Борбата с рака - духовно оцеляване, физическо преодоляване - 76

• 55 613
  • 758
  •   1
Отговори
# 660
  • Русе
Фрий, предполагам, че Арабаджиев ще потвърди мнението на проф. Тимчева. Има голямо табло до лекарският им кабинет точно за тази мутация и Линпарза-та. Аз съм в Токуда и определено по ги харесвам от Сити Клиник.

Стискам палци за мама Hands Pray

# 661
.... И без това обмислям да се местя от Сити.
Благодаря ти! И при нас Дудов беше в отпуска, затова правих консултация с Тимчева. Мислех, че ще потвърди нейното мнение, но той реагира доста странно, все едно обиден, че сме се допитали до друго мнение. Както и да е.
А къде ще се местиш?

Благодаря, Ели_дечкин. Значи записвам при него час. Ще видим за местене, ще го обмислим, че както писах, майка ми се чувства доста изморена психически и всяка промяна я кара да се отказва, вместо да се мотивира. Дано успеем да вземем предписание за Линпарза без местене. Hands Pray

# 662
Здравейте, момичета за жалост се потвърдиха метастазите в белия и черния дроб на мама. Професора от Турция каза, че предлагат лечение, което доктора смята, че ще даде много добър отговор и ще се овладее ситуацията ако метастазите са от невроендокринния тумор (а те вероятно са), ще може да се овладее ситуацията. Каза, че се нарича "атомна терапия" или още я нарече таргетна, но май не се прилага в България. Някой чувал ли нещо затова?

# 663
  • В царството на игрите:)
Здравейте, момичета за жалост се потвърдиха метастазите в белия и черния дроб на мама. Професора от Турция каза, че предлагат лечение, което доктора смята, че ще даде много добър отговор и ще се овладее ситуацията ако метастазите са от невроендокринния тумор (а те вероятно са), ще може да се овладее ситуацията. Каза, че се нарича "атомна терапия" или още я нарече таргетна, но май не се прилага в България. Някой чувал ли нещо затова?
Нещо не разбирам. Ако метастазите са от гърдата, то този тумор невроендокринен ли се води. Ако не се води така как метастазите ще са от невроендокринен тумор. Той нов ли е? Въобще каква е връзката с гърдата?

# 664
Нещо не разбирам. Ако метастазите са от гърдата, то този тумор невроендокринен ли се води. Ако не се води така как метастазите ще са от невроендокринен тумор. Той нов ли е? Въобще каква е връзката с гърдата?

Тумора в гърдата е невроендокринен, той си е първончалния тумор. Този в гърдата след 5 хистологии се доказа, че е такъв.. Имаше 1 микрометастаза в стражевия лимфен възел, но явно по лимфен или кръвен път е тръгнала някоя клетка и ето.. Дано да можем да овладеем ситуацията и мама да живее още дълги години.

# 665
  • София
ХриЕмс, не мога да помогна със съвет, стискам палци да изберете правилно и успешно лечение!

# 666
HriEmS, помня случая на твоята майчица. Четох те, точно когато аз влязох в темата .  Боец е майчето ти! Респект към силата й и успех в борбата!:blue_heart:
От вашия случай стигам до извода, че няма да се диспансеризирам в Сити клиник. За какво ги правят тези образни като не ги разчитат като хората?
Вчера бях на консултация при проф. Щерев в Надежда. Много съм впечатлена от визията на болницата, а самия професор ми се видя много емпатичен . Макар да не можа да каже нищо конкретно заради противоречивите ми хистологии, някак си ми остави впечатление на ангажираност с болката на пациентите.
Някой може ли да изкаже лични впечатления от диспансера там?

# 667
Моли, освен пропуснатите мети в белия дроб (защото това в черния просто не се вижда на скенер явно, само на пет) никой не се е замислил, че мама не е с обикновен рак на гърдата, а с невроендокринен и са я действали по протокола за инвазивен дуктален, а не за невроендокринен тумор.  Все тая вече, вредата е нанесена, трябва да мислим как да я оправим. Много ме е страх вече, но трябва да се мобилизираме и да действаме! Моли, и мама имаше противоречиви хистологии и д-р Алексов каза първата вярна, после неговата се потвърди в Германия. Може да го посетите, кабинетът му е в болницата до метростанция Мария Луиза.

# 668
Олив, явно навсякъде е различно с ТЕЛК- овете.На мен ми изтичаше на 01.08., през юли получих писмо да им представя документите в картотеката.След около две седмици получих писмо и познайте за кога е деня - 5 октомври.Казаха ми от картотеката, че ще изплатят пенсията със задна дата, но докато влезе решението в сила са три месеца.Никой не го интересува има ли с какво да живееш.Ама интеграционните ги губиш за три месеца поне, защото те не изплащат за месеца на подаване, в моя случай ще е ноември.Чак за декември май ще получа.Ако не се лъжа, решението влизаше в сила след един месец.                          Голяма Питанка, след като веднъж си им представила епикриза от онкото, същата ли се носи в деня или наново трябва да искаш от диспансера?! Какво по- различно да им представим, по дяволите? Питам, защото и при мен е така.Аз им подадох епикриза от един ЯМР, който правих май месец.Не знам ще свърши ли работа.Сега ми искат освен епикриза и амбулаторен лист от онколог.Той онколога сигурно ще се чуди какво да пише като нямам оплаквания, за щастие.Ама не е уточнено хирург- онколог или медицински онколог.Няма и кой да питаш, в нашия ТЕЛК хич не са общителни, меко казано.Надявам се да ми помогнете!

