Нашите цветя - обща тема 17

• 34 729
  • 743
  •   1
Отговори
# 555
  • Мадрид / София
Коледния кактус няма нужда да седи на тъмно за да цъфти. Този, дето го имахме в София си стоеше перманентно на остъклената тераса на високо (партер сме това за ориентация).

# 556
Дано ме зарадва тогава. Като го взех имаше много пъпки, но окапаха и не се отвориха. Беше даже две коренчета различен цвят. Ще видим. А да му слагам ли тор за цъфтящи?
Такъв го купих

# 557
Момичета, имам една камелия, купена с много цветове преди 3 години. След като преминаха тогавашните цветове повече не е цъфтяла. Имаше първата година 2-3 цветни пъпки, поне за такива ги мислех, които опадаха. Миналата година ѝ слагах тор за камелии (със същата течна тор третирах и една роза, която буквално полудя да цъфти) и пак нищо. Сега има пъпки, но вече не мога да преценя дали са листни или цветни. На какви ви приличат?

# 558
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
сякаш са прекалено остри за да са цветни пъпки...
но ще се радвам да греша.

# 559
сякаш са прекалено остри за да са цветни пъпки...
но ще се радвам да греша.
Благодаря. Честно казано, не съм обръщала внимание какви са ѝ листните пъпки, но определено е пораснала за тези 3 години, т.е. вадила е много нови лсита. Сега изведнъж има много нови пъпки, нещо, което не се е случвало и много се надявам да са цветни. Гугъл също се затруднява да намери сравнение между пъпките.

# 560
  • Мадрид / София
Магни, има едни коледни кактуси дето изкарват много пъпки, но окапват. Имах такива. Може би им е топло. Според мен може да се тори ако започнат да стават активни.

# 561
Коледните кактуси или коледничета, обичат по-хладно за да направят пъпки. Мин есен ги прибрах Октомври/ноември вече имаха пъпки. Едно стааааро коледниче у свекър ми, в неотопляваната стая такъв цъфтеж направи Simple Smile
Моите бяха на топло, но вероятно бяха вече засилени от есенния хлад.
От опит, важно за мен, е да не се местат веднъж прибрани и започнали да пътят. 2 пъти са ми опазвали пъпки.

# 562
  • Мадрид / София
То това и за други цветя е валидно. Имат ли  пъпки, не се местят докато не се отворят всичките, иначе окапват.

# 563
Момичета, имам една камелия, купена с много цветове преди 3 години. След като преминаха тогавашните цветове повече не е цъфтяла.
Да не й е малка саксията?

# 564
Вън и вътре лятото е еднакво горещо. Съседката държи нейният на открита тераса. Моят е вътре и там ще си седи. Мислех да го местя в спалнята за гости на тъмно, но ще го оставя където е. Зимата топлим с газова камина, но в по голяма част от времето сме навън и е около 16 градуса, дано му е достатъчно студено 😂

# 565
Момичета, имам една камелия, купена с много цветове преди 3 години. След като преминаха тогавашните цветове повече не е цъфтяла.
Да не й е малка саксията?
Не, по-скоро твърде много я местих из двора в търсене на "нейното" място, отделно от смяната на саксии. От миналото лято не съм я местила, но пък тогава бях сложила теменужка в саксията, докато разбера, че камелията не обича компания. И така, сега е сама, на хубаво място, устояла двуседмичната ни почивка през агвуст и с пъпки. Дано да са цветни и да стигнат до цвят. Подведох по хорските камелии - тук са много популярни и мислех, че не са капризни изобщо.

# 566
Аз не знам защо си мисля, че камелиите цъфтят през пролетта. Ориентирам се по градинските центрове и помня, че пролетта снимах и постнах тук едни разкошни камелии за по 500-600 евро.🙈

Сега четох, че имало повече от 260 вида камелии, които цъфтят по различно време.

# 567
Здравейте!
От една година имаме Юка.Намерихме я зимата до едни кофи за боклук оставена и ми дожаля, та я взехме Stuck Out Tongue
В началото си мислех, че кой знае как е гледана и за това е някак повехнала.После беше лято, правихме ремонт на жилището и не можех да и обърна много внимание, но си седи все така "посърнала".
2 пъти сменях пръстта , пробвах по-обилно да я поливам, пробвах и по-сухо, все са и листата свити.
Не е от водата, не е и от пръстта, гаранция за това.
От какво друго може да е?
Изглежда точно така, все едно не съм я поливала 1 месец.Като дойде някой на гости и всеки ми казва- полейте го това цвете.
Отгоре я резнахме, че беше изсъхнала още от началото и изби 3 нови детки, които бяха много свежи, но после станаха като другите листа и даже изсъхнаха съвсем.
Прилагам и снимка:

п.с. жълтите квадратчета са, защото се появиха мушици от една друга пръст и да не нападнат и тази...

# 568
Вервам,сигурна ли си ,че това е юка?
Прилича ми на драцена,а те не понасят пряко слънце

Това е моята на повече от 15 години

Последна редакция: пт, 16 сеп 2022, 17:41 от Krotinia

# 569
Да не й е тъмно на юката, на снимката изглежда тъмничко кътчето? Thinking

Общи условия

Активация на акаунт