Изкъртих плочките в коридора понеже бяха в много лошо състояние и на тяхно място мисля да сложа ламинат. Ето снимки на положението в момента:

Тези вдълбнатини не съм ги изкъртил аз, дефекти останали от строежа на сградата изглежда са.

Снимките са направени в посока от хола покрай входната врата до спалня 2. Ето и схема на апартамента:

Приблизително верни са разстоянията в сантиметри, ъглите не са, тях не съм ги мерил но на око така изглеждат. Върху зелената щриховка ще слагам ламинат - коридор и спалня 1 и имам няколко въпроса в тази насока.
1. В каква посока и от къде да започна да сглобявам ламината. Някой ден в кухнята и хола също може да се продължи със същия ламинат но ще е след години, казвам го ако ще промени нещо в подхода.
2. С какво да загладя плочата от снимките, да е готова за ламината. В Практикер ми препоръчаха самонивелираща се смес 1-20мм, 21лв за 25кг, заедно с валяк за обезвъздушаване и специални обувки за ходене по нея което ми звучи нелепо, някой ползва ли такива? А приятел ми каза, че и с циментова замазка за 5.70лв за 25кг пак същото ще станело. Кое да избера и цялостно ли да заливам с него пода, от край до край или да залепя на стените нещо което да остави 10-15мм място от тях до замазката, да поема температурни разширения и не знам си какво?
4. Какъв ламинат е подходящ за тези зони?