Лято в Албена 2022г.! (Тема 2)

• 43 884
  • 734
  •   1
Отговори
# 330
Запис и от мен в новата тема Simple Smile
И едно въпросче...... От автогарата, кой номер шатъл пътуваше към хотел Елица/Нона/Боряна? На какъв интервал от време се движат?
    3 номер

# 331
  • Русе
Аз винаги запазвам през сайта или в офис на Албена! Имам прекрасни впечатления от Лагуна бийч! Големи стаи, невероятна панорама, прекрасна храна съобразена със френската кухня(хотела е под шапката на френската верига Lookea), бар на плажа!

# 332
  • Северо=Западналия край
Ядосах се.....Не мога да разбера как може да правят профилактика от общината през летен сезон и да няма вода повече от два часа.....
Как сте по другите хотели, имате ли вода?

# 333
В Гергана дойде в 17.30. Мислех, че е авария, а не профилактика…

# 334
В Орхидея сме от днес. Имаше вода следобед.

# 335
  • Северо=Западналия край
В Гергана дойде в 17.30. Мислех, че е авария, а не профилактика…
От рецепцията твърдят, че общината прави профилактика. Трябваше да приключи в 17.30, но и в момента няма........ изключително неприятна ситуация......остави, че сме само пясък, но и тоалетна няма как да ползваш....

# 336
И ние бяхме неприятно изненадани като се събудихме и видяхме, че няма. Изчакахме да дойде и тогава слязохме до плажа, за да не рискуваме с душа после. Сега ме притеснихте да не е спряла пак:)
Иначе наистина е безумно да няма вода толкова часове в топ сезон и пълен курорт.

# 337
  • Русе
<iframe src="https://www.facebook.com/plugins/post.php?href=https%3A%2F%2Fwww … rue&width=500" width="500" height="781" style="border:none;overflow:hidden" scrolling="no" frameborder="0" allowfullscreen="true" allow="autoplay; clipboard-write; encrypted-media; picture-in-picture; web-share"></iframe>
За това днес писах за Лагуна бийч! Французите се глезят! И ние покрай тях!

# 338
Дойде ли ви водата? Ние горе си имаме. В Парадайс блу ходих в тоалетната на фоайето, също имаше.

# 339
  • Северо=Западналия край
Дойде ли ви водата? Ние горе си имаме. В Парадайс блу ходих в тоалетната на фоайето, също имаше.
Дойде в 20.00ч.....дано не я спират повече, че е неприятно.

# 340
Ateto как е храната в Елица?

# 341
Ние вече си тръгнахме от Албена, дали е хубаво или не, зависи от човека, в какво състояние и положение е. Аз не съм бил цял живот мрънкало, помня първите пъти, когато ходихме в Албена на плажа. Как се променя човек. Беше преди 25 години, когато бяхме гаджета с жена ми, аз на 30, тя на много по-малко, нищо нямахме бате. Имахме една ладичка, която баща й ни подари, това имаше човекът, това ни даде, собствената си кола, и ние се радвахме на тая стара лада, все е едно е Мерцедес. До морето - 8 часа с нея, на Кранево, защото там от работата на жена ми имаха дял в един хотел и ни беше 7 лв. на човек на вечер. То хотел даже е силно казано, защото не знам дали и 1 звезда имаше, останалата му част пълна с деца от Беларус, в скоби казано, истински неандерталци бяха. Стаята - пълна мизерия, две легла с пружини, една масичка и два дървени стола. За климатик и дума не можеше да става. Ама в Кранево, на 1 км от Албена! И ние сутринта от баничарница в Кранево като купим банички, тутманици, и с ладичката - айде на Албена, тя е на 1 км от Кранево. Тогава беше безплатно да влезеш с кола и да паркираш точно по баирите, от Ралиците нагоре. Хич не ни тежеше. И съ собствен чадър - къде ти пари да плащаме за чадърите на Албена - на свободната зона, забиваме си чадъра, и на обяд нагъваме под чадъра баничките от Кранево. Заведение в Албена не можехме и да си представим. И много щастливи бяхме. Следобед по най - голямата жега на тръгване катерех си баирите аз, като мъкна чадъра и всички такъми, изобщо не ми тежеше, не го усещах, да стигнем до ладичката. Ама млад, здрав, и много щастливи бяхме, че сме на Албена на плаж. Кенефа без пари, чадъра на свободната зона, тя е огромна, и цял ден на Албена. Боже, Боже, и колко добре си бях, а сега в Ралиците на ол инклузив, с басейни, чадър с шезлонги на плажа, ресторант Рай, всички екстри, и мъка, тежи ми пътя, тежи ми слънцето, това не ми харесва, онова не ми харесва... близо 300 кинта на ден давах и нещастен. Тогава 1 стотинка не давах, маахме баници под чадъра и просто бяхме щастливи, че сме на плажа на Албена. Тогава бях 70 кила. Баирите не ги усещах, всичко ми харесваше. Виках си, леле, колко са щастливи хората в хотелите тука, ама и аз съм добре, че въобще съм на плажа в Албена.
25 години по-късно, сега в един от  най-хубавите хотели на Албена, Ралица супериор, това не ми хареса, онова не ми хареса, мрън това, мрън онова.
Леле един път като се беше развалило парното на тая лада, духаше горещо бате и не можеше да се изключи. То 40 градуса жега и вътре в колата парното ти духа горещо, представяте ли си! Сега ако е, щях да пукна, а тогава го посрещнахме със смях, отворихме и четирите прозореца на ладата и решихме, че няма да си разваляме почивката за глупости. На другия ден рано сутринта легнах под ладата, успях да видя къв е проблема и го оправих за 15 Мин. с едни клещи. Сега ако е, леле мале.
Така че радвайте се, докато сте млади и здрави, щото на човек с проблеми не Албена, ами и Маями няма да му хареса.

