Частни училища - информативно-дискусионна тема 54

• 41 540
  • 763
  •   1
Отговори
# 525
Магнолия, марката има ритейл в много държави, все ще успееш да се организираш за доставка. Има магазини и в Белград и Ниш, може да звъннеш и да я запазиш и да се разходиш да си я вземеш. Честно казано, на мен ми е малко крещяща подобна раница.

# 526
  • София
Всъщност е почти все едно какви са раниците за всички училища, в които децата я носят в понеделник и връщат обратно в петък. Аз и за двете деца за 1 клас бях купила от онези твърди раници на herlitz, които на практика са вечни. Естетиката им е малко спорна обаче. За ПУК е достатъчна съвсем малка раничка. Ако ви се инвестира, по-скоро бих купила втори комплект учебници и помагала, за да не се разнасят напред-назад. Дори мисля да го направя тази година за петокласничката, която освен, че влачи тежки чанти, все губи нещо.

# 527
Е, стига с това хейтене. СС си е чудесно училище. Останалите не пишат, защото рискуват целосемейно да ги обявят за лузъри заради избора им на училище🙂 Пък и това си е тема на СС. То не бяха моливи, цвички, раници, несесери😂
Добре Амели, разбрах те. Раницата, която бях пуснала като линк съчетана и двете и затова не разбрах първо какво искаш да кажеш. За съжаление няма кой да ми я купи от Норвегия Simple Smile
С удоволствие ще споделям за Пук в СС. Доста потребители виждам с дечица ПУК там - поне 6, ако не греша пишат. Не ме притеснява хейтенето по отношение на училището. Беше донякъде труден избор между СС и Питагор, но госпожицата си избра. 
Ще потърся наборна тема, макар да ме съмнява да има Simple Smile

# 528
Ще потърся наборна тема, макар да ме съмнява да има Simple Smile
Наборната тема може да не е за вашия набор- преглеждате, ако ви се занимава, първокласните теми  на предишни набори...
За раниците- има няколко теми "Каква раница за първокласник"- тема 0,1,2,3...Добре е да се види на живо, че картинката, а понякога и високата цена лъжат...   
За моливи и други пособия  и подвързване също би трябвало да има отделни теми- със сигурност  от там ми е инфото например за гумички, които да не мажат или пък за едни страхотни моливи в цилиндрични метални кутии от Лидъл...
ПП За ПУК- потвърждавам от преди 2 години- почти нищо не се разнася-/при нас нямаха домашни/. Тетрадки дават. Несесер с моливи трябва. Останалите неща гланцови блокчета, боички, флумастри се използват по-рядко и госпожата им даваше за часа.  За цвички- винаги има наличност и номера в Колев и Колев- бели, черни, кожени.. Трябват пантофи за вътре. И резервни дрехи, които стоят в шкафчето.

# 529
  • София
Потърсих аз в нета за artis, но така и не разбирам страната на произход коя е? Професионално изкривяване ми е на мен, имам малко различна летва за качество.
Artina са и може би за това не ти е излязло. Както smeshno писа немска фирма излиза - sellvin AG. От немски нищо не разбирам, та не разгледах сайта им повече Simple Smile

Попоглеждам от известно време в темата, не съм писала и питала, защото решавах две различни ситуации с две различни хлапета, но много ми помогна систематизираната информация в първи пост за всички училища и условия. И да допълня само: в Артис - цитираната цена е само за обучение, не включва храна.
Приятни позитивни емоции на всички, които сега тръгват по училищните пътеки за първи път! Аз само ще си изчакам този юни второто НВО 7кл, а след някоя година и третото и после вече да разперват криле (по любим стих от една съфорумка).
Още една новина - Фюжън са вече сред лицензираните ЧУ.

Последна редакция: пт, 12 авг 2022, 11:19 от Jiema

# 530
  • софия
Artina, да, сбъркала съм в писането.

# 531
Привет.
Минавам с едно питане😀.
Някой от вас дали продава учебници от 6кл.за СС?
Благодаря и извинете,че рязко сменям темата на дебата😁.

# 532
В какъв смисъл учебници за 6 клас?
Те са стандартни по МОН, избрани от училището.
Като си мисля, че не е напълно сигурно дали ще са еднакви на следващите випуски. Все пак има възможност и да променят издателството.
А по английски пък са напълно неизползваеми.

# 533
  • София
Аз купувам или вземам от предишен набор 2 комплект учебници, за да не се влачат между училище и вкъщи /и често да се забравят/. Вероятно за това е въпросът.

# 534
Sanaka,точно затова ми трябват.Миналата година се измъчихме,търсене , принтиране и най-вече носенето.
Децата ни май са в един випуск?😀

В смисъл учебници за 6кл.
Доколкото знам от миналогодишните шестокласници няма промяна в избора на учебници.
За английският език е пределно ясно!
В какъв смисъл учебници за 6 клас?
Те са стандартни по МОН, избрани от училището.
Като си мисля, че не е напълно сигурно дали ще са еднакви на следващите випуски. Все пак има възможност и да променят издателството.
А по английски пък са напълно неизползваеми.

Последна редакция: пт, 12 авг 2022, 16:52 от DeniMila

# 535
  • София
Явно са в един випуск, да.

# 536
  • в страната на чудесата
Еднократно ли се ползват?

# 537
  • София
Не се връщат в края на учебната година, ако това имаш предвид. Всяка година всички ученици са с нови учебници.

# 538
Минавам да похваля организацията на "Питагор" до момента... аз лично бях останала с впечатлението, че това и комуникацията с родителите им куца, но явно нещо се е променило, дано да е трайно. Та още преди две седмици получихме имейл с това кога ще е родителската среща за ПУК, какво осигуряват те и какво се изисква от нас (шише за вода, раница, резервни дрехи, вътрешни обувки и несесер). Беше посочен и график за индивидуални срещи на всяко семейство с преподавателя, отделно съобщение, че профилът на детето в Classroom  е направен и линк, за да си сменим паролата... и дори организационен мейл за благотворителен маратон през есента.... чак се учудих, но приятно. И даже малко се притесних, че може би аз не съм достатъчно организирана Smile

Аз пък нещо не съм очарована от комуникацията в Питагор. Още на изпита нас не ни поздравиха дори, само взеха детето. Ние тотално сме изключили докога се дължи таксата, което е наша грешка, съгласна съм, но можеха спокойно с имейла за родителската среща да кажат - пожелаваме приятно лято, напомняме ви, че таксите се дължат до...., а не да изпляскат сух имейл - закъснели сте. Пффф. Аз график за срещите с учителката не видях, сега ще се върна да погледна, може би просто аз съм заблеяна.

# 539
Минавам да похваля организацията на "Питагор" до момента... аз лично бях останала с впечатлението, че това и комуникацията с родителите им куца, но явно нещо се е променило, дано да е трайно. Та още преди две седмици получихме имейл с това кога ще е родителската среща за ПУК, какво осигуряват те и какво се изисква от нас (шише за вода, раница, резервни дрехи, вътрешни обувки и несесер). Беше посочен и график за индивидуални срещи на всяко семейство с преподавателя, отделно съобщение, че профилът на детето в Classroom  е направен и линк, за да си сменим паролата... и дори организационен мейл за благотворителен маратон през есента.... чак се учудих, но приятно. И даже малко се притесних, че може би аз не съм достатъчно организирана Smile

Аз пък нещо не съм очарована от комуникацията в Питагор. Още на изпита нас не ни поздравиха дори, само взеха детето. Ние тотално сме изключили докога се дължи таксата, което е наша грешка, съгласна съм, но можеха спокойно с имейла за родителската среща да кажат - пожелаваме приятно лято, напомняме ви, че таксите се дължат до...., а не да изпляскат сух имейл - закъснели сте. Пффф. Аз график за срещите с учителката не видях, сега ще се върна да погледна, може би просто аз съм заблеяна.

Значи избирате училище в което реда и дисциплината са едно от положителните му страни, но се налага те да ви напомнят за вашите задължения?
Ако имате такива виждания това не е вашето училище. Нито на вас, нито на детето някой е длъжен да напомня. Не си си свършил домашното, проблема е твой.
А предполагам, че на вас също ви се е налагало да ходите на изпити. Нямам идея какво сте очаквали. Но аз на изпит освен да отговарям на въпроси и пиша друго не съм правила.

Общи условия

Активация на акаунт