Термин ДЕКЕМВРИ -- тема 4, 2022

• 46 404
  • 752
  •   1
Отговори
# 585
  • Вестерос
А според твоята АГ какво означава на години 😁?

# 586
А според твоята АГ какво означава на години 😁?

Над 35 години ми каза 😅

# 587
  • Вестерос
😁 Предположих. Аз съм на 35 и само заради това ме водят също рискова. Но бонусът е, че имам 4 безплатни ехографа от касата, а не три.

# 588
Шийката най-хубави се мери с вагинален. Моето АГ ми я мери края на май някъде и не беше до оня ден. Каза, че мери редовно на пациентки, които се оплакват от някакви контракции или ако види нещо притеснително на коремния ехограф.

За болките, няколко пъти ми се случи еднократно при по рязко ставане, завъртане, АГ и на мен ми каза, че е от разтягането на матката. Но каза ако е много продължително да й звъня.

Които сте в 27 г.с. може ли да споделите колко грама ви измериха, че са бебетата?

Миналата седмица бях на консултация 26г.с. : 950 и 954 грама са моите момчета.Blue HeartBroken Heart

# 589
😁 Предположих. Аз съм на 35 и само заради това ме водят също рискова. Но бонусът е, че имам 4 безплатни ехографа от касата, а не три.

Аз ги правя  скоро 35 и това означава ли ,че имам  още 1 бонус  ехограф  😄🤣🤣 

Днес ми мериха шийката и е около 29мм,но моята док. май не мери правилно,та предполагам,че е леко по-надолу.Все пак е в някаква норма засега.Ще разбера на третата ФМ точно  колко е.Бебето е 730гр,което отговаряло на навършени 25 седмици.
Моята не ми забранява Но шпа.Дава ми да пия 3по2,Алеракт 2по1,Магнерот 3по2.Аз пия по-малки дози.Общо взето преценявам  по предната нощ.Снощи имах поне 10тина контракции по време на сън и днес съм си на Алеракт и Магнерот. Много се спичам особено  нощно време,но явно така ще е още няколко  месеца. Sad Дано избутаме всички до термин .
Относно  болките аз имам едно жестоко прорязване под гърдите около ребрата.Идея нямам от какво е.Случва се повече,когато съм седнала.Така ме срязва,че спирам да дишам.После отшумява. Дали е от натиска  вече  нз..

# 590
  • Вестерос
Мерси, Весито, че сподели. Моето бебе е 1200 гр, което е май повечко за 27 г.с. ММ е роден над 4 кг, надявам се затова за върви така повечко.

Еделвайс, нямам идея, би трябвало 😁😁

# 591
При мен се получи нещо подобно, страшно силна болка отдясно в ингвиналната гънка, продължаваща към бедрото и големите срамни устни. АГ ми каза, че е нормално от разширяването на таза и влагалището и общо взето всички нерви и сухожилия са под стрес Grinning Но е много неприятно; при мен се засилва при движение, а за повдигане на десния крак при обуване на бельо да не говорим…
Иначе сега съм в 26 седмица и 5  дни: последно бях на преглед в 24 г.с. и го измериха 850 гр.

Момичета, от вчера съм със страшни болки прорязващи в ляво около зона бикини. Болката е придърпваш като вървя или като се обръщам е леглото. Пия магнерот 3х1 и ношпа 3х1. Не мога да се свържа с моето АГ, но имам др.познат гинеколог и той каза, че е разтегнато сухожилие и нямало смисъл да звъня на АГ и да пия само магнерот без ношпа. Не било препоръчително в късните седмици да се пие ношпа ( в 27г.с съм) На някоя от вас случвало ли се е такова разтягане? И имате ли идея дали освен магнерота мога да приемам и Шуслерова сол магнезий?  Освен това от няколко дни забелязвам, че ми става все по трудно да се движа, изморявам се бързо, докато се изкача до 3 етаж правя по 3-4 почивки JoyJoy имам чувството, че колената ми не могат да понесат килограмите които съм качила. Ама такова ще е. Сега последния триместър ще е най-голямото приключение.

# 592
Аз пия и шустлерова сол магнезий. Не пречи на другия магнезий.
Момичета, от вчера съм със страшни болки прорязващи в ляво около зона бикини. Болката е придърпваш като вървя или като се обръщам е леглото. Пия магнерот 3х1 и ношпа 3х1. Не мога да се свържа с моето АГ, но имам др.познат гинеколог и той каза, че е разтегнато сухожилие и нямало смисъл да звъня на АГ и да пия само магнерот без ношпа. Не било препоръчително в късните седмици да се пие ношпа ( в 27г.с съм) На някоя от вас случвало ли се е такова разтягане? И имате ли идея дали освен магнерота мога да приемам и Шуслерова сол магнезий?  Освен това от няколко дни забелязвам, че ми става все по трудно да се движа, изморявам се бързо, докато се изкача до 3 етаж правя по 3-4 почивки JoyJoy имам чувството, че колената ми не могат да понесат килограмите които съм качила. Ама такова ще е. Сега последния триместър ще е най-голямото приключение.

# 593
Моята мома я измериха почти 800гр в 26+2, което е и причината да отговаря на 7-10 дни по-малко. Аз съм и дребна, с тесен таз (под границата за естествено раждане, но вече усещам болки и се надявам да се разшири достстъчно) и АГ каза, че може просто да е малко бебе, а може и сега да започне да наддава повече, но ще следим как расте и се надявам всичко да си е в норми.

