Лято в Албена 2022г.! (Тема 2)

• 43 961
  • 734
  •   1
Отговори
# 240
Предстоящо събитие в Албена

# 241
Нощем не ти трябва климатик и на бреговите хотели. Морето охлажда.
За референция - не вирея на температура над 22-23 градуса лятото в стая.

# 242
  • София
Добре, че научих прекия път, и сега и за виното ако ме светнете, ще съм ви много благодарен. Откъде има в бутилки, но към ол инклузива, без да се плаща отделно? Каква разлика има между виното в ресторанта и в лоби бара и защо? Няма никаква логика да има разлика.

Гергана е ужасно далеч. От друга страна, не е пък хубаво десетина дена въобще да не си мръднеш гъза. И без това съм много килограми. Освен това в Гергана сигурно има комари. Освен това на бреговите хотели сигурно ще ми трябва климатик, няма как нощем да е като на Ралиците, които са в парк с много дървета. Бях чувал, че Ралиците били най-хубавите хотели в Албена и затова ги избрахме. Пиенето в другите хотели съм сигурен, че не е по-хубаво.
Та засега си мисля, че ако догодина ми мръдне чивията дотолкова, че отново да си причиня Албена, то ще е пак в Ралиците.
В Гергана няма комари, и в Гергана нямахме нужда от климатик. Писах по-напред, че спяхме (четирима в една стая) на леко открехната врата, сутрин ставаше хладно. Близостта на резервата и бризът водят именно до тая прохлада.

Така и не разбрах, Мецане, от какво и къде точно ти е далече Гергана? Хайде, да не излезе, че рекламирам хотела (защото не го), но колко пък пъти човек ще иде до центъра, при все, че всички забавления са му на една ръка разстояние и при все, че най-вече: е с малко дете? Ако искаш да си в центъра - букваш си Добруджа - кеф, хем бюджетен, хем сврян в центъра Simple Smile, хем и на равно пешеходно от плажа, че и собствен басейн си има.

# 243
  • Lost in a fairytale ...
Ако искаш да си в центъра - букваш си Добруджа - кеф, хем бюджетен, хем сврян в центъра Simple Smile, хем и на равно пешеходно от плажа, че и собствен басейн си има.
Басейн си има Добруджа, ама климатик - я има, я не, балкон- я има, я не Grinning
Иначе виното също е Албенско - имат лозя и правят вино за инклузива. За мен бялото изобщо не им е лошо. Не зная дали бутилираното е същото, обаче. Вдигнали са му цената - миналата година беше към 10 лева, тази е 15. В Славуна бяхме миналата седмица - климатика само заради ММ пускахме, аз си бях съвсем ОК и на открехната врата.

# 244
Ее, това с хвърчилата е яко. Ние си тръгваме на 31ви. Не че сме отишли де, ама от 25ти до 31ви трябва да сме.

На бреговите хотели не сме пускали никога климатик. Комари не е имало, ама ние си се пръскаме с  аутан превантивно.

# 245
За хвърчилата не знам, но мярнах плакат - в събота Веско Маринов ли щял да пее?

# 246
И него ще го изтървем.😃

# 247
За виното, сега говорих с бармана на лоби-бара, каза, че от 10 години е там и НИКОГА не е имало бутилирано вино на ол инклузива.
Ха, Геранея, каза, то е 20 лв, кой ще ти го пусне на ол инклузив.
И наливното вино не е албенско, не е геранея или тям подобни, а точно както си мислех, е най-долнопробното купешко вино в пликчета, за да е най-евтино, такова вино в София и клошарите не биха го пили. Пфу!

# 248
  • София
Глупости, прати много поздрави на бармана. Те всички така обясняват. Или си посипи главата с пепел, че си шарил над 200 кинта за нощувка, а не спря да мрънкаш тук.

