Търся електронна книга - 39

• 87 658
  • 737
  •   1
Отговори
# 120
Здравейте, доста търсих и никъде не успях да открия книгата на Л. Дж. Шен - Вишъс. Ако някой разполага с нея би ли ми я изпратил на: rabotnap@abv.bg много ще съм благодарна. Хубаво лято на всички !

Приятно четене! Simple Smile

# 121
  • в края на града
Извинете, но искам да попитам дали Сянка в жарта има продължение? Явно- да или ще има тепърва. Има ли превод? В Сиела на намерих информация. Ако някой е запознат, нека уведоми 👀 Благодаря предварително 🌸
От 3 книги е планирана поредицата, втората се предвижда да излезе ноември тази година, за третата не съм срещала информация. Кога ще има превод, нямам понятие.

# 122
Здравейте , търся Вишъс - Л . Дж . Шен princessofviolets@abv.bg

# 123

# 124

Благодаря ти 🙂

# 125
Здравейте , търся Ракъс - Л . Дж . Шен  и Дом на пръст и кръв (Лунатион 1) Сара Дж. Маас nedkovalily66@abv.bg

Последна редакция: пт, 29 юли 2022, 01:39 от Lily6

# 126
Не знаех, че най-удобният за четене и конвертиане формат е FB2, ползвам досега само epub, трябва да опитам и този, благодаря. За конвертиране ползвам https://ebook.online-convert.com/
Въпрос:  На компютър как четете ел. формати, ако нямате книгата на пдф? Инсталирах Adobe Digital Edition, отваря epub, но бавно и тромаво, искам да опитам и друг вариант.
Много добър въпрос! Hands Plus1 С Adobe Digital Edition, разбира се, може да се четат книги, но според мен това дори в щатските затвори биха го забранили като форма на жестоко и необичайно наказание 😂 С програмата за конвертиране на книги Calibre също може да се чете, но не бих го нарекъл удоволствие. Един от най-добрите четци за Anroid - CoolReader - има версия за Windows, но е такъв кошмар, че дори няма да давам линк към нея. Като по-практично приложение може да се спомене FBReader, но авторите му нещо са се бъгнали - последната версия работи само под Windows 10 или 11, задължително 64-битов и непременно на машина с Intel-ски процесор! Освен това, като интерфейс и възможности не е нещо особено.

И започваме с наистина добрите програми за четене. Които работят под всички версии на Windows - от XP до 11.

На трето място може да бъде поставен Ice Book Reader. За съжаление достъпът до страницата му е забранен заради евроГейските ограничения на достъпа до руски сайтове, затова давам линк към торент, който може да бъде свален без регистрация в тракера. Програмата е с изключително удобен интерфейс, поддържа скинове и езикови пакети за сричкопренасяне, вкл. и български, има огромен брой настройки, в това число използване на съвременните графични карти за изглаждане линиите на шрифтовете (антиалиасинг), както и собствена библиотека. Недостатъците и са само два - Pro версията е безплатна само с интерфейс на руски и не поддържа изобразяване на вградени таблици в FB2 формат. Първото не би трябвало да е проблем за читатели на възраст над 40. Второто - за поне 99% от читателите, защото в художествената литература таблици се срещат изключително рядко (на първо четене се сещам единствено за "Добри поличби" на Тери Пратчет и Нийл Геймън).

Следващият добър вариант е Windows-ката версия на най-известната програма за четене под Android AlReader. Програмата има версии на английски и руски, не изисква инсталация, поддържа скинове и огромен брой настройки - цветове, зони на клик по екрана, избор на действие при натискане на кой да е клавиш или клик с различни бутони и колелце на мишката... Недостатъци - не поддържа изобразяване на вградени таблици в FB2 формат. И интерфейсът за отваряне на файл е доста тромав - придвижването по дървото на дисковете и папките става само чрез избор на предна и следваща папка.

За мен лично най-удобната програма за четене е новата версия на AlReader, наречена AlReader Extended или
 накратко AlReaderX
. Притежава всички достойнства на предната и поддържа таблици в FB2 формат. Единствен недостатък - в интерфейса напълно липсва възможност за отваряне на файл! Според автора, това ще бъде отстранено някога в бъдеще неопределено време. Но доколкото той се е концентрирал върху усъвършенстването на версията за Android и от 2019-та година не е пускал нова версия за Windows, никой не може да каже кога ще се случи това. Книгите могат да се отварят само по два начина - или с влачене и пускане върху иконата или прозореца на програмата, или с асоцииране на съответното разширение (FB2, EPUB, DOC, RTF, TXT) с програмата, така че при двоен клик да се отварят с нея.

Ако желаете да проверите дали вашата любима програма за четене поддържа таблици в FB2 формат, можете да изтеглите примерен файл от този линк.

# 127
Въпрос:  На компютър как четете ел. формати, ако нямате книгата на пдф?
Ами конвертирам я в ПДФ или добрия стар уорд.

# 128
Здравейте, доста търсих и никъде не успях да открия книгата на Л. Дж. Шен - Вишъс. Ако някой разполага с нея би ли ми я изпратил на: rabotnap@abv.bg много ще съм благодарна. Хубаво лято на всички !

https://mega.nz/file/uwUQQabA#9WKm-Sh4yAv64mJJZ3zb8sRybrJmKjrJpISnWlwhgIQ   - Вишъс

# 129
Здравейте , търся Ракъс - Л . Дж . Шен  и Дом на пръст и кръв (Лунатион 1) Сара Дж. Маас nedkovalily66@abv.bg
Сара Дж. Маас - Лунатион 1 и 2
https://mega.nz/folder/CFh3xSgY#mudy4RSv2rcN2DNagD-hCg

# 130

Имате поща ! Simple Smile

# 131
https://dox.abv.bg/download?id=2bcad6bed6# -> линк за сваляне
Фен превод на самостоятелната книга на Мегън Марч,, Върни ме''
Искрени благодарности на мацката която започна да ги превежда 😘😘😘

# 132
При изтеглянето на "Върни ме" ми дава грешка и не могa да я отворя. Ще може ли някой да ми я изпрати на jasil8503@gmail.com

# 133
Здравейте.
Търся книгите от поредицата на Аби Глайнс - Розмари Бийч.
Намерих само до 3та книга, а виждам, че книгите са общо 13.

# 134
При изтеглянето на "Върни ме" ми дава грешка и не могa да я отворя. Ще може ли някой да ми я изпрати на jasil8503@gmail.com

Имате поща! Simple Smile
Приятно четене. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт