Любители на котки - Тема 175

• 32 021
  • 753
  •   1
Отговори
# 645
Кардю,  колкото повече снимки на красавеца Сина гледам,  толкова повече започвам да се замислям,  че тази порода води произхода си от друг биологичен вид котки,  най-вероятно са с напълно див произход,  не смесен с други породи. На първата снимка дори и телосложението е различно от това на обикновена домашна котка,  била мелез или породиста.
Започвам да се замислям дали не са опитомени преди много години малки диви котки (има безкрайно много видове такива в природата). Все пак родината им е била дълго време изолирана,  а никой не се е интересувал по търговските пътища да пренася котки.

# 646
Кураж за всички с бликащи очи! Темата стене.

Коте може да яде кучешка храна. Обратното не е добре, защото котешката е по-овкусена, а кучовците не могат да преработват солта. Кучетата налигат на котешката храна и се отказват от своята.

Предишната ни кучица умря докато се хранеше. В "Св. Антим" казаха инфаркт било. Случи се вечерта. Не бяхме подготвени. Детето не разбра. Цяла нощ рових в интернет и харесах сегашната куча. Обявили я бяха преди да е още отбита. Изчакахме 20-ина дни и нова пухкава топка завъртя опашка. Лъжех детето, че куча е в болница.

Всяка душичка си е за себе си. Грижите поглъщат. Новият живот иска своето и време, и внимание, и пълно отдаване. Моят опит е - нов любимец миг по-скоро. Не е предателство спрямо предишното. Неговото място си е лично негово и никой не може да го измести. Сърцата ни са много по-големи, отколкото ни се струва. Могат едновременно да страдат и да обичат.

Недоволна, прости. Много елегантно променяш посоката на разговора, но първо публикувах и тогава прочетох поста за Сина.

Голям красавец. Да е жив и здрав и много да радва преди всичко кака си.

# 647
Всичко иска времето си.Не е нужно веднага да се сменя посоката.Нека хората имат възможност да си пострадат❤
Сина е разкошен.Недоволна,прочети за породата,просто 😊

# 648
Нашият Кардю е на сериозната възраст от 15 години и половина. Детето каза, че не може да си представи дядкото да го няма. Аз също. У нас е шарено - куче, коте, рибки и папагали. И не ни тежат, радват ни.
Сина е атлетичен, като пантера е. Но иначе е гушкаво бебе.

Последна редакция: вт, 23 авг 2022, 22:22 от cardhu

# 649
  • София
Честит рожден ден на Сина! Дълги години да ви радва! Birthday

Поми, не знам доколко общо имат двата случая, но в темата за възрастните котки има коте, на което му извадиха всички зъби и май му правиха нещо на венците заради рак. Яде си меката манджичка и си е едно щастливо коте. Мисля, че вече минаха поне 2 години от операцията. Докторите никакво ли предложение за лечение нямат?

# 650
Честит рожден ден на Сина! Да е спокойно и игриви коте..

Съжалявам за малките душички, които са си отишли.  Мъката остава за живите.

Това ни е първо коте и не знам как ще реагираме някой ден. Дано не е скоро. Сега все едно имаме ново бебе и само я глезим.  Особено когато децата ги няма и само тя ни разтоварва.

# 651
Да си помрънкам - днес ме стресираха цените пак в зоомагазина Sad

Тези от вас с по няколко котки - с какво ги храните?
Нашите 2 “външни” - ядат всичко.
Но “вътрешните” 3 броя като са се залепили за Феликс и Уискас НЕ МОГА да ги откажа. Пробвах най-близката по цена - Карни - не се харесва. А тези паучове вече на кг идват като Карни.
Знам какво ще кажете за Феликс и Уискас - няма нужда.

# 652
  • Бургас
Харко ако яде пауч(2-3 пъти в месеца) е на Уискас.Не яде друг вид.Ама и на Уискас се цупи напоследък.
Затова давам всеки ден супа от ДМ,харесва я.Аз я разреждам с вода,че не пие много вода,а трябва.
Иначе е на гранули,Брит сензитив.
И Роял Канин за кастрирани харесва.
И Ownat с пиле,малко го разхлабва и затова по мъничко като лакомство му давам.
И други гранули бях пробвала и какви ли не паучове,Хепи Кет ядеше от паучовете, гранулите не.Стои гладен,мяука и не яде.Ужас.
На баба външните котки ядат всичко,аз изпращам Ownat с килограми, паучове не знам колко много,братовчедките купуват на Purina,ДМ и други марки гранули.Изядоха с удоволствие всички отхвърлени от Харко гранули и паучове,а те бяха с килограми.
Та така.

# 653
И моите квартални котчици не са капризни, но предполагам, че въпреки че ги храня вече две години, те продължават да си мислят, че всеки ден им е за последно и утре може да няма. Взимам и от паучовете и гранулите на DM и на Billa. Последните не знам доколко са качествени, но в случая и цената е от значение, защото не става въпрос за едно-две котета.

# 654
Отдавна не съм се включвала.. Много съжалявам за загубата на котенцата. ❤️❤️❤️Сигурна съм, че са на по-добро място. Много е тежка загубата, когато загубихме миналата ни котка, всички вкъщи страдахме дълго време. Бях се за рекла, че няма да имам повече домашен любимец. Раздялата е много трудна.☹️Е след няколко години все пак едно коте ме намери на работа ми и си го прибрахме, просто така се получи.
Не се включвам често, защото сега временно сме разделени от нашето котараче, в момента за него се грижи свекърва ми, така че съм спокойна, че е в сигурни ръце.
 Честит рожден ден на Сина!!!Дълги години да ви радва!!! ❤️

# 655
# 656
Не споделих летните ни премеждия. Защото няма кой да се грижи за тях, пътувахме с кота и куча до морето. Пътят -  лек - маца спа през по-голяма част от времето. Животът в бунгало на първа линия, при бурно море, се оказа проблемен. Тери взе нещата в свои ръце и драсна. Бунгалата - в гора,  начало на лонгоз, с цялата характерна фауна от влечуги до чакали. Два дни викахме по име, мац-ахме, лазихме, пропадахме, драхме се в юки и храсти, прилягахме с фенерчета и хлопахме храна. В края на втория ден взехме с нас куча. Тя спираше душеше, маркираше, но не ни отведе до следа. През нощта прозвуча "мяу". Преди да сме изхвърканали, протяжно "мя-у-у-у-у". На терасата чакаше Тери да й отворим. Смятам, че благодарение на дирята на куча е намерила бунгалото. Мястото беше за нея съвсем чуждо и не беше още обживяно от нас, за да ни открие. Помнех предупреждението на Недоволна, че идеята за коте на море е авантюра. Така е, слава Богу, нашата приключи с хепи енд.

# 657
  • In the land of Never Never
Поми, не знам доколко общо имат двата случая, но в темата за възрастните котки има коте, на което му извадиха всички зъби и май му правиха нещо на венците заради рак. Яде си меката манджичка и си е едно щастливо коте. Мисля, че вече минаха поне 2 години от операцията. Докторите никакво ли предложение за лечение нямат?
Да, някакъв подобен като че ли проблем в устата имаше този котан, Томас мисля че се казваше, а стопанката беше с ник Иланг Иланг, ако не се лъжа. Темата е Моята възрастна котка - гериатрична тема
Поми, намери я и пиши й на лични, тя се появява в други теми понякога, вероятно ще може да даде съвет къде има добри специалисти, и ако случая е подобен, какво решение може да има.

# 658
Поми, аз гледах един бездомен котарак, на който му се получи нещо такова в устата. При хранене пищеше и в ъгъла на челюстта се видя подут и възпален участък, който той захапваше в опит да дъвче храната.
Докторът тогава ми каза, че това се наричало "диво месо" и някак се разраствало. Дори и да го отстранят оперативно, обикновено пак се получавало.
Лекуваха го с антибиотици и противовъзпалителни.

Случайно или не - точно в този момент на котарака му се появи подутина и от външната страна на бузата - някакъв абцес. Когато почистиха козината, за да огледат добре абцеса, се видяха две дупки - някоя друга котка го беше ухапала и се беше инфектирало. Докторите предположиха, че заради абцеса се е получило и вътре в устата това усложнение.

Лекарствата дадоха резултат - подутината поспадна, той престана да се хапе  и започна да се храни.

За съжаление моят котарак не оцеля. Но не беше директно свързано с тоя проблем. Просто той беше много възрастен. Години наред го лекуваха със силни лекарства заради белодробен емфизем. Точно предния месец едва беше прескочил трапа и беше минал супер сериозен курс с антибиотици. Организмът му не издържа на всичката химия. И зле се отрази и това, че той много отслабназаради проблема в устата.

Пожелавам всичко да се оправи бързо при вас.
Но тази диагноза, която казва докторът ви, малко ме съмнява. При това заболяване пише за такива образувания по цялото тяло. Така или иначе антибиотик плюс кортикостероиди ще помогне.
Има ли нещо външно, подутина? Или само в устата?

И как няма а го обичаш? Ще го обичаш колкото можеш, даже повече!

# 659
Поми, аз бих купувала и варила бульони..сърчица, воденички, мазно пилешко или друго. Бих давала млека. Ако приема и яде..В крайна сметка идеята е да приема питателна храна и изобщо да яде..
Може да не е популярно, но много селски котки се отглеждат по този начин..

Общи условия

Активация на акаунт