Тема 5; темата за китайски и корейски сериали, все още наречена "Гоблин"

• 30 167
  • 751
  •   1
Отговори
# 615
Някой знае ли - това ли беше финалът на Най-голямата сестра, или има още? Приличаше на финал, но не съм сигурна.

# 616
  • пак на Рив Гош
Аз съм много строга. Simple Smile От 250 дорами едва 20 имат оценка от 9 нагоре, и 30 - от 3 надолу.
Седмици получават тия сериали, които стават за гледане. Под 7 - не искам и да си ги спомням, и такива са мнозинство.
Лелеее, наистина си строга Grinning
Сега си погледнах моя списък - 230 драми, от които 40 имат оценки 9,5 и 10* и около 20 - под 7*.
Аз съм оптимист и винаги тръгвам с идеята, че сериалът ще ми хареса и ще заслужи поне 8-8,5* (което ми е базата за "интересно ми е", "хареса ми като цяло"). След което давам бонуси или малуси в зависимост от сюжета, героите, актьорите и т.н. Grinning Явно съм щедра, защото най-много сериали имам с оценки 8,5-9*.

Снощи догледах китайската розовина Since I Met You - точно една огромна розовина, лека, наивна почти до посиняване, със стандартните клишета. Липсваха само еднорозите, прескачащи дъги. Но пък младежите бяха много хубави, и приятни за окото, десертите изглеждаха добре Wink и се гледаше страшно бързо. Като цяло, няма да промени живота ви, бързо ще го забравите, но става за приятно губивреме и промиване на мозъка преди лягане. Аз му дадох 7* (по принцип съм по-критична към китайските сериали, защото там имам повече проблеми с женските образи Wink ). Просто за този сюжет нямаше как да дам повече.

Последна редакция: чт, 15 дек 2022, 21:56 от Роца

# 617
  • България
Щедра съм явно, но още не съм претръпнала от шока, причинен от ужасните нови екранизации по романи на известни европейски класици и фентъзи автори.
Сигурно и няма да претръпна и ще пиша хубави оценки на китайски и корейски продукции докато и те не станат големи либерали.
  Всъщност искам да кажа, че утре започва фентъзи, което отдавна чакам Song of the Moon (2022).
Надявам се, че този път за героя на Bin Bin ще има щастлив финал. Hands Pray

# 618
  • плевен
Някой знае ли - това ли беше финалът на Най-голямата сестра, или има още? Приличаше на финал, но не съм сигурна.
Това беше финала.На мен,сериалчето ми хареса  много.Даже си поплаках когато Ханаяма почина.Ще ми липсва ужасно много.

# 619
Аз се просълзих и при съня с бащата. На мен също ми хареса, дано да пуснат нов интересен японски сериал скоро.
Предполагам, че и този ще го повторят в близко бъдеще, защото Чудеса се е излъчвал 3-4 пъти.

# 620
  • плевен
Аз се просълзих и при съня с бащата. На мен също ми хареса, дано да пуснат нов интересен японски сериал скоро.
Предполагам, че и този ще го повторят в близко бъдеще, защото Чудеса се е излъчвал 3-4 пъти.
И аз се надявам да пуснат нов сериал.А този когато го повторят ще го гледам пак.

# 621
Аз гледам корейско фентъзи - Mirror of the witch. Разказва се за прокълната принцеса, която се опитва да развали проклятието си. А то е, че всички, които обича и всички, които я обичат, ще умрат. Има и двама младежи, ако не и трима, които са се завъртели около нея, както и една зла вещица. Вещицата иска да намери и убие принцесата, а принцесата не е глупава, но е живяла цял живот в изолация и е много наивна и добра, а и хал хабер си няма за вещицата… Има много магии, бой с мечове, свръхестествени сили.
 Аз не сам по фентъзито, но ми харесва засега…

# 622
  • вятърничава
Да финал на Како - тате. Хубав сериал, много семеен и човешки. Харесвам такива саги, които показват историята и живота през съдбата на семейството, поколенията. Ханаяма беше голям образ, вечно строг и намръщен (много ми харесваха картините и илюстрациите му). Чичота също ми беше любим персонаж, както и Моритая.Жалко за Цунеко, все се надявах да се появи отново Хошино в живота и, да има свое семейство.

# 623
Тоя Хошино се оказа смотаняк, в крайна сметка. Имам чувството, че избяга от нея. Това за училището на детето ми изглеждаше като оправдание.
По-скоро го беше страх, че ще стане мъж под чехъл - голяма работа! На съпрузите на сестрите не им пречеше, че тя е водеща фигура в семейството.

# 624
Завърших корейския Beullakui sinbu или черната  невеста. Нищо особено. Смешно е как шляпат костюмирани по пантофи из елегантни къщи. Ниско ниво емоции и романтика. Корупция , луди и самоубийства. Как се влюбват ГГ не разбрах… лека вечер!

# 625
  • България
Изгледах Café Minamdang (2022).
10ка, но малко оставаше да смъкна оценката.
В стремежа си да погъделичкат самочувствието на зрителя се получи така, че супер успешния профайлър не се сети навреме кой е главният престъпник. Но поне следващите събития не тръгнаха в обичайната посока, затвори, ревове и т.н. Простих им и защото в крайна сметка е мистерия, комедия, а не разследвания.
Не смея да пиша по-подробно заради хората, които не обичат спойлери. Grinning
Започнах Sell Your Haunted House (2021).

Поредният сериал за ловци на духове, неусетно съм изгледала пет епизода.
В последно време гледам онлайн, което значи че и да искам няма как да гледам на много бързи обороти.
И май повече корейско.
Искам китайско, но не попадам на подобни сериали, мистерии, духове, фантастика, отвъдно и да е съвременен.
Вуксиите си ги следя, но не са чак толкова много, предвид че не гледам такива с еднополова любов.

# 626
  • при най-добрия мъж...
Напоследък само подхващам разни сериали и ги зарязвам. Все нещо не им достига, няма един да ме грабне и да изкарам няколко безсънни нощи пред компа и след края му да ходя като разбита няколко дни. Имам едно усещане, че Love in flames of war точно така ще ми дойде напреки, ама заради Шон Доу ще преглътна праволинейната до тъпотия главна и сюжетните залитания по партийна линия. Снощи почнах Hi, Venus и ми хареса. То за сега са излезли 3 серии мисля само, има време, ако искат да го съсипят. Но предвид това, че в главната роля е Liang Jie, а тя е сериозна мацка, мисля, че ще се получи хубав сериал. Много ме впечатли това момиче с играта си в The day of becoming you. Показа, че наистина си го може. А двамата със Zhang Xin Cheng бяха уникална двойка. С него, между другото препоръчвам The murder in Kairoutei. Много е интересен, преплитат се криминални нишки, романтика и отмъщение.
Да похваля и един тайвански, който започна съвсем наскоро - Lesson in love. Темата е стара и дъвкана - любов между учителка и ученик, но тук сякаш има още нещо скрито. Имам чувството, че учителката има съвсем друг мотив, още не мога да и повярвам, че изведнъж я връхлетя "голямата" любов в лицето на 17 годишен училищен хулиган от богато семейство. Излезли са само 4 епизода до сега.

# 627
  • вятърничава
Боже, колко мъка има по тази голяма китайска и доста по-малка тайванска земя, Indira 🙃
Заради теб гледам Dine with love, втория ми китайски. Може да се каже, че той е почти същия като първия, само дето Тя в тоя може да готви, но пак е най-способна във фирмата. Той е същият белязан от съдбата и първата любов шеф - пън.  Г-н Ю хич не ми харесваше в началото (прекалил е с пластиките ли?), но вече му свикнах. Другата двойка ми е симпатична. Котараците защо само в началото ги даваха, искам още. Хареса ми офиса на шефа Wink Нея можеше и по-добре да я обличат. Леко се гледа, драмите са поносими.Имах нужда от нещо розавко и неангажиращо след тайга 50еп. И да потушава футболните ми страсти.
На Винченцо гледах първи епизод, но май ще почака да минат празниците. С тези дълги серии по над час, не стига времето. А и новият корейски по бтв лейди започва от утре.

# 628
  • при най-добрия мъж...
bb6, направо се гордея със себе си, че съм успяла да те накарам да погледнеш нещо китайско Simple Smile Г-н Ю със сигурност си има доста корекции, но незнайно защо аз много го харесвам този актьор. Изгледала съм една камара тъпотии с него само от пуста фенщина. Само аз ли не го харесах този Винченцо? Дали пък да не му дам още един шанс? Може пък настройката ми тогава да не била на точната вълна. Снощи от чуденка какво да подхвана, изгледах за втори път A year-end medley. Имах нужда от сладък филм с хепи енд, а и на коледна тематика - още по-добре. Опитали са корейските събратя да направят нещо в духа на Love actually, но онова си е просто класика. Трудно ще го стигнат. Иначе не е зле, получил им се е чудесен филм. Топъл, коледно-новогодишен, пълен с любов и надежда.

# 629
  • вятърничава
Както вече писах за г-н Ю - свикнах му,даже ми стана симпатичен.В тези сериали влагат дрога,казвам ви!
A year-end medley не беше лош, аз го гледах лятото и малко ми убягваше коледния дух.Дали пък да не го повторя Wink Тази година няма ли нов коледен филм?

Общи условия

Активация на акаунт