Наш приятел, спасител на Албена дълги години, всяяяяяяка година, ама всяка, без изключение ми обясняваше неща от "кухнята", които видиш ли, само той знаел. И винаги казваше - днес внимавайте с храната, има стомашен вирус. Яжте само скара.
Просто някой работници там малко завиждат и се опитват да изкарат, че всичко в комплекса е боклук. А истината е, че заплатите, уви, са им ниски....

# 249
Между другото, най-хубавото вино, което съм пила е в кутия в плик.

# 250
Аз миналата година бутилирано вино не видях. Наливното не ми хареса хич.Пих си газирана вода с вкус на бира Simple Smile)

# 251
Аз миналата година бутилирано вино не видях. Наливното не ми хареса хич.Пих си газирана вода с вкус на бира Simple Smile)
Е защо да ме лъже? И то не да ме лъже, че е много хубаво, а наобратно.
Добре, кажи ти какво е наливното вино. Че то и на вкус се усеща, че е много долнопробно.
А, за посипването с пепел, точно така излиза. Какво ти над 200, близо 300 кинта съм дал. Ми много е гадна Албена за тези пари. Такава почивка с толкова мъки не си спомням някога да съм карал.

Глупости, прати много поздрави на бармана. Те всички така обясняват.

Наш приятел, спасител на Албена дълги години, всяяяяяяка година, ама всяка, без изключение ми обясняваше неща от "кухнята", които видиш ли, само той знаел. И винаги казваше - днес внимавайте с храната, има стомашен вирус. Яжте само скара.
Просто някой работници там малко завиждат и се опитват да изкарат, че всичко в комплекса е боклук. А истината е, че заплатите, уви, са им ниски....

# 252
Това с климатика е много относително. Аз нито в горски, нито в крайбрежен хотел ползвам. Понякога охлаждам, докато съм навън. Има хора пък, които обичат да живеят в хладилник.

@Ronald, ти май хич не си наясно с "географията" на Албена. Има един куп хотели, които хем са в центъра, хем на първа/втора линия. Даже Калиакрите са със супер удобна локация.
А това пък въобще да не мърдаш ми е много станно. Ние много обичам да ходим в центъра - за истинска биричка от Алдото, мини-голф, блъскащи се колички. Особено през последните два сезона, когато вечерните представления бяха ограничени заради тъпия кромид, доста честичко се моткахме.

Боряна, Нона и Елица са с относително добра локация, ама Гергана, Славуна и Мура са си на майната си. За един аналгин трябва да палиш кола или да мааш пеш по половин час в посока.

Едит: За виното - бутилирано вино имаше на баровете, ама беше "София", от най-долнопробното. Наливното е производство на Албена и всички "винари" и "винарки" в компанията много го харесват. Аз таквоз не пия и не мога да дам мнение от първа ръка. Шампанското също е Албенско и е вкусно. Бирата е точно сода с вкус на бира, аз си я пия, вкусна ми е и ме разва, че мога да изпия много. Точно същата "Славена" съм пила на ол ин по разни коптори на южното Черноморие.

Последна редакция: чт, 21 юли 2022, 15:41 от Принцеса Лея

# 253
  • Северо=Западналия край
Ейййй не спряхте с това вино.......само да стъпя там и ще си поръчам, допи ми се вече от толко обсъждане Simple Smile
Да метна и един въпрос - корабчето само от Гергана ли може да се хване? И някакво разписание ако сте мернали ще ми е от полза.

# 254
  • София
Ами децата са малки още, и им е все тая. Водихме ги 2-3 пъти на центъра, и то пеша. Защо пеша? Защото тая година аз навъртах всеки ден между 15 и 20 км пеша в Албена. От сутринта в 5 ч. по изгрев - до края на плажа в Кранево или до края на плажа към Моби Дик (фиш-фиш) и обратно към Гергана, през обедни (да, в жегата) та до вечерни разходки до центъра и обратно.

Става въпрос, че може и да не мърдаш, ако всичко което иска (Мецан) е пешходно море, плаж, басейн и ресторант.

Общи условия

Активация на акаунт