Любители на котки - Тема 175

• 32 700
  • 753
  •   1
Отговори
# 420
Момичета, случвало ли се на някое от вашите котета да правят движения настрани с леко отворена устата, сякаш се опитват да се освободят от нещо пречещо им ... Една от кварталните котки, за които се грижа днес прави така и има желание да се храни, души храната, но не яде ... Не си затваря плътно устичката и слюнката и се стича. Дали нещо е пооаднало между зъбите или е някакъв друг проблем в тази зона.

# 421
Ако ще я взимаш при тебе, сложи на дъното на клетката еднократно чаршафче или пелена. На някои котки им става лошо, повръща или се изпускат.

# 422
  • София
Louren, може и проблем със зъб да има, на Мади така ѝ се беше разклатил един и се държеше странно.

# 423
И аз си помислих, че може да е от някой зъб. Каква храна е удачно да и давам? Пастет? Трудно бих могла да я заведа на ветеринар, защото не е от най-гальовните и не дава да я докосва човек, спазва си дистанция... А и в момента се грижи за две едномесечни котета и не ми се иска да ги отделям. Силно се надявам да не е нещо сериозно и да се размине.

# 424
Благодаря, момичета. Аз стигнах в Стара Загора. Отивам да я взема и на доктор. Стиснете й палчета на маца, моля ви. Толкова ми е притеснено за нея. Грижим се за нея от една шепичка коте. Знам че вече е на възраст, почти 17 годишна е, но се надявам да се оправи.

# 425
  • София
И аз си помислих, че може да е от някой зъб. Каква храна е удачно да и давам? Пастет? Трудно бих могла да я заведа на ветеринар, защото не е от най-гальовните и не дава да я докосва човек, спазва си дистанция... А и в момента се грижи за две едномесечни котета и не ми се иска да ги отделям. Силно се надявам да не е нещо сериозно и да се размине.

Ако е разклатен зъб, дано падне по-скоро, иначе ѝ е като чуждо тяло в устата и пречи.
Ако е нещо друго, може би антибиотик, но пък и да е съвместим с кърменето... Евентуално да се говори с вет за съвет?

Мини, стискам палци да се оправя котанка!

# 426
Иначе ето ги изследванията, от преди месец.
Сега ще видим какви ще са.

Понеже последния пост е мой, за това редактирам. Дайте съвети как да я хвана, за да я закарам на доктор. Скри се зад едно легло и не иска да излиза.

Последна редакция: пт, 12 авг 2022, 14:59 от Minnie.Mouse

# 427
Minnie.Mouse, с моята страхливка действам така: приготвям клетката като я обръщам с вратичката нагоре, т.е, клетката да се превърне в нещо като тунел. После съвсем невинно се преструвам, че няма да се случва нищо, правя се, че игнорирам Маца. Като благоволи да излезе, по най-бързия начин я хващам и я "пускам в тунела" с дупето надолу и затварям вратичката. С моята тигърка не се получава по друг начин.

# 428
  • Бургас
С Харко трудно се получава аз да го пъхна и затворя в клетката за транспорт.
Обаче ако е без вратичката,си я ползва за 🏠.

Minnie.Mouse,дано пръстът зарастне бързо и котаната да прояде лечебната храна.За съжаление стачкуват,ако не харесват храната.
Аз съм с компрес с риванол на крака,Харко яко заби нокът наскоро,явно за пръв път имам проблем с котешко одраскване,дълбоко е.
Ще мине,може и йодасепт да купя.

# 429
Шарлот, благодаря за предложението за крем. Ще си взема.
Давам ъпдейт. Заведох Сузи на лекар и ми препоръчаха да я хоспитализират. Натоварих я в колата за София и я доведох в Джулайвет. Ще направят контролни изследвания за биохимията и ще й сложат система. Оставих я в клиниката и ще стои тук 4-5 дни, за да я стабилизират. После я взимам вкъщи и ще стои при мен, докато мама се прибере. Предвид възрастта й, казаха че няма пълно оправяне, ще трябва да пие/хапва добавки за бъбреците. Много бях притеснена, ама като видях как реагираха спокойно докторите на изследванията й, съм малко по-спокойна.

# 430
Не съм чела.Искам само да покажа два бонбона в съседния вход на блока на майка ми.Едното е невероятно нежно и дружелюбно Другото съска и хапе на поразия Имат си мама,но са глезени от целия вход Детето се разтопи.Съскащия сладур вчера е ухапал съседка,която се е опитала да го хване😊

Последна редакция: сб, 13 авг 2022, 08:56 от red soul

# 431
Мини, радвам се, Че Сузи вече е в клиника и че е минало добре пътуването. Мъри стиска лапички да се стабилизира и да има още много щастливи дни.

# 432
Стискам палци да се оправи, Мини! Ако имаш нужда от помощ, свиркай, тук съм си

# 433
  • София
Minnie.Mouse, ако имаш нужда от нещо обади се.
Стискам палци да се стабилизира.

У нас е весело Simple Smile

# 434
Бети е успяла днес да си махне конците. Раната е спокойна и изглежда добре. Колебая се дали да я заведа утре до клиниката.

Иначе е като пружинка. Снощи ни беше много топло и оставихме прозореца отворен, има мрежа и пердето спуснато. Пак успя да се изправи на мрежата, която не е от най стабилните. Добре че не се отвори и да падне от третия етаж.

Стискам палци на болните котенца д оздравяват.

Общи условия

Активация на акаунт