Последна редакция: пн, 25 юли 2022, 23:53 от Татко Мецан

# 342
Татко Мецан, не трябва да се чувстваш притеснен или виновен, че си споделил негативно мнение и си видял нередности. Темата е за това мисля, отделно лично аз поне си признавам, че се чудя как приемаме високите цени и предлагането срещу тях за нормално, само защото е търсено или природата е красива - плажа и морето на Албена, минералните води във Велинград и т.н. Въпросът е какво предлагат за тези пари, а морето и мин. вода са на всички и е даденост, в която не влагат пари хотелиерите, дори напротив. Като прочета някъде за 120-200лв на вечер на човек (дори не инклузив), че било нормално, та дори евтино и повдигам вежди пред монитора. Това няма да научи нашите хотелиери на нормални услуги за мен. Те знаят, че ние приемаме всичко почти стига да сме на хубава природа и хубава плажна ивица. Сякаш те са носили пясъка там. Както и да е, за мен коментарите ти ми бяха полезни. Съжалявам, че не опита Лагуна Бийч или поне Елица компромисно. Въпреки, че Елица е май по-нисък клас уж от Нона и Мура, на мен този хотел ми повече хареса. А за теб са точно такива хотели, щеше да си прекараш супер си мисля.

# 343
  • Северо=Западналия край
Ateto как е храната в Елица?
Зависи какво изисквания имате. На обяд и вечеря са по 8 тави основно - печено пиле, свинско месо, риба, нещо в сос, две-три гарнитури (ориз, картофи), лазаня или паста. Има и скара, но едва снощи язапалиха, има страхотни ребърца. Отделно има 5-6 салати, две супи, десетите са им онези пастички които си ги предлагат и плодове - праскови, кайсии, ябълки, пъпеш. На мен ми липсва диня...трети ден няма. Закуска - пържени филийки, яйца, баница, кроасани, палачинки, колбас, кашкавал, сирене, плидове. Не е разнообразна храната, но всичко което опитах е вкусно.
Анимацията е гола вода.......(сега сигурно ще се включи някой гневен аниматор да ме оплюе... Simple Smile ) Имат някакви опити сутрин да съберат хора за нещо, но не става. Следобяд правят опит за водна гимнастика в басейна...ами смешно ми беше, не мога и да го опиша. Всичко това се прави и без музика, ако не си до тях и не те поканят няма да разбереш, че ще има нещо. Вечер за половин час има детска дискотека, децата се радват, но все пак им е малко.
Басейна е хубав, водата е чиста, по топла от морето.
Стаите - засега само са ни изхвърлили кошчето, но мисля, че е нормално за два дена. На мен продължава да ми е тясно и да се удрям в мебелите, ама .....все пак само се спи там. В банята има по някоя пукната плочка. Много е прохладно, има постоянен полъх и не сме ползвали даже климатик.
Ако нещо конкретно ви интересува, питайте Simple Smile
Като цяло хотела е чист, местоположението е страхотно, аз бих повторила, макар, че има забележки. Но като чета коментарите  много хора имат различни очаквания за почивка, така, че си преценете сами. Аз съм доволна.

Последна редакция: вт, 26 юли 2022, 07:38 от ateto

# 344
Благодаря за този отзив, успокоих се, това което пишете покрива нашите очаквания. Четох в една ФБ група отвратителни неща и нещо се напрегнах 😁.

Общи условия

Активация на акаунт