СЕДМИ КЛАС - 18.07 - 25.07 - По-доброто класиране - Второто!

• 59 098
  • 766
  •   1
Отговори
# 495
  • София
Картата за градски транспорт може да я заредите със срок до октомври без да носите документ, още важи старото показване на карта от миналата учебна година. Съветвам да я заредите до тогава, защото септември почват да искат УК, а някои училища се бавят при издаването на такива и да не се окаже, че края на септември още нямат карта и не може да си я зареди.

# 496
  • в очите на дъщеря ми
[
Скрит текст:
quote author=pepeblue link=topic=1465909.msg45076265#msg45076265 date=1658474141]
на нас нищо не ни дадоха?!
Ако изпринтя страницата от класирането МОН дали може да мине в градския транспорт|?
ra, не би трябвало да има проблем с картата за ГТ, сега погледнах на дъщеря ми картата - изтича след няколко дни. Няма проблем да я заредя електронно. Само излиза съобщение:

[/quote]
Я, как става, това електронно зареждане! Може ли малко инфо?

# 497
[
Скрит текст:
quote author=pepeblue link=topic=1465909.msg45076265#msg45076265 date=1658474141]
Ако изпринтя страницата от класирането МОН дали може да мине в градския транспорт|?
ra, не би трябвало да има проблем с картата за ГТ, сега погледнах на дъщеря ми картата - изтича след няколко дни. Няма проблем да я заредя електронно. Само излиза съобщение:

[/spoiler]
[/quote]
През сайта на Центъра за градска мобилност или напишете в гугъл зареждане на карта за градски транспорт

# 498
  • Майничка
Всъщност, бележката е нужна, но могат да я изпратят и от училището, в което е записано детето.
Ra2, няма да мине с разпечатка от класирането за ГТ. Най-добре в началото на септември да се разходи някой до училището за бележка. При нас секретарката вади на всички осмокласници бележка за ГТ в деня на предварителната родителска и класните  ги раздават на родителите. След това не вадите нова всеки месец - важи за цялата година, до 15.9. следващата.
Ако някой има нужда от бележка-уверение за БДЖ, тя е отделна, служи за издаване на карта за пътуване с намаление, която важи до края на септември следващата учебна година. За самата карта трябва копие от акт за раждане, уверението и 1бр. снимка. Картата струва левче и дава право на 50% намаление.
За училищната сестра са необходими ваксинационен паспорт и бележка за профилактичен преглед. За тези неща ги проверява РЗИ и глобява училището при непълна документация, така че настойчивостта им е разбираема. Второто е ясно, за първото е достатъчно да снимате страницата с ваксините от синята книжка или картона на детето (или и двете, ако не са нанасяни на едно място), стига да сте ги носили при ваксинациите. Ако ЛЛ си е въвел имунизациите в програмата и не е сменян, ще излизат и в разпечатана бланка за профилактичен преглед.

Последна редакция: пт, 22 юли 2022, 10:43 от gargamela

# 499
Скрит текст:
[
Скрит текст:

[/spoiler]
[/quote]

прави се регистрация тук:
https://webportal.sofiatraffic.bg/

но имам някакъв спомен, че трябваше предварително да се посети пункт и да се посочи email

# 500

но имам някакъв спомен, че трябваше предварително да се посети пункт и да се посочи email
                 Задължително се ходи до пункт на ГТ.При смяна на преференциите също първо трябва да се отиде до пункт.В противен случай не можеш да заредиш.Вчера  ходих за да си променя преференцията въпреки,че в сайта беше отразено не ми даде да заредя преди да отида до пункта.

# 501
Скрит текст:
[
Скрит текст:

[/spoiler]

[/quote]
Да, точно така е предварително посещавате пунк те вкарват данните за картата в акаунта ви и след това може да я зареждате. За съжаление не може директно, аз много се ядосах на това първия път, но такава е системата.

# 502
Само да добавя, че и всяка година при изтичане на преференцията (в случая ученическата изтича 31.10) трябва отново еднократно да се посети пункт и да се покаже лична ученическа карта. Това е досадно наистина, но пък после цяла година зареждането става много лесно. Нито тя, нито аз помня кога изтича картата. Обикновено разбира като я чекне. Обажда ми се, зареждам я и след минута-две е с редовна карта. В профила на ЦГМ има и интересна опция - "История на пътуванията".

# 503
  • при моите любими
До края на октомври никой няма право да ви иска нова УК за зареждане. Дори миналата година удължиха срока до края на ноември заради забавянето на новите УК в някои училища.

# 504
А колко струва тази ученическа карта на месец за градския транспорт, че моите деца никога не са ползвали до сега?

# 505
  • при моите любими
За цялата градска мрежа е 20лв. Само за Метро - 9лв

# 506
Аз пак да върна темата - за трето класиране къде могат да се видят останалите свободни места? Благодаря

# 507
  • София
За цялата градска мрежа е 20лв. Само за Метро - 9лв

Понеже и мен ме интересува, а не съм запозната...Значи с УК или с бележка от училище, се купува карта на цена 20лв (за месец), за цялата градска мрежа и може да пътува неограничен брой пъти през този месец, правилно ли разбирам?

# 508
  • Майничка
Ще ги изнесат на 25.7.

# 509
  • Сф
В сайта на МОН на трето класиране ли?
А тези свободни места директорите ли ги подават или системата си ги генерира?

Общи условия

Активация на акаунт