Лято в Албена 2022г.! (Тема 2)

• 43 987
  • 734
  •   1
Отговори
# 120
@Radost, много ме зарадва за братята румънци.
Явно са пооправили и снек бара, че предните 2 години беше доста бедно. Което е чудесна новина.
Всяка вечер ли има представление в залата или пак има измишльотини на сцената пред Добруджа и в бара на плажа? Ако са се преборили да е като преди - супер.
Интересни са ми тия дюшеци, дано са по-бързи Simple Smile

Всичката вода в Албена (без аквапарка) - басейни, мивки, душове - е минерална. И хлорирана де, че иначе щяхме да бЕрем ядове. Т.е. и трите басейна на Ралиците са минерални, както и всички останали басейни в комплекса.

Последна редакция: пн, 18 юли 2022, 16:26 от Принцеса Лея

# 121
На нас ни излезе 280 на ден за две стаи с врата за 2ма възрастни и 2 деца . На аквапарка не отидохме, че беше мрачно сутринта. Дано имаме възможност догодина

# 122
  • София
На първа линия има много приятен бриз от морето. реално нито една вечер досега не сме пускали климатик, спим на (леко) отворена врата и към зазоряване е леко прохладно даже. Струва ми се най-топличко ще е в хотелите в центъра, като в Добруджа, да речем.

# 123
И Радост е писала 10 минути до плажа от Ралиците, с всичко друго съм съгласен с нея, но не се вързвайте на това. Те с принцеса Лея световни шампионки по спортно ходене ли са, не знам. На връщане по баира нагоре е ад.

На нас ни излезе 280 на ден за две стаи с врата за 2ма възрастни и 2 деца . На аквапарка не отидохме, че беше мрачно сутринта. Дано имаме възможност догодина

Ами ето, и с това значи съм се набутал😃😀 280 лв за две стаи, а аз платих 266 лв за ЕДНА стая, и то малка.
Живи и здрави да сме

# 124
Ама и аш аквапарк на разположение. Ние резервирахме още февруари

# 125
  • София
И Радост е писала 10 минути до плажа от Ралиците, с всичко друго съм съгласен с нея, но не се вързвайте на това. Те с принцеса Лея световни шампионки по спортно ходене ли са, не знам. На връщане по баира нагоре е ад.

Ами ето, и с това значи съм се набутал😃😀 280 лв за две стаи, а аз платих 266 лв за ЕДНА стая, и то малка.
Живи и здрави да сме
Мецане, на тази цена, с ранно записване, и ако имаш приорити кард, ще спиш в много хубав хотел, не само на първа линия, но и на самия плаж в Албена. Не си причинявайте повече паркови хотели - поне не и на тази цена, която си платил.
Разбира се, гледайки цените в момента, допускам, че за догодина с ранни и без ранни записвания, сумите ще са зверски нагоре. Така че, наслаждавайте се кой където е в Албена.

# 126

Живи и здрави да сме

Къде го видя този баир, не знам Blush
Да не минавате през Балчик за по-напряко? Grinning
Има 20 стъпала пред ресторанта и това е.
Интересно ми е откъде заобикаляте, че ти се струва дълго разстоянието.

@Radost, много ме зарадва за братята румънци.
Явно са пооправили и снек бара, че предните 2 години беше доста бедно. Което е чудесна новина.
Всяка вечер ли има представление в залата или пак има измишльотини на сцената пред Добруджа и в бара на плажа? Ако са се преборили да е като преди - супер.
Интересни са ми тия дюшеци, дано са по-бързи Simple Smile

Ние уцелихме Латино концерта и една вечер беше предвидена за на плажа, но ние не ходихме. Всичките останали вечери си бяха в залата, както преди. Анимационният екип е по-голям от предната година. Шефовете на тима са същите, част от младежите също. Измишьотините пред Добруджа ги нямаше.

