Лято в Албена 2022г.! (Тема 2)

• 43 989
  • 734
  •   1
Отговори
# 195
  • София
Остатъка от храната в ресторантите се изяжда от персонала и ....
Не сте ли забелязали, че всичко се прибира и персонала на хотела влизат в помещение зад кухнята и пада голямо ядене .... това е след всяка закуска, обяд и вечеря!
А,  на татко като не му харесва да не идва на Албена!

# 196
  • София
Остатъка от храната в ресторантите се изяжда от персонала и ....
Не сте ли забелязали, че всичко се прибира и персонала на хотела влизат в помещение зад кухнята и пада голямо ядене .... това е след всяка закуска, обяд и вечеря!
А,  на татко като не му харесва да не идва на Албена!

В Гергана забелязах, имаше една вече много вкусен сафрид, но спряха да го пекат на скарата към 20.30 ч., и в 21 ч. си го опекоха не много останало количество за тях, персоналът:)
Нищо лошо не видях, да съм си сипвал навреме. И те са хора, нали така.

Относно опеченото, но не сервирано месо, зеленчуци и пр., най-нормалното е да се приготви под формата на някаква манджа/ястие за сл. ден.

# 197
Имам въпрос към любителите на ОИ. Наистина ли смятате, че останалата храна от всяко хранене се изхвърля? Никой не е в състояние да ме убеди, че месо, млечни продукти, салати и т.н. излезнали един път на плота в края на храненето не се досервират или преработват за следващо плато.
И моля, не ми казвайте не ходи в Албена.

# 198
Много ясно, че се използват пак.

# 199
Мецане, ти си като моят съпруг, той няма угодия. Снощи, свинско, пилешко и риба, отделно скара, той ходи за телешко да пита. Кока колата и соковете ги мрази, купуваме от Алдо. Десертите не ги харесва, твърде много захар имали.
Но най се разочарова от анимацията на Калиакра Маре, защото просто я няма никаква, а му се искаше да заведе торпедото да се забавлява някъде.
Прави ми впечатление, че капанчетата по плажа вечер са абсолютно празни, така е то с ОИ.

# 200
              Благодаря за актуалната информация, Радост! Може ли да кажеш кое е снек-бара? Къде се намира?

Под ресторанта на Ралица Акваклуб и срещу анимационния басейн, с белите маси и пейки.

# 201

За вас хубав, за мен ужасен, няма да се караме сега. Даже и от виното не ми е станало толкова зле, макар че е ужасно и точно пък бялото е най-ужасно

Е точно за бялото вино няма да се разберем... Simple Smile
От години ми е любимо точно това в ресторанта, а не на лобито от бутилките.

Бирата и безалкохолните не стават, съгласна съм, но за виното, не

# 202
Бирата е чудесна газирана вода с вкус на бира Simple Smile

# 203
Покорно благодаря, сега ще търся соковете точно по снимката, макар че струва ми се вчера опитах точно от тези стъклените машини и беше ужасен.
Аааа, на плажния бар значи бил вишневия сок. Мерси много, ако изобщо някога стигна до там до края на почивката, щото аз вече само на басейна, че като си помисля да се връщам обратно от плажа и ми призлява. И жена ми и детето казват, че не било далеч, за тях може да не е, и за вас, ама за мен е. Басейнът поне разкошен, огромен,и с минерална вода, разбира се. На 20 метра от хотела и на 5 метра от ресторанта. Е това е за мен. Днес пак не отидох на морето, те като се върнат, ще докладвам ако искате как е било. За мен ще е явно морска почивка без море.

Студено пресования сок от ябълка може да ти докара “революция” в стомаха в някои случаи - в сми не им понася на всички този тип сокове, и на мен ми е ставало понякога тежко от сокчетата - мъжът ми влачи вкъщи всевъзможни такива Simple Smile Вишни не знам да са предлагали в Албена, но черешовия им е много подходящ за комбинация с пържени филийки Simple Smile Обикновено ги държат охладени защото от топлото бързо ферментират

# 204

За вас хубав, за мен ужасен, няма да се караме сега. Даже и от виното не ми е станало толкова зле, макар че е ужасно и точно пък бялото е най-ужасно

Е точно за бялото вино няма да се разберем... Simple Smile
От години ми е любимо точно това в ресторанта, а не на лобито от бутилките.

Бирата и безалкохолните не стават, съгласна съм, но за виното, не

На лобито не е от бутилки!!! Същата гнус наливно вино наливат и там.
На Гергана е от бутилки ли? Странно...

Бирата е чудесна газирана вода с вкус на бира Simple Smile

Анджък, казано на чист български 😃😀 Баш така си е.

Благодаря за актуалната информация, Радост! Може ли да кажеш кое е снек-бара? Къде се намира?

Под ресторанта на Ралица Акваклуб и срещу анимационния басейн, с белите маси и пейки.

Да, и уж там има бургери от 15 до 17 ч, вчера отивам в 16 часа и бургери - йок, готвачът наистина беше турчин, че точно така каза. Някакви гнусни хамбургери останали, които били чок гюзел. Абе питам го, английски говориш ли и той казва - йес , бургерс ар финишед фор тудей.
Албенски му работа...

Хич не бяха чок гюзел хамбургерите, взех един и точно една хапка изядох. Отврат.
Днес от 15 часа отидохме, има бургери и да хубави, на то не ми се яде - обядът е до 2,30, кой ще ти маа бургери половин час след това?!
Албенска му работа....

Последна редакция: ср, 20 юли 2022, 16:52 от Татко Мецан

# 205
  • София
Имам въпрос към любителите на ОИ. Наистина ли смятате, че останалата храна от всяко хранене се изхвърля? Никой не е в състояние да ме убеди, че месо, млечни продукти, салати и т.н. излезнали един път на плота в края на храненето не се досервират или преработват за следващо плато.

E, аз 2 страници обяснявам, че се използват и така е редно (докато някои умират от глад), а ти питаш наистина ли се използват.

Уточнявам: Не става въпрос за остатъците храна от чиниите ни, нали няма толко болен мозък да го мисли това.
Дебело подчертаваме, че става въпрос за сготвена/изпечена/приготвена храна, но неизядена, несервирана и  неоползотворена и недокосната от гостите.

Щото очаквате сладоледа и плодовете (изложени) и тях да хвърлят, па на вечеря да ви наберат нови, да? Не.

# 206

Не е странно, има тънкости в Албена Simple Smile
Кое, къде и как. Алкохолът на снек бара, ресторанта и лобито не е еднакъв.
Вземи бяло вино от ресторанта и от лобито, и ще видиш разликата Simple Smile
За ментата важи същото.

# 207

Не е странно, има тънкости в Албена Simple Smile
Кое, къде и как. Алкохолът на снек бара, ресторанта и лобито не е еднакъв.
Вземи бяло вино от ресторанта и от лобито, и ще видиш разликата Simple Smile
За ментата важи същото.

Може ли да ме светнеш откъде дават вино в бутилки и въобще откъде да пия алкохол? Днес говорих с момчетата на лоби бара, бакшиш даже им дадох за обслужването и те ме увериха, че навсякъде алкохолът е е един и същ. Много приятелски си говорихме.

# 208
  • БГ
Цитат на: Татко Мецан link=topic=1464658.msg45069254#msg45069254
Най ме притеснява каквото пише за фалшивия алкохол

Албена сигурно е единственият бг курорт със собствено произведени в базите й - плодове, зеленчуци, мляко, млечни продукти, месо, вино, ракия, мед, хлебни изделия, предлагащи се в ресторантите на хотелите й.
Пликове/мехове за 3, 5, 10 литра, са често използваем начин от много фирми за съхранение на сок, вино, за бърза консумация 3-6 месеца, без консерванти.
За качеството на соковете и другите продукти на Албена можете да прочетете в сайта им - ecoagro.bg.

# 209

E, аз 2 страници обяснявам, че се използват и така е редно (докато някои умират от глад), а ти питаш наистина ли се използват.

Уточнявам: Не става въпрос за остатъците храна от чиниите ни, нали няма толко болен мозък да го мисли това.
Дебело подчертаваме, че става въпрос за сготвена/изпечена/приготвена храна, но неизядена, несервирана и  неоползотворена и недокосната от гостите.

Щото очаквате сладоледа и плодовете (изложени) и тях да хвърлят, па на вечеря да ви наберат нови, да? Не.

Всъщност... преди 6 години ходихме на "Мурите - апартхотел Банско" ОЛ и имаше НАХАПАНИ кюфтета с неясен произход на материала, от който са направени в тавите, от които хората си сервираха. На Албена олинкл. е направо лукс в сравнение с това, което видях там.
Разбира се, напуснахме предсрочно и ни върнаха парите след като се оказа, че ще делим и обща тераса с непознати хора /терасата покриваше и цялия прозорец на едното помещение при нас/.
Извинете за лекото отклонение от темата Албена.
Ол инкл. в БГ съм се отказала да ползвам. Ако искате хубав ол - Турция.

Междудругото и към Маритим имам сериозни забележки към храната, определено не е на ниво 5*.

@Мецане... като човек, който също не обича да ходи след плаж до отдалечен хотел, мога да дам един приятелкси съвет - слез в малко по-ранен час пеша надолу. Преди 9,30, преди да е станало топло. Обядвай хубав таратор Simple Smile и пий един сок от вишна. Помързелувай още малко в бара на сянка. Виж разписанието на откритите влакчета при слизане, които са платени... и просто си вземи за 2-3лв (дано не са вдигнали много цената тази година) такова влакче навръщане. Спира до Ралиците.

За комарите - винаги в зоната, която е по-близка до Балтата е имало повече, отколкото в централната част. Пръскат... но по-ограничено според мен в близост до резервата. Миналата година като се разхождахме ни хапеха около Боряна, докато нагоре след Лагуните вече нямаше.

Соковете от ябълка и череша наистина не винаги са толкова добри - когато са прясно заредени са ок, понякога обаче са леко ферментирали. Ябълковият им сок няма никаква кисела жилка, ако не е почнал ферментационен процес.

Общи условия

Активация на акаунт