Моята терапия е 1х Диаспорал 300 (или 2 при повече контракции), 2х2 Но-Шпа, 1х Алеракт (или 2 при нужда). На ФМ лекарят ми каза, че но-шпа-то освен да ми създаде дискомфорти в тези късни седмици, друго едва ли ще направи, но като го казах на следящата АГ тв отговори “нищо не изглажда, пий си го всеки ден, защото матката е чувствителна”… а аз много вярвам и на двамата и сега го пия с леко притеснение и се моля само да помага!

# 594
Леле каква активност! Супер е това Simple Smile !
И моят юнак не ще да рита татко си, само мен. Сложи ли си той ръката, притихва 😁
Има ли някоя от вас с гестационен диабет? Правих обременяване с глюкоза и съм извън нормата на вторият час. Няма вече банички и сладичко Sad
5ти месец ми правиха, цепих средата на нормата, а сега... Дано не съм изтормозила мъника много.
Също, как сте с киселините? Понякога все едно буца ми е застанала в гърдите и гори.
Смуча Бианацид, но скоро след това пак започват.
Тъкмо влязох в 7ми месец. Тромава съм, задъхвам се много като вървя на нагорнище, на равно нямам спирачки.
И те така - идилия 😁

# 595
Моята мома я измериха почти 800гр в 26+2, което е и причината да отговаря на 7-10 дни по-малко. Аз съм и дребна, с тесен таз (под границата за естествено раждане, но вече усещам болки и се надявам да се разшири достстъчно) и АГ каза, че може просто да е малко бебе, а може и сега да започне да наддава повече, но ще следим как расте и се надявам всичко да си е в норми.

Моята терапия е 1х Диаспорал 300 (или 2 при повече контракции), 2х2 Но-Шпа, 1х Алеракт (или 2 при нужда). На ФМ лекарят ми каза, че но-шпа-то освен да ми създаде дискомфорти в тези късни седмици, друго едва ли ще направи, но като го казах на следящата АГ тв отговори “нищо не изглажда, пий си го всеки ден, защото матката е чувствителна”… а аз много вярвам и на двамата и сега го пия с леко притеснение и се моля само да помага!

Интересно как ви е казала,че изостава  , а моята каза,че моето бебе е в норма.за 25 седмица 730 грама(или 760,не помня ня 100%).Между другото така вървях и с първото дете.Беше едни 700грама около 7 месец,но накрая си се роди 3500.
Ето една табличка:
 https://ohnamama.bg/bremennost/bremennost-po-sedmici/25-sedmica-92

Последна редакция: чт, 01 сеп 2022, 22:55 от Edelvais123

# 596
По изчисленията на апарата - защото тези измервания на бедрена кост, корем, главичка и тегло дадоха автоматично термин с 10 дни напред от моя. Но тя не е казала “изоставане”, аз сама се филмирах, че върви много малка, щом отсега има 10 дни разлика. АГ само си отбеляза да следим колко ще нарасне до следващия път, т.е. да обърне внимание дали ще се увеличи този интервал.

# 597
  • Вестерос
Доста се събрахме с термини от 1-3.12. Simple Smile)) Лично аз за себе си мисля, че може би ще родя ноември.

Според мен това са средни стойности по сайтовете. Всяко бебче си е индивидуално.

# 598
Доста се събрахме с термини от 1-3.12. Simple Smile)) Лично аз за себе си мисля, че може би ще родя ноември.

Според мен това са средни стойности по сайтовете. Всяко бебче си е индивидуално.

Аз съм с термин 02.12, но на феталната проф. Балев ми каза, че според замерванията и това как вървят бебетата, щели да навършат зрялост на 26.11. Понеже съм бременна с близнаци и тях ги вадят 37-38г.с може и да е по-рано след 15 ноември. Дано всички си дочакаме термините, за да наддадат и да са ни здравички бебенцата.

# 599
Леле каква активност! Супер е това Simple Smile !
И моят юнак не ще да рита татко си, само мен. Сложи ли си той ръката, притихва 😁
Има ли някоя от вас с гестационен диабет? Правих обременяване с глюкоза и съм извън нормата на вторият час. Няма вече банички и сладичко Sad
5ти месец ми правиха, цепих средата на нормата, а сега... Дано не съм изтормозила мъника много.
Също, как сте с киселините? Понякога все едно буца ми е застанала в гърдите и гори.
Смуча Бианацид, но скоро след това пак започват.
Тъкмо влязох в 7ми месец. Тромава съм, задъхвам се много като вървя на нагорнище, на равно нямам спирачки.
И те така - идилия 😁

Аз съм с ГД, още на ранното обременяване в 12 седмица втория час излезе извън норма и решихме да не го повтаряме така или иначе повече. Последните две години съм на хранителен режим, избягвайки въглехидрати и така до ден днешен. Има доста храни, които можем да заместим с по-полезни. В допълнение хапвам безглутеново и една филийка две такъв хляб не вдигат кръвната ми захар. Следя с глюкомер постоянно. От 23 седмица леко почнаха да се покачват стойностите цялостно, но ги държа основно в норма. Е, и аз душа нося, понякога се изкушавам 🫣, но гледам след това да съчетая с повече ходене, а движението от своя страна може до цяла единица да свали. 🤗 Бебко вървеше по календар до 17-18 седмица и после на феталната ми казаха, че върви вече с една напред. Докторите обикновено обвиняват ГД за тези неща, но водите са в норма, а моят АГ казва, че е нормално, растат всички по различен начин. Все пак ще съм на строг контрол до края.

Общи условия

Активация на акаунт