На входа има нововъведение, снимат ти номера на колата и се вписва директно на билета. Като платиш в хотела паркинга, бариерата по номера на колата директно се вдига. Не се образуват никакви опашки.

Нова услуга има и за раздаване на кърпи на басейна веднъж на ден.

# 127
Не си причинявайте повече паркови хотели - поне не и на тази цена, която си платил.
@Ronald, ако не знаеш, само Калиакра и Гергана са с малко по-високи цени от Ралиците, като даже не броим новото крило на Супериора, де. И 5*-ните, разбира се. Та някои хора си "причиняваме" парковите хотели заради повечето площ, аквапарка, басейните, анимацията, съвсем не заради цената, повярвай ми. Специално в Албена съм обиколила почти всички "групи" хотели. Баш пък любимата ти последна тройка хотели никогиш повече не бих си ги "причинила", освен за без пари. Виж, Калиакра по-бива.
И слава Богу, че сме с различни предпочитания хората, че иначе нямаше да е добре.
Вече за хора с много малки деца или на които по една или друга причина им тежи ходенето, хотелите на първа линия в центъра са най-удачният вариант, определено.

Последна редакция: пн, 18 юли 2022, 18:03 от Принцеса Лея

# 128
  • Сливен
Нона се напълни с румънци,ама от тези викащите.

# 129
  • Sofia
Татко Мецан, извинявам се за любопитството, но кой е хотела (който не в Албена), и който е отказал настаняване заради настанени бежанци? Питам, зощото и ние бяхме в същата ситуация, и по тази причина сега сме в Златни пясъци. А тук парите ги нямат за нищо, цените буквално хвърчат. Чадър и два шезлонга, всяко по 12 лв, ако искаш.. Даваш 36 лв и се ръбиш, щото и шалтета няма.

# 130
Аз и преди съм писала, че точно Нона ме отказа преди години от Албена. Както и скуката там поне за мен. Плаж разкошен, уникален, за ядене не съм домакиня добра, ама мога да оценя добре сготвено. Още тогава в деня на тръгването ни ме уведомиха с голяма радост, че ни местят от Нона в Гергана или Славуна беше и било голям късмет видиш ли. То вярно повече звезди, ама мен не ме устройваше и оттам като тръгна, та всичко наопаки. Останахме в Нона, но явно бяхме прегрешили. На мен това местене не ми харесва, могат да предложат, а не да те местят като вещ, дори и в по-добро уж.

Както и да е, включвам се да напиша за Мецанчо. Човекът явно е за първа година там, а да не е така, аз например в горските не ги знам пътищата и си вървя по пътя на влакчетата. По-добре му напишете краткия път и удобния, отколкото да мерите време, килограми и т.н. Нали затова се пише тук, да сме си полезни.

Чета темата, защото може нещо да изпадне в последния момент изневиделица намалено, ама не се надявам. За тези пари съм на мнение, че има далеч по-добри опции за мен поне (нямам добро мнение за ол инклузива) Плюсът са шезлонгите там. Мен лично не ми е пречело да си запазя рано сутрин, нямах аналог на плажа , но първите редици изришно ме предупреждаваха, че са заети за випове тогава))) А аз виждах как броят пари на спасителите (тези дето слагат сутрин шезлонгите и редят, по мое време така беше) Никога не ми е било топло за климатик да пускам на първа линия хотелите, заради бриза и все пак е там с доста зеленина. Прохладно е достатъчно, а аз лятото без климатик на море не стоя и отивам (друго и да няма , това ми е важно и тераса със столчета и масичка) Никога в Нона не съм виждала анимация и да е имало е било...под секрет сигурно, както и храната беше отвратителна по мое време (единственото място, където имах стомашни проблеми на море) Но пък имаха гости някои хора и споделяха как е в техните хотели тогава-то фазани, то прасета, то чудесии, а при нас нищоооо. Еми...обидно е малко , но..та там хич не се ядосвам за храна и хотели, но морето и плажа не мога да прежаля (а то би трябвало да е достъпно за всички хора)

За ескалаторите пък да не почвам , по мое време нямаше, ама сега да съм там и да не работят, лелееееееееееее. Ми то аз мога по няколко пъти да искам да се прибирам до стаята и хотела и после на плажа. Затова и хората си дават парите. Отделно и млад да си не си дръжен на почивка да правиш слънчев фитнес и топлинен удар да рискуваш. За басейните не съм фен на море, като съм. Там за коктейл може и да отбележа присъствие, ама ...не стоя там, а съм виждала хора как запазват места и мястат хавлии и на морето и на басейна, еми... при това българи бяха.

Все си мислех, че с тези хотели, Албена ще задържи цените за посещаемост да има, ама явно всичко се преглъща в името на хубавия плаж и морето. Сметката им е добра.

# 131
Нона се напълни с румънци,ама от тези викащите.
И при нас е така. Ужасно е. Гръмна ми главата на басейна. Вземат по 5 бири наведнъж. Тичат, викат, ядат в басейна

# 132
От доста време се повтаря мантрата, че за тези пари ехеее… колко по-добре можело да бъде.
Без да се заяждам, моля, дайте конкретика. Защото когато аз резервирах, останалите хотели, които гледах, бяха с по Мин 1000 лева над цената, на която резервирах Албена. Тогава гледах препоръчани хотели в Кранево, Златните и Слънчака.

# 133
Е в Ралица не е така.
Бе не съм за първи път, хиляди пъти сме идвали на плажа на Албена, но без да отсядаме. В хотел на Албена наистина съм за втори път, като първият път беше преди 100 години. Като цяло винаги съм смятал, че за отсядане в хотел цената не си струва и сега се убедих за енти път в това. По-пряк път едва ли има, точно в ресторанта на Ралица супериор се изхранваме и от него по едни стълби се излиза на пътя за морето, съжалявам, че го прекалих с този път и баири, но за мен е наистина ужасно, чудя се как не ви тежи, почивка е все пак, но приемам, че проблемът е в мен - аз наистина съм зле със здравето. Ето и за цената - аз си мислех, че супер оферта съм хванал, а то не било така. Хем не е баш 266 лв, защото си купих и приоити карта, и за нея дадох 95 лв, та с нея има допълнителни 10% отстъпка и с тях излиза 266лв на ден, ама и плюс 95-те лв дето дадох за приорити картата.
Отделно дето колата я оставих на майна си Райна,  дето не виждам как ще стигна изобщо до нея, километри нагоре по баира.
Та като цяло, не знам, има хубави неща в Албена, ама има и много гадни, и те не са малко. Май май за такава цена гадните неща ми идват в повече.
Последните два дни ресторанта на Ралица супериор е фул Макс, места няма, не можеш да седнеш. От вчера чакаме поне час да се освободи маса. И това не е работа. До онзи ден не беше така, ама сега и това.
Май все по-категорично си мисля, че определено Албена не си струва парите.

# 134
От доста време се повтаря мантрата, че за тези пари ехеее… колко по-добре можело да бъде.
Без да се заяждам, моля, дайте конкретика. Защото когато аз резервирах, останалите хотели, които гледах, бяха с по Мин 1000 лева над цената, на която резервирах Албена. Тогава гледах препоръчани хотели в Кранево, Златните и Слънчака.
Ето конкретика. Хотел Марина Сандс до Обзор с ранни записвания още през ноември 2021г. Двама възрастни в двойна делукс стая, страничен изглед море на база UALL 220 лв. на помещение от 09 - 16.07.2022г. За втора година почивам в хотела. Няма нещо, което да не ми е харесало. Дори обмислям септември отново да посетя хотела.
https://visit.bg/oferti-pochivki/last-minute-hotel-marina-sands-obzor-24829/

Общи условия

Активация на акаунт