Коя ракия от Duty Free Shop на летището?

• 976
  • 8
  •   1
Отговори
Живея в чужбина и имам да връщам услуга на един съсед.
Човекът сам ми каза, че иска да опита българска ракия, понеже си я представя яката работа. 🤣
Идния месец ще пътувам до София, но ще съм само с ръчен багаж. Сетих се, че мога да купя от самото летище.
Но нищо не разбирам от ракии!
Молбата ми към вас е, ако пътувате и минавате през магазина, бихте ли ми казали какво има на разположение и кое си струва да се купи? Марка, цена...?
Направо снимайте етикета и показвайте, ако имате възможност. Много ще съм благодарна! Hug

# 1
  • София
Често пътувам, но не съм се заглеждала какви ракии се продават там. ММ е ракиджия и харесва гроздовите - Бургас 63, Сливенска перла, Хан Крум мускатова, Поморийска мускатова. Цената сигурно е до 20 лв. за бутилка. Все пак  там са по-скъпи от хран. вериги в града.
Ако човека е чужденец всяка от изброените ще му е интересна. Само трябва да му обясниш да е добре изстудена и с какво мезе да я дегустира.
Ако е българин - направо да си каже каква предпочита да му купиш.

# 2
  • Варна
Полетът на връщане директен ли е? Питам защото колежка скоро изгоря с узо от Атина..Летяхме Атина София, София Варна, с прекачване. На проверката преди гейта за Варна узото отиде в коша.
Ракиите са тези, които е споделила Aisha.

# 3
Да, директен е полетът до Италия. Човекът е италианец.
Тук също има grappa, което си е ракия, но той иска да опита нашенска и аз одобрявам. Satisfied
Благодаря за споделените марки! Много ми е полезно с конкретните имена!
Непременно ще обясня да я изстуди хубаво, понеже тук не изстудяват граппата.
А дали има хубави известни сливови ракии или те не са толкова качествени? Питам се, понеже граппа също се прави от грозде (ако не се лъжа) и може би сливовата ще е малко по-различна?

# 4
  • София
Има - Троянска сливова, Силистренска кайсиева, дюлева, крушева  и подобни - трябва да отидеш по-рано и да разгледаш. У нас не сме компетентни за плодовите, но в този сайт може да ги погледнеш https://avanti-bg.com/produkt-kategoriya/brandy/?orderby=price-desc 
Поне ще знаеш как изглеждат.

# 5
Аз съм ракиджийка; Бургас 63 я поразвалиха и вече не е онази.
Иначе носила съм я на италианци точно и им се видя смърт, такава реакция очаквай за всяка наша ракия. За сравнение испанците се справят доста по-достойно.😄 От мускатовите в момента бих препоръчала Стралджанската, има в различни опаковки.

# 6
  • София
Препоръчвам Дюлева или кайсиева. По-меки са. Нашите италианци умират за кайсиева.

# 7
  • СИ
От летището може да купиш напарфюмирано нещо от някой Винпром. Не можеш ли да намериш истинска грозданка 45-50 градуса?

# 8
Работата е там, че ще пътувам само с ръчен багаж. Единствен възможен вариант е магазинът преди гейта и каквото има там.
Иначе щях да отида в някой нормален магазин за алкохол и с помощ от приятел, да избере вместо мен.

Благодаря за вече споделените марки и личните ви впечатления какво ви се харесва. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт