НАБОР 2006 - В очакване на студентския живот!

• 42 427
  • 747
  •   1
Отговори

Нашата поща
Скрит текст:
Споделяме, качваме, ползваме полезни материали по всички предмети, любезно предоставена ни от набор 2005.
*@abv.bg - парола се предоставя на лични само на потребители, които са писали редовно в поне три последователни теми.

Сертификати (информация)
Скрит текст:
Това е CAE - сертификат за ниво С1. Когато даден сертификат се вземе с grade A, както е в случая, се признава следващото ниво, в случая С2. В неговия случай наистина е излишно да се явява на сертификат С2, защото сертификат за С1 е достатъчен за всичко, а и чисто практически нивото му е достатъчно за всичко, освен ако не иска да преподава английски в университет. За FCE с признато ниво С1 обаче, нeщата стоят иначе.
При много висок резултат, уж ти признават по-високо ниво, но си получаваш пак сертификата за нивото, на което си се явил и никъде не ти го признават за нещо повече - ни за университети, ни за работа. Ако се е явила на FCE, което и сертификат за В2, но заради високия резултат и "признаят" нива С1, чисто практически това нищо не значи. Университет няма да й го признае за С1 и правилно, защото това, че е взела FCE с резултат за С1, съвсем не означава, че ще може да вземе реалният сертификат за това ниво САЕ. Трябва доста още да поучи, за да успее да го вземе. Говоря от личен опит /дъщеря ми го взе в началото на 7-ми клас с висок резултат/. Та, хубаво е, че е взела FCE с висок резултат, но реално нивото си е В2. (sanaka)
Ето тук има прилично обяснение, но е само за САЕ. За CPE и FCE нямат разбивки на процентите, но логиката е същата, предполагам.
https://englishacademybg.com/varna/exams/cae-exam  (Слънчевата)

Адреси на аптеки за майки "In vino veritas, in aqua sanitas"

Предишни теми
Скрит текст:
Предучилищна: 1, 2, 3
В очакване на първи клас: 1, 2, 3, 4
Първи клас: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8
Втори клас: 1, 2, 3
Трети клас: 1, 2
Четвърти клас: 1, 2
Пети клас: 1, 2, 3
Шести клас:1, 2, 3, 4, 5, 6,  
Седми клас: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15,  16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, Първа изпитна седмична тема, Втора изпитна седмична тема, