СЕДМИ КЛАС - 18.07 - 25.07 - По-доброто класиране - Второто!

• 59 055
  • 766
  •   1
Отговори
# 675
Чак да не повярваш, че тази година има 2 свободни места за СХН, при положение че миналата нямаше след II-ро и освен това и децата са повече.

# 676
Чак да не повярваш, че тази година има 2 свободни места за СХН, при положение че миналата нямаше след II-ро и освен това и децата са повече.
Ми повечето се насочиха съм 32ро и 7мо...явно иврита ги плаши Simple Smile

# 677
Ми повечето се насочиха съм 32ро и 7мо...явно иврита ги плаши Simple Smile
Екзотика е, определено!

# 678
  • София
Да, странно е че има места, но езикът плаши доста деца и родители. Но на мен ми е интересно балът на 3-то класиране какъв ще е.

# 679
  • София
За 3-то класиране обикновено има места в почти всички училища в София, включително най-високобаловите.

# 680
Да, странно е че има места, но езикът плаши доста деца и родители. Но на мен ми е интересно балът на 3-то класиране какъв ще е.
има си едни моди и едни предразсъдъци и това е....тази година 134 е с по-добри резултати на ДЗИ БЕЛ от 32-ро....
Бас ловя, че между 14 и 15 ч  ще пуснат свободните места за София. Така беше и с резултатите на нво , и с първо, и с второ класиране...

# 681
За 3-то класиране обикновено има места в почти всички училища в София, включително най-високобаловите.

в това класиране нали също се гледа по балове от миналта година за трето класиране  и според това се подреждат желания наново?

# 682
  • София
Не. Трето класиране е непредвидимо. Никога не се знае колко деца и с какви балове ще участват и баловете от миналата година не са индикатор. Затова се пишат много желания.

# 683
Не. Трето класиране е непредвидимо. Никога не се знае колко деца и с какви балове ще участват и баловете от миналата година не са индикатор. Затова се пишат много желания.

т.е няма значение балът  и подредбата, просто се пишат желания?  по какъв критерий?  извинявам се,  но нещо не съм наясно май

# 684
  • София
По същия критерий, по който се пишат и за първо класиране - по реда на желанията. Подредбата има значение, разбира се - ще се класираш по най-предното желание, за което ти стига бала.

# 685
Здравейте! Зная, че за трето класиране се подреждат желанията отново, т. е. на база свободните места. Как става това, не намирам опция да редя желания, може би трябва да изчакам да ги обявят?Това, че детето е записано на второ класиране, но хвърляме по един поглед и към трето, има ли значение?
Има от гледна точка, че няма да можеш през системата. Трябва да отидеш да отпишеш детето от мястото, където  е записано и после със документите да отидеш и да подадеш, ако сте си харесали нещо в училищно гнездо. Поне преди две години така процедирах аз с едната близначка.
А ако допуснем, че харесаме училище, теглим документите от училището, в което е записан и след трето класиране не е приет, какво се случва тогава? Служебно се разпределя, там където има места?

# 686
  • София
Участва в класиранията за свободни места след трето класиране в училищата, в които има такива. Тези класирания вече се извършват от самото приемащо училище, а не централно чрез системата.

# 687
Здравейте! Зная, че за трето класиране се подреждат желанията отново, т. е. на база свободните места. Как става това, не намирам опция да редя желания, може би трябва да изчакам да ги обявят?Това, че детето е записано на второ класиране, но хвърляме по един поглед и към трето, има ли значение?
Има от гледна точка, че няма да можеш през системата. Трябва да отидеш да отпишеш детето от мястото, където  е записано и после със документите да отидеш и да подадеш, ако сте си харесали нещо в училищно гнездо. Поне преди две години така процедирах аз с едната близначка.
А ако допуснем, че харесаме училище, теглим документите от училището, в което е записан и след трето класиране не е приет, какво се случва тогава? Служебно се разпределя, там където има места?
Ако никъде не сте приети на трето класиране (затова се редят много желания, както каза Санака), започвате да обикаляте по училищата, в които има свободни места след трето класиране - така нареченото четвърто или директорско и ако успеете да се запишете някъде - ок, ако не, може би тогава ще ви разпределят служебно.

# 688
  • София
Скрит текст:
Точко това прави третото класиране малко хазартно. Мястото, което ще освободите, след като се отпишете от сегашното училище, ще се обяви като свободно на четвърто. Но това "четвърто" не е централизирано и сякаш не е толкова стриктно надзиравано. Всяко училище решава кога да обяви места за четвърто, дали да ги обяви официално и т.н.
Предполагам (зависи от училището, естествено), че може да се водят някакви преговори с директор, че ще изтеглите документите и ако не стане, ще се върнете при тях, но това е малко в сферата на сивия прием.
Санака отговори, докато пиша Simple Smile

# 689
И на четвърто класиране кандидатите се класират по някакви критерии, обявени от училището.
А не просто да отидат ако има обявено свободно място и да се запишат.
Визирам училищата, които обявяват официално места за четвърто класиране.

Общи условия

Активация на акаунт