# 669
За ТЕЛК
Нося им амбулатория лист от последния преглед. Ако не си взела, само отиди до кабинета и си искай🤗

Моя ТЕЛК изтича на 1 декември.
Нови документи подадох на 30 август😂
Било рано ми вика жената, ама щяла да ги приеме. Няма да ги чакам с месеци за дата🙃
И без това последния ми го дадоха за 11 месеца🤬
Да дават 50%пожизнен вече и да не се занимавам повече с тях🤢
Само да не решат, че ще ми дадат за още 11 месеца..... от 2018г ми е операцията, догодина февруари чуквам 5-те години живот и здраве🤗
Не искам повече от 50%, дай Боже да не ми се налага, да ми дават😇🤗🙏

# 670
Flowers Hibiscus
... В някои фирми трябва да попълниш декларация, че не боледуваш от някои болести и че не си с ТЕЛК. Тогава става сложно...
Наистина ли, звучи абсурдно? Това е абсолютна дискриминация, документирана при това, странно как си го позволяват.
Някой има ли представа колко време се чака в момента да те извикат на комисия за подновяване на ТЕЛК, изтича ми на 01.11 и си спомням, че преди май доста се чакаше.

Здравей!
Моят ТЕЛК изтича на 1.10.2022г. През август получих писмо, в което ми нареждаха да представя определени документи лично в ТЕЛК - направление от личен лекар за ТЕЛК, епикриза от онкото, производствена характеристика и другото не помня. Представих ги, дадоха ми входящ номер и казаха да чакам. След две седмици получих ново писмо за дата за Преосвидетелстване - 3.10.2022. [b]Искат да им изпратя по куриер или поща [/b]- епикризи от онкото, допълнително ми искат преглед при хирург. Друго май нямаше. Това се отнася за ТЕЛК - Пловдив.
Flowers Hibiscus
аз още чакам това второто писмо, засега имам само вх. Номер, ТЕЛК-а ми изтече на 01.09, пак в Пловдив, гледам , гледам в пощенската кутия ама няма писмо

# 671
Здравейте, герои! От края на април тази година вървя по вашия път и затова ви наричам така. Имам си чудо на гърдата... Иска се сила да приемеш тази диагноза, да се събереш и да се бориш. Минах през въпросите, които всеки си е задавал... Защо аз? Защо на мен, какво лошо съм направила? В крайна сметка го приех като изпитание, научих се да съм силна, търпелива и благодарна. И в най-трудните моменти, човек трябва да е благодарен за най-малкото. Вярвам в Бог и му благодаря всяко утро, че съм жива, благодаря му за надеждата при чист скенер и въпреки всичко, през което минавам не спирам да вярвам. Пожелавам на всички ви от цялото си сърце да оздравеете и всичко лошо да остане зад гърба ви. Със сила, вяра, надежда и любов смело напред! Точно на празника на добродетелите(вяра, надежда и любов) дойде това гостенче и ми донесе надежда. Споделям я с всички вас! Heart

# 672
Момичета, може ли малко помощ докато успеем да се свържем с лекаря утре? Майка има записан час за биопсия за 28 - ми другата седмица за изясняване на диагнозата. За съжаление аз съм с Ковид в момента, вече 6 - ти ден от първи симптоми, а тя от вчера е с лека температура, промяна във вкуса, всичко и горчи, отпадналост и умора. Дано няма друго. Къде го хванахме, и на представа си нямам. Убивах се да се пазя, а откакто аз съм болна съм изолирана. Проблема е такъв, че личната и лекарка и каза да пие само Грипомед през 4 часа и витамини ЗинСед. Никакъв Аспирин, за Авирон Рапид е на две. Майка го е взимала и друг път и много и помага, но сега заради биопсията личната не знае. Да го почва ли или не трябва?

# 673
  • Русе
Стеф, писах в другата тема.
Пак те моля, пиши само в едната.

# 674
Сичи, преди почти три години, отивайки да си взема резултатите от имунохистохимията минах покрай няколко гълъбчета и измежду тях едно бяло - ама съвсем бяло. Не съм особено суеверна, но някак леко ми стана.         Аз днес трябваше да правя сцинтиграфия, но от няколко дни съм болна, с гърлобол, хрема и малко температура, та отложих часа за след 2 седмици.

Общи условия

Активация на акаунт