Борбата с рака - духовно оцеляване, физическо преодоляване - 76

• 57 358
  • 758
  •   1
Отговори
# 630
Аз си напипах бучка, почти безболезнена... Преди 12години. Записах час за ехомамография, оказа се снопче кисти. След около година секрет от другата гърда, пак кисти и висок пролактин. И така следене на всеки 6-12 месеца. Преди месец личния лекар ми даде направление за мамография (можел вече директно, не през гинеколог, хирург мамолог и т.н). Запазих си час за Токуда за след 2дни. След мамографията лекаря каза да изчакам и за ехо, притеснявал го образа... После потвърди, че са същите кисти и така, след 6м пак.
При сестра ми след напипването на бучка се оказа проблем и мина по пълния ред на лечение... Стискаме палци след месец за чист ПЕТ скенер.

Последна редакция: сб, 17 сеп 2022, 01:04 от peneva_a

# 631
Аз минах химия в Онкологията в Дървеница и не са ми взели 1 стотинка.
Аз не виждам разлика в самите лекарства и протокола на лечение в различните болници.

# 632
Аз минах химия в Онкологията в Дървеница и не са ми взели 1 стотинка.
Аз не виждам разлика в самите лекарства и протокола на лечение в различните болници.

Аз съм на химия в Сердика и на мен не са ми взели и стотинка. Като изключим процедурите за косата, но това е прищявка. Лекуват ме уж с най-новите тенденции за ХЕР2

# 633
Добро утро момичета.Косата започна да пада и тръгвам да си търся перука.Моля ако знаете къде в Плевен ,Търново,Габрово има магазини пишете ми.

# 634
Здравейте, каква е  процедурата за второ мнение на блокчета, посъветваха ме в Дървеница да ги направя. Не става въпрос за РМЖ.

# 635
Уговаряш се с лекаря на място или по телефон и носиш блокчетата или ги изпращаш по куриер.                                                       По темата за Сити - някой знае ли когато си за ПЕТ- СТ колко е таксата, пак ли 75 лв? На 27 съм записана и малко вече се спичам. Като ви чета за разчитането, колко е лаконично ,май ми се иска да дам за второ мнение.Мнение за проф.Пиперкова?

# 636
Ана, на ВМА патологията е добра.
Момичета, да се оплача ...от известно време имам спорадични леки скования в ставите на глезените и коленете. Например лягам си вечер и като се събудя посред нощ за тоалетна не мога да стъпя на краката, трябва да направя няколко крачки за да ми се отпуснат ходилата и коленете. Днес обаче усещам коленете сякаш подути и от това трудно подвижни. Както примерно, като ви се подуят пръстите на ръцете и когато решите да ги стиснете в юмрук ви е дискомфортно. От какво ли може да е това пък сега?

# 637
  • Русе
Роси, хормонална имаш ли?

# 638
Имам Ели, на Аримидекс съм.

# 639
  • Русе
Тя е виновна Sad
Ама все пак не съм врачка. Питай онколога си или ортопед, ревматолог.

# 640
Ели, искаш да кажеш, че лекарството ми прецаква ставите ли?
 Още в понеделник ще отида до Надежда.

# 641
  • София /Абсурдистан
Ели, искаш да кажеш, че лекарството ми прецаква ставите ли?
 Още в понеделник ще отида до Надежда.
Не съм Ели, но е точно така.
Аз по тази причина не вземам хормонални, изобщо не можах да понеса никое от тях. Ама аз имам и артрит в трети стадий, та хептен не се получи.

# 642
Благодаря ти за отговора, Лейди. Направо съм потресена.

# 643
  • Русе
Не знаеше ли? То е един от най-честите странични ефекти от хормоналната. Пия разни добавки, от както съм на хормонална.

# 644
Ели, от колко време си на хормонална ?
Има ли жени тук с BRCA1 мутация, които са си премахнали яйчниците ?

Общи условия

Активация на акаунт