Мнения за неелитни училища след седми клас в София- Тема 6

• 90 849
  • 796
  •   1
Отговори
# 285
Кажете ѝ, че много държите на математиката и се притеснявате, къде са грешките, пропуски ли има, какво да решава,.... знам ли.,..
Така или инче, времето е малко и трябва да работите целенасочено за максимален резултат, дори и учителката да остави 5.

# 286
  • Sofia
Кажете ѝ, че много държите на математиката и се притеснявате, къде са грешките, пропуски ли има, какво да решава,.... знам ли.,..
Така или инче, времето е малко и трябва да работите целенасочено за максимален резултат, дори и учителката да остави 5.

О, ние работим по въпроса с пълна сила, колкото можем. Освен на курс, ходи и на уроци по математика. Така че, каквото сабя покаже.

# 287
               За съжаление заяде ли се учител надежда няма.Както и да говорите все тая.Минахме по тоя път.На писмени изпитвания 6,вдига го на дъската и 4 или 5.В нашия случай тези 11 точки оказаха влияние.1 точка не му стигна за желаната паралелка.Всяко зло за добро. Чувства се добре в класа си и не иска да се мести, а има възможности.

# 288
  • София
Може да ви прозвуча много неподготвена, но имам два важни въпроса, защото не съм наясно. Първо- какво става ако не дай Боже детето не може да се яви на матурите поради болест.  Всеки може да вдигне Т точно на 13 юни...Второ- професионалните училища дават ли право за кандидатстване във всички висши учебни заведения или само по професията, по която обучават. Ако например завършиш НФСГ можеш ли да кандидатстваш архитектура или право?

# 289
  • София
Нищо не става, ако не се яви, изкарва нула точки. Няма втори шанс.

# 290
Може да ви прозвуча много неподготвена, но имам два важни въпроса, защото не съм наясно. Първо- какво става ако не дай Боже детето не може да се яви на матурите поради болест.  Всеки може да вдигне Т точно на 13 юни...Второ- професионалните училища дават ли право за кандидатстване във всички висши учебни заведения или само по професията, по която обучават. Ако например завършиш НФСГ можеш ли да кандидатстваш архитектура или право?
                 Участва в класирането само с точките от оценките в у-ще мах 100.
                 Кандидатстването зависи от матурите положени в 12 клас.До колкото си спомням се водеха преговори за промени - да можеш да се явиш на матура без да си изучавал предмета в 11 и 12 клас.Имам познати деца от проф.у-ща,които изучват споментите специлности.Подробности по кандидатстването им не знам.

# 291
  • Отвъд алеята зад шкафа
В България може от всяко училище да кандидатстваш във всеки университет, право, архитектура, медицина, математика, икономика...

# 292
  • Някъде там...
Като гледам миналогодишните класирания с резултат 30 т., явно има деца, които кандидатстват само с тройките от годишните оценки...

# 293
1. При неявяване на матура след 7-ми клас неприятното е, че датите са единствени по съответните предмети и няма друга възможност. Хубавото обаче е, че това не блокира получаването на основно образование, стига детето да няма някоя 2-ка като годишна оценка по някой предмет. Липсата на положено НВО не е пречка детето да си нареди кандидатури и да участва в класирания, но в балообразуващата формула на съответното място ще има 0 точки. И тъй като във формирането на бала участват както резултатите от НВО, така и две оценки от свидетелството, приравнени в точки, на практика без матури детето ще има бал мининмум 30 (ако балообразуващите от свидетелството му са 3-ки) и максимум 100 (ако са 6-ци), при максимален възможен бал 500. И ще трябва да си намери училище, където да му стигне този резултат.
2. В България може да кандидатства всичко, без значение от завършеното училище. В чужбина обаче има университети, които не приемат деца, завършили професионални гимназии - това не е общовалидно правило, но има и такива.

# 294
  • София
Първо- какво става ако не дай Боже детето не може да се яви на матурите поради болест.  Всеки може да вдигне Т точно на 13 юни...
В тази ситуация даваме на детето Нурофен и парацетамол, вода и го пращаме да се яви (т.е. аз това бих направила), все ще изкара повече от 0 точки. Дано не се случват и по-неприятни неща. Иначе, както са казали - училища има и с по 30 точки, но ще са едни трудни 5 години.

# 295
Здравейте , някой има ли актуални впечатления от 21 СУ, 203 ПЕГ, 121 СУ и 105 СУ?

# 296
  • Сф
Здравейте , някой има ли актуални впечатления от 21 СУ, 203 ПЕГ, 121 СУ и 105 СУ?
Само за 121 во имам преки впечатления. Племенника е там, 10 ти клас. Съвсем прилично училище и деца. Учителите се стараят и обичат децата , което е важно мисля. Например ако трябва да го сравня с 203 с гръмкото ЕГ мисля нямат и частица общо от неуредиците им.
Т е. глас за 121 во.

# 297
На моя приятелка сина е в 105-то.Не съм чула да се оплаква, но все чувам, че ги натискат да учат, а сина ѝ е типичен тийн- не желае.Има неприятни деца в класа, предимно момичета, но явно така ще е навсякъде вече.
За самото училище все изказва възхита, че го реновират и модернизират.Ние двете сме завършили 105-то и по наше време беше добро училище, явно продължава да е.

# 298
203 ПЕГ е бившето 142 ПГИЧЕ - само дето няма нищо общо с предишното ниво.В момента нивото не е това,което беше.

# 299
Гледам публикувани профилите на паралелките в Регалия. Попаднах на 138 и 31 като вариант за математическа паралелка. Има ли някой с впечатление?

Общи условия

Активация на акаунт