително разнообразна, над 10, а може би и повече вида яденето има, отделно салатите и десертите. Само че, готвачите, доколкото ги видях, са азиатци - български не говорят грам, но английски говорят - но въпросът е, че половината ястия не ми харесват на мен поне. В салатите доматите не са хубави.
Стаята е много хубава, на пръв поглед изглежда малка, но се оказа много удобна и че всъщност има достатъчно място за всичко. Най-важното е, че има едно двойно легло и едно единично, т.е. за детето има нормално легло, а не разтегателен фотьойл или нещо подобно. Банята е много удобна, също ми се видя малка в началото, но се оказва, че си има всичко и въобще не е толкова малка, вентилацията е прекрасна, налягането на водата в душа е много силно, аз много мразя едва-едва да ми къкри водата.
Най-прекрасното нещо е, че е наистина парк, дървета, зеленина, и няма нужда от климатик, достатъчно хладно е вечер, ПУ, ПУ, дано остане така! Че аз хич не мога на жега, а жена ми не дава да се пуска климатик на детето, и затова в къщи през най-големите жеги аз си спя сам в стая, че да си пускам климатик, и много се чудех как ще я бъде в Албена тримата в една стая, че без климатик не мога. Оказа се слава Богу, че няма нужда! Съвсем добре си е без климатик.
Морето е много добре, няма щипалки, чисто, няма медузи. На морето има ресторант Рай, за Ралиците, днес ядох там най-хубавият таратор, който съм ял през живота си.
Пиша от тел и той го публикува, преди да съм казал кое е гадното и може би така трябва.
Кое е гадното всъщност? За човек, който е млад и здрав, а дори и да не е млад, а просто здрав, и за който не пие, гадно няма. Много ще му хареса в Албена.
Който обаче не е добре, както аз имам сърдечни проблеми, гадното е разстоянието - около километър от Ралиците до плажа, и половината от него - баир. Гадните шатъли и автобуси все едно ги няма - никога досега не сме успяли да ги ползваме.
Днес на тръгване от плажа, пече слънцето отгоре - ад, и се оказа на спирката, че е 12,47, а последният автобус минал в 12,40, а следващият е в 14,20. Леле призля ми! По тая жега един километър нагоре, викам си, леле, аз жив няма да стигна. Не ми е виновна Албена за това, те ни дадоха разписание на шатълите при настаняването, ама кой да го гледа. Леле едвам се замъкнах. Ама съм на 55 и с наднормено тегло. Детето не го усети пътя. Който е здрав, даже е полезно. Който има проблеми, не е работа.
Другото гадно - пиенето. Който не пие, много ще си му хареса в Албена. Който пие, жална му майка! Бирата много гадна братче, то не може да се пие, от една малка бира хем стомахът ме заболя страшно, хем ми се догади, хем градус няма, разреждат ли я, не знам. Виното - много гадно, бате. А и безалкохолните гадни, каза детето. Ама така е на ол инклузив. Напитките много гадни. Ама много!
И другото гадно - разстоянието, дето се върви. Шатълите са умряла работа, все едно ги няма.
Та така - който е добре със здравето, може да върви, и не пие алкохол - много ще му хареса в Албена.
Който не е така, по-добре да си потърси друго място 😀😃

Последна редакция: нд, 17 юли 2022, 15:59 от Татко Мецан

# 81
  • В.Търново
Е, привет от Ралица супериор, чадъри между другото на плажа има бол. Не знам що сте писали миналите години, че едва ли не бой с румънци трябва да водиш за чадърите, нищо такова няма. Винаги има свободни. 
Преди години се пръскаше по шевовете курорта, сега не знам и на половина дали е пълен.

# 82
Абе има хора. Чак да се пръска по шевовете не е, но хора има, определено не е празно. Точно най-приятно е така. Хем има хора, няма впечатление, че е запуснато или западнало, има живот, хем пък хората не са чак толкова много, че да те ритат по кокалчетата.
Ех, ако можех на 18 да дойда тук, тогава не пиех и бях във супер форма, щях да помня тази ваканция до края на живота си. Ама тогава, през соца, беше абсурд някой българин да си позволи Албена. Не можеше и да се мечтае за това!
А сега, като мога, не е същото - така е живота, братче.

# 83
  • В средата на времето
Тази сутрин в 9:10 на плажа, пред Парадайз Блу, имаше свободни шезлонги чак на 9-ти ред. И не че имаше хора толкова, а кърпи, кърпи, кърпи навсякъде. 🙄

# 84
Готвачите на Ралица Аква са турци. Който отседне там това лято ще е късметлия.

# 85
Татко Мецан,аз живея в София и тук също 90% от соковете и алкохола,който купуваме е изключително ниско качество.Соковете някакви супер сладки и нездравословни и не могат да се пият.Ония ден взех едно вино от Лидл и след като го опитах веднага отлетя в кофата с боклук. То просто беше отвратително.Аз ви препоръчвам като ходите на море да си избирате хотели на първа линия за да не се налага да вървите по 1 км от плажа до хотела в големите жеги.

# 86
Татко Мецан, излиза че в Албена предлагат здравословен туризъм- баири и без алкохол. Sweat Smile

В най- големия пек се качихме с детето по стълбите и баира, за да караме картинг. Вода течеше от нас след картинга, но много е готино!

# 87
  • В.Търново
Татко Мецан, излиза че в Албена предлагат здравословен туризъм- баири и без алкохол. Sweat Smile

В най- големия пек се качихме с детето по стълбите и баира, за да караме картинг. Вода течеше от нас след картинга, но много е готино!
Каква е цената на картинга?

# 88
20 лв. на човек за 8 мин.

# 89
  • В.Търново
Благодаря!

Общи условия

Активация на акаунт