Частни училища - информативно-дискусионна тема 54

• 41 567
  • 763
  •   1
Отговори
# 480
  • София
И моят е слаб като комар, но се справя с носенето. Но, както казах, на първия учебен ден товарим половината, защото ако напълня всичко в раницата и му я сложа, ще падне по гръб. Joy

# 481
.

Последна редакция: ср, 10 авг 2022, 19:09 от Татко Мецан

# 482
  • Blondeville
Значи добре, че нашето ПУК-че ще си го возим ние, че с неговите внушителни 15 кила трудно ще респектира в буса Grinning Сестра му става на 4 другия месец и е 12 кила, тя в ПУК сигурно няма да е стигнала даже 15 Grinning Ама то майка им като е 45 кила и не е голяма изненада.

Сега се замислям,  че и малката догодина зимата ще мине по пътя на кандидатстването и пак ще ме разтресе треската на приема Grinning Дано влезе при брат си!

# 483
  • София
Е, чак пък редовен тормоз в бусовете... И при трите ми деца не е имало такива работи. От всичките му приятели само един беше вербално тормозен в буса в ПУК, но решиха проблема.

Моят е 33кг. Ще бъде в 6-ти клас.

# 484
  • в страната на чудесата
Много се вживяхте с тия раници. Нали са цял ден в училище, какво има да мъкнат. Малкият ми син на тази възраст носеше училищна чанта с големина на папка с дръжка (беше част от униформата) и чанта с обяда. После до 4 клас малка раница с телефон, обяд и вода.
Аз съм твърд противник на домашните за уикенда ори целодневно обучение и той с времето се оказа, че някои си е писал там (което не е успял в час).

Последна редакция: ср, 10 авг 2022, 21:00 от Leika_moja

# 485
  • София
Ами, вживяват се хората - първо дете, първи учебен ден... Приятни вълнения са това. Simple Smile

# 486
Плюс това сте в един клуб😀

# 487
И аз чета с умиление за вълненията ви за първия учебен ден.Спомням си как аз се вълнувах за големия, така се бях отнесла в пазаруване,  че още имам тетрадки от него с квадратчета и тесни и широки редове ( сега ще бъде 9 клас) 🤣.
За малкия отдавна съм  претръпнала  и купувам най -необходимото от близката книжарница. Миналата година беше ПУК дори не се изхвърлих за скъпа раница, защото седеше цяла седмица в училище,  в петък не се връщаха учебници , а и не е пътувал с бус , та аз  я носих до колата. Но имахме "драма" с несесерите. Още в края на първата седмица беше почти празен 😆.Купих няколко пъти качествени моливи и пак същото , та накрая ми писна взех 5 пакета от магазин за левче и само допълвах изгубеното. Общо взето до към края на годината  започна да връща  почти пълен несесер. 😀За изгубените и разменени суитчъри (те са с униформи) няма да разказвам...

# 488
  • София
red_violet, не ги ли надписвате тези суитчери? Или въпреки това ги губи Grinning

И на мен ми е мило за терзанията за първият учебен ден, много хубави емоции.
За несесерите - и ние вече вземаме от Лидл или Джъмбо, видях какво ги правят децата и ми се отщяха скъпите. На детето му харесват, а на нас не ни пука за несесер за 5-6 лв. Като други споделили, скъпите моливи изчезнаха някъде със същата скорост, като по-евтините. То и вкъщи изчезват по същият начин ластиците ми, фибите, моливите на детето... Не знам как е с по-големите деца, но за малките не се хабете, освен ако нямате някое много "Монг" дете Grinning

# 489
Надписват се , ама децата все забравят да ги "прочетат" и понеже като излизат на обяд на двора се хвърлят 20 еднакви суитчъра на пейката - после всеки облича каквото хване 😆Има и една стая в училище с изгубени вещи , където върху една маса бяха хвърлени 200(може и повече) суитчъри и жилетки от всякакви размери. Голямо ровене падна , но открихме всичко. Мисля , че с времето децата се научават да си пазят вещите , или поне така се надявам 😀

# 490
  • в страната на чудесата
Еми научете ги тези деца да пазят вещите си и тези на другите 😂😂😂.

# 491
Когато детето е Пук или 1 клас, тази работа е трудна. После се научават, разбира се.

# 492
  • София
Еми научете ги тези деца да пазят вещите си и тези на другите 😂😂😂.
Какви родители сме... децата на 6-7-8-...10..15...18 години не сме научили да си пазят вещите 😂 Я споделете идеи как ги научихте 😂

# 493
  • София
Аз лично, след като загуби три чифта чисто нови дънки в училище, започнах да го пращам на училище само със спортни панталони, за да не се преоблича за физическо, че ми писнА. Мисля да ходи така до сватбата. Smirk

# 494
На големия, след като загуби три шапки да Коледа в първи клас, Дядо Коледа му донесе .....шапка 😆 .Към малкото съм по-мека към разсеяността му,  явно одъртявам.

Общи условия

Активация на акаунт