Термин ДЕКЕМВРИ -- тема 4, 2022

• 46 518
  • 752
  •   1
Отговори
# 300
Здравейте, някоя от вас ползва ли колан за бременни? От известно време като се разхождам имам болки в долната част на корема, все едно кожата ми се разпъва. Все есно съм хамак, а бебето се е отпуснало в мен (което си е баш нещо такова). Прави ми впечатление, че болката е като съм с рокли. Когато съм с дънки или панталон за бременни я няма, а те имат придържащ корема плат.
Замислям се за колан...

# 301
Същото и при мен, особено вечер когато мускулите са най-отпуснати, а коремчето по-голямо. Не се бях замисляла за колан, може би е добра идея🤔

# 302
Момичета, не слагайте никакви колани. Ще притиска бебето! Тялото си знае какво да прави

# 303
А, говорейки за колани се сетих - в момента има хубави промоции на дрехи за бременни в LC Waikiki, аз най-после си намерих удобни къси и дълги дънки 😄  Даже и гащеризон си взех.

# 304
Аз пък да питам тези от вас, които са купили дрешки вече, откъде си взимате?

Споделям моя опит - от H&M ( от сайта - много съм доволна от материята, като цяло много си избирам да е хубав памук, защото има някои като вестници ), от Вис Виталис ( също ❤ ) , от магазин Косара ( Сливенска верига магазини - окей са, доволна съм, но ги вижте на място, защото не всичко ми хареса, а имат и сайт ) , от Джъмбо ( само  два ромпъра, защото им беше много хубава материята, другите не ми харесаха ), от Angel baby ( чувалче и хавлия - хубави са им и са с кауза 🫶🏼 ), чакам от Синсей ( не знам още как са, но съм си взимала дрехи за мен и съм доволна, особено предвид цената ), от Дундьо ( само един ромпър - много е хубав, но според мен са по-високи цените им там ). От Пепко и Лидл знам от приятелки, че са хубави - от Пепко съм взела само някакви чорапки и шапки, от Лидл не съм. Купила съм бодита с дълъг ръкав, ромпъри и ританки като дрешки. Размер 50 ме посъветваха да не взимам - имам само 1-2, а от размер 56 и 62 имам по 2-3. Взела съм и пеленки. Също и от сайта на baby.bg

Много дълго стана. Дано съм била полезна за някого, защото имам доста приятелки с малки дечица и имам кого да питам и ако мога да помогна с това, което знам - супер 😁. Иначе естествено има уникални и в Next и Mayoral, но според мен са неоправдано скъпи за бебешки дрешки. Информирайте се. Има много красиви дрешки и с хубави материи на адекватни цени - поне от това, което съм видяла. Но във всеки от изброените магазини има и кофти неща 😁 по-добре е да се пипне наживо материята. ❤ Ще се радвам и вие да споделите, за да си бъдем полезни.

# 305
Дрешки взимам от Н&М 80%. Другото е където ми падне и ми хареса даден модел.  Обичам  и български дрешки, но все по-често срещам турски.

# 306
НМ и Waikiki да много добри -не се събират толкова в сушилнята, колкото тези от Пепко. За дъщерята купувам от НМ,Уайкики, Пепко,Лидл,Манго, Зара,Майорал. Ако междувременно хареса нещо и Nameit. За бебка за сега от НМсъм поръчала неща и от Пепко взех 2-3бодита(62номер), защото очаквам да се съберат от сушенето.

# 307
Още нищо не съм купила, този път сякаш не бързам толкова Simple Smile има ли мами от Сливен? Мисля да посетя там магазин Дъга, доста ми го похвалиха, ако има някой информация и наблюдения да каже Simple Smile
Мисля да се въздържа с пазаруването до края на септември, ще видя и какво имам налично и тогава ше реша дали да пазаря нещо още.
За шишета съм решила да са Нук, в яворо бях с Авент и никак не ми бяга удобни, та сменях доста. Най-удобни ми бяха МАМ, ама тях ги няма вече на пазара и Нук. За козметиката още се чудяот къде да започна с какво, вие решихте ли ?

# 308
И на мен ми препоръчаха теза на МАМ и гледах, че ги има в Рая тойс например.

[/b]
Още нищо не съм купила, този път сякаш не бързам толкова Simple Smile има ли мами от Сливен? Мисля да посетя там магазин Дъга, доста ми го похвалиха, ако има някой информация и наблюдения да каже Simple Smile
Мисля да се въздържа с пазаруването до края на септември, ще видя и какво имам налично и тогава ше реша дали да пазаря нещо още.
За шишета съм решила да са Нук, в яворо бях с Авент и никак не ми бяга удобни, та сменях доста. Най-удобни ми бяха МАМ, ама тях ги няма вече на пазара и Нук. За козметиката още се чудяот къде да започна с какво, вие решихте ли ?

# 309
Ооооо сега веднага ще видя, благодаря Simple Smile преди година и малко търсихме за едно бебе и нямаше почти никъде Simple Smile
И на мен ми препоръчаха теза на МАМ и гледах, че ги има в Рая тойс например.

[/b]

# 310
Днес бях на ранната морфология - бебо въобще не съдействаше, все беше с гръб и нито сладкото, нито ходенето му направи впечатление 🤣. На 4тия опит докторката се измори и ме гледа настрани, вместо по гръб. За сега всичко е наред с бебето, термина не ми се е променил - остава си 25.12.

# 311
Момичета, на някоя случвало ли се е да усеща болки като менструални - долу в матката? Знам, че така описват контракциите, но при мен няма втърдяване на корема (а преди съм си засичала контракции), но от обяд с една тъпа болка в матката. Звъннах на АГ и каза да си пия но-шпа и магнезия, като може да включа и Алеракт. Като цяло тя не се притесни от описанието на тази болка, но аз цял ден го мисля и не знам дали да не отида до спешно да ме погледнат, просто и там винаги е стресираща обстановката и прегледите и до последно избягвам.

# 312
Аз получавам такива болки от време на време и на мен в болницата ми казаха че са вид контракции. Стига да не е постоянна болката (т.е. по цял ден да ви боли) няма защо да се притеснявате. Каква доза но шпа и магнезии пиете ? Отдайте се на повече почивка и би трябвало да се подобри положението, поне при мен е така Simple Smile

Момичета, на някоя случвало ли се е да усеща болки като менструални - долу в матката? Знам, че така описват контракциите, но при мен няма втърдяване на корема (а преди съм си засичала контракции), но от обяд с една тъпа болка в матката. Звъннах на АГ и каза да си пия но-шпа и магнезия, като може да включа и Алеракт. Като цяло тя не се притесни от описанието на тази болка, но аз цял ден го мисля и не знам дали да не отида до спешно да ме погледнат, просто и там винаги е стресираща обстановката и прегледите и до последно избягвам.

# 313
  • Вестерос
Аз съм нямала, но моята АГ ми каза, ако ми се случи да ме боли, да отивам в АГ-то на спешен преглед.

# 314
Но-шпа пия само при нужда, като днес съм на 3х2, магнезий пия 1 прахче Диаспорал. Все пак минах сега през спешното и шийката е добре, леко се е скъсила, но е над 3см, а матката е малко твърда. Казаха ми, че са длъжни да ми предложат да остана да лежа, но отказах, защото не мога да преценя дали наистина е необходимо или заради пустите пътеки го казват. Сега ще почивам, включвам и Алеракт 2х1 и Спазмалгон 3х1, като за магнезия от там ми казаха да е Магнерот 3х2, така че ще се моля да ми мине докато съм си вкъщи.

Много ми е странно всичко - както съм супер и всички показатели са отлични, изведнъж започват болки и дилема дали да влизам в болница.. а тепърва предсти последното тримесечие..

Общи условия

Активация на акаунт