Частни училища - информативно-дискусионна тема 54

• 41 556
  • 763
  •   1
Отговори
# 495
  • Пловдив/София
Малкият се е метнал на мен по разсеяност и съм толерантна (за други неща не съм). Но не е губил много вещи, защото класната ни е златна и напомня на забраванковците Simple Smile Само цапа и къса бързо. Панталонът от униформата беше рекорд- на второ обуване скъса. Вече взимам за 20лв от HM пет чифта Simple Smile
За несесер вече знам- никакъв с три ципа и място за всяко моливче. Всеки петък намирах всичко хвърлено вътре. Едно отделение за графитни моливи и едно голямо или отделен несесер за флумастри и моливи в насипен вид Simple Smile
Твзи флумастри не змам за какво са ни, сигурно са ги ползвали 5 пъти. Цветните моливи пък постоянно се губеха или намаляваха. А графитени имаме няколко мънички, острени милион пъти, много са ми мили Simple Smile
Кажете какво гуменки или вътрешни обувки да взема, които не запотяват краката и не са с връзки. Имахме драма докато свикне с три чифта обувки кои кога да слага, сега се чудя дали изобщо да деля вътрешни пт спортни или с едни да минем… но какви?
Взех едни бели от декатлон и миришат Sad
Май от Колев бях взела преди, класически гуменки, но ги скъса бързо.

# 496
  • Отвъд алеята зад шкафа
Кроксове?

# 497
  • в страната на чудесата
Скечерс

# 498
  • София
Аз съм фен на Примиджи, на разпродажба са с цените на всички обикновено обувки, даже и под, а са супер.

# 499
Аз за миналата година бях намерила много приятни Nike от плат, без връзки. Издържаха цялата година, но са му малки вече. Сега съм харесала едни на UGG от кожа на дупки, за да дишат.

# 500
Мен пък винаги са ми били крайно досадни тези приготовления на тетрадки, гуменки и пр. Единствено преди първи клас или пук, не помня точно, й правих фуния с бонбони и подаръчета, но това е повече в графата креативност.

За забравянето- една година загуби на второто обличане чисто ново яке. На следващата година отивам за нещо до секретарката и гледам на закачалката пред стаята за загубени вещи виси нашето яке. За съжаление вече й беше омаляло Joy
А висеше там, защото някое дете, като си загубело якето, го пращали вкъщи с някое от загубени вещи. Та, така нашето се беше озовало на предна линия, а не в купчините в стаята.

# 501
  • София
За мен са хубави емоции приготовленията за първи учебен ден, макар да не е първи клас, а ПУК. Но е училище. Освен това аз имам госпожица, която има претенции за цветови комбинации и обувки, та няма как да минем просто с раница. Раницата трябва да е КРАСИВА Joy и чак тогава удобна. Освен това има няколко несесера, които много старателно се прибират, подреждат, пренареждат. В един пастели, в друг фулмастери, в трети обикновени цветни моливи, в четвърти акрилни цветни моливи. Всеки несесер е избиран от нея и се грижи за вещите си доста за дете на 5 години. Затова подготовката няма как да е от кварталната книжарница. Това е положението. Роклята за първият учебен ден вече е купена и този първи учебен ден и го чака с огромно нетърпение.

# 502
  • в страната на чудесата
Рейни, на моето дете слагах значка на суичера или жилетката, долу до джоба, чрез която той разпознаваше дрехата си без да търси етикет с името. Значките бяха малки, с различни символи, според моментния му интерес.
С перманентен маркер надписвах инициалите му върху моливите и го научих да си прибира вещите от работното си място. Това е навик, който и аз имам и е много полезен и досега. Работната маса трябва да е празна. Несесери с отделни ластици са всеки молив са изнервящи, той имаше общ за моливите.
Имаше някакъв период на разхвърляност, но в момента стаята му е подредена, чантата винаги е била, домашни се пишат на листове с име и дата и цветен код за ИЧ, ЗП, ФЧ и прочие отделни часове по математика. Пишат се и учи след часовете, а не преди следващите. Т.е. учи по география в понеделник след часа, а не в сряда преди следващия час в четвъртък. Това е ефективно, той основните неща ги научава в клас, пести енергия и търсене и бързане. Това, след 4 клас когато вече не е цял ден де.

# 503
  • София
Освен това има няколко несесера, които много старателно се прибират, подреждат, пренареждат. В един пастели, в друг фулмастери, в трети обикновени цветни моливи, в четвърти акрилни цветни моливи.
Ако правилно помня и детето ще е предучилищна в "Света София", мисля възприеха подход в ПУК да осигуряват всичко за децата, включително несесер с необходимите средства за писане и тетрадки. Идеята беше да не се разсейват излишно кой с какъв несесер е и какви картинки има по пособията.

# 504
Много ми харесваше липсата на суматоха в първия учебен ден във ФЛ. Децата отиват, има кратко приветствие от директора, Марсилезата и нашия химн, влизат и учат по програма. Без излишна суета, някак семпло и делово, каквото според мен трябва да е в училище.

# 505
Нищо кой знае по-различно не се случва и в нашите училища. Разбира се отчитайки прекрасната българска традиция да се приветстват първолаците по-специално с биене на първи звънец.

В СС след старта на Ковид откриването е на две части: за малките и после за големите. Мястото е ограничено, а желаещите да присъстват родители са много.

Последна редакция: чт, 11 авг 2022, 11:22 от Fancy

# 506
Много ми харесваше липсата на суматоха в първия учебен ден във ФЛ. Децата отиват, има кратко приветствие от директора, Марсилезата и нашия химн, влизат и учат по програма. Без излишна суета, някак семпло и делово, каквото според мен трябва да е в училище.

Да, при тях е важен края на учебната година и винаги правят страхотни празници на училището през юни Simple Smile

# 507
  • София
Освен това има няколко несесера, които много старателно се прибират, подреждат, пренареждат. В един пастели, в друг фулмастери, в трети обикновени цветни моливи, в четвърти акрилни цветни моливи.
Ако правилно помня и детето ще е предучилищна в "Света София", мисля възприеха подход в ПУК да осигуряват всичко за децата, включително несесер с необходимите средства за писане и тетрадки. Идеята беше да не се разсейват излишно кой с какъв несесер е и какви картинки има по пособията.

Да, в СС е. Такъв подход аз лично възприемам като много добър. Ще разбера точно явно на родителската среща. Но след многото моливи, които съм купувала установих, че има значение молива за рисуването. Евтините моливи се чупят постоянно, имат лош пигмент и се рисува трудно с тях. От всички пробвани детски моливи на мен лично най-много ми допадат тези с гумичките на Staedtler. Хубав пигмент, не се чупят, гумичката трие и цветния молив и понеже ги пази тези ги ползва вече няколко месеца.

Другите хубави моливи се водят професионални, но цената им е напълно прилична Artina. Много са забавни за рисуване  акрилните, защото като се намокри леко рисунката става като рисувано с водни бои.
 Малката е в период, в който всичко е важно да е красиво, цветно, и подредено по неин начин. Но е подредено.

Аз харесвам да е празнично на първия училищен ден, защото започва важен етап от живота на всяко дете. Виждала съм на приятелки снимки от първия ден в СС и ми се струва чудесно.

# 508
Чакам с нетърпение момента, в който ще са по-важни други неща, а не дали моливите са професионални или не, и какъв им е пигмента.

# 509
  • София
Чакам с нетърпение момента, в който ще са по-важни други неща, а не дали моливите са професионални или не, и какъв им е пигмента.
Не чакай нещо, което е настъпило без ти да знаеш.

Общи условия

Активация на акаунт