Лято в Албена 2022г.! (Тема 2)

• 43 882
  • 734
  •   1
Отговори
# 525
Почиваме вече седмица в калиакра маре. Храната е средно ниво има много плодове. На вън'терасата' сутрин има палачинки обяд скара(силно казано)  след обяд от 16 до 17.00 гофрети и сладолед и вечер пържоли. Стаята е приятно хубава телевизора е смарт и детето гледа ю туб. Настанени сме 3 +1 и има място не е като да няма. С нормална тераса. Плажа е добър шезлонги има. Плажа е албена стайл... Най хубавия, влизаш си навътре и вода до колене. Нямам забележки, жена ми вдигна голям скандал за отношението и усмивките и вс е ок.

# 526
  • БГ
От днес сме в апартамент в Ралица Супериор Делукс (бивш х-л Лора). В сравнение с предните два хотела, 3*, първа линия, тук ни харесва най-много, отлично съотношение цена-качество, отговарящо изцяло на очакванията ни.
Относно цената и мястото на паркирането, ново 20-йсе - в първият хотел платихме за 15 дни, за паркинга на Автогарата, и се оказа че пластиката вече не съществува. Системата е подобрена и веднъж платили, за целия период на резервациите, си излизаме/влизаме от/в паркинга, без билети или пластика. За преместването на багажа, от хотел в хотел, си прилагаме гимнастиката с влизане в комплекса, с билетче 30 мин, без такса. Зоната за паркиране около Ралиците е 10лв./ден.
Вчера се наложи да ползваме услугите на обществена пералня и отскочихме до Балчик. Днес виждам на рецепцията в Ралица табела с информация - Индивидуална пералня - 8лв.

# 527
  • Lost in a fairytale ...
Че какво значение има? В обществената тоалетна влизат всички ... Simple Smile

# 528
  • БГ
Че какво значение има? В обществената тоалетна влизат всички ... Simple Smile

??? За мен е нещо ново.
Преди много години имаше пералня в х-л Калиопа - 5лв./дреха!
В последните 10-15 години не се е предлагала такава услуга, в хотелите в Албена, които сме посещавали.
Миналата година ползвах услугите на обществена пералня във Варна.

Последна редакция: чт, 11 авг 2022, 18:27 от stefaniika

# 529
В неделя се върнахме от Ралица Супериор. Не сме били в Албена преди, с дете на 2 години. Много е красива парковата среда, поддържана, очарова ни. Храната е ок, вкусна е достатъчно, аниматорите ги срещнахме в ресторанта на Супериор. Пералня има срещу снек-бара, на късата страна на сградата с икономични стаи. 8 лева е 1 пране в стандартна на пръв поглед пералня, сушенето в сушилня още толкова. Май бяха 4 перални и 4 сушилни. Всъщност е окей като цена, но е на самообслужване. За нас Албена беше втора дестинация, преди това бяхме на юг, но не ми се переше като всички други седмици и не се възползвах.

# 530
Храната винаги е била с нарастващо качество спрямо звездите, но И местоположението. Например 4* Ралица Акваклуб е с по-добра храна от 4* Калиакра маре. Избираш да стъпваш от стаята на пясъка или да се храниш по-богато.
Преди много години във Вита парк храната беше много по-добра от Нона. Сравнението е в рамките на един сезон и година.

# 531
  • БГ
Жълт флаг! Прекрасен ден за плаж! 🤗
В 9,30ч., без предварително запазване, сме на 3-ти ред?! Изненадана съм от миниатюрната свободна зона между карето с чадъри на Ралиците и Лагуните!

3-ти ред на чадърите на Лагуните!

Храната винаги е била с нарастващо качество спрямо звездите, но И местоположението. Например 4* Ралица Акваклуб е с по-добра храна от 4* Калиакра маре...
Потвърждавам! 👍
Първо бяхме в Калиакра Маре, хотела може и да е 4*, но ресторанта е като за 3*.
Ралица Супериор Делукс и хотела, и ресторанта са си ОК, като за 4*.

Последна редакция: пт, 12 авг 2022, 10:11 от stefaniika

# 532
  • БГ
И днес флагът е жълт, а морето е като тепсия!
Свободната зона между чадърите на Ралиците и Вита парк е доволно голяма за плажуващи и спорт. 😉
9,30ч., първи ред, 7-8 свободни чадъра!?

# 533
  • В.Търново
Възможно е да идем за 1 ден на плаж до Албена.И понеже не съм си и помисляла за такава опция не съм обръщала внимание на коментари за еднодневно посещение на курорта.
 Плащаме на бариерата престой или как...спираме колата някъде и на излизане плащаме зоната, или пък може да я оставим на автогарата...
Като слезем на плажа може ли да платим еднодневен ол инклузив и към кой ресторант/хотел става това? Може ли на плажния ресторант? Ще бъда благодарна, ако ми разясните. Simple Smile

# 534
Възможно е да идем за 1 ден на плаж до Албена.И понеже не съм си и помисляла за такава опция не съм обръщала внимание на коментари за еднодневно посещение на курорта.
 Плащаме на бариерата престой или как...спираме колата някъде и на излизане плащаме зоната, или пък може да я оставим на автогарата...
Като слезем на плажа може ли да платим еднодневен ол инклузив и към кой ресторант/хотел става това? Може ли на плажния ресторант? Ще бъда благодарна, ако ми разясните. Simple Smile
Може, ако спрете на автогарата е 5 лв, синя зона 10 лв, зелена, точно до плажа 20 лв. Виждала съм, че ресторант "Рай" на плажа предлага изхранване, върти ми се 18 лв възрастен, 12 дете, но не съм 100 % сигурна за цените.

# 535
Здравейте!Имаме резервация за другата седмица за хотел Ралица Супериор.Въпроса ми е как е водата в басейните много ли е студена?Миналата година бяхме в хотел Малибу, всичко ни хареса,но водата в басейна беше лед на моменти.А в морето има ли щипалки в момента?

# 536
И онези буболечки жътварки има ли ги още?

# 537
Dine around - обяд и вечеря а ла карт са възможни по веднъж за целия престой или?

# 538
Dine around - обяд и вечеря а ла карт са възможни по веднъж за целия престой или?
https://albena.bg/bg/dine-around

# 539
С уговорката, че отдавна не съм ходила за ден в Албена. До 2017 с билета, с който се влиза в комплекса можеше да се плати с телефон, имаше едни станции за плащане, както и на рецепция на всеки хотел. Виждала съм обявени цени за обяд за външни лица на доста ресторанти на първа линия.

Общи условия

Активация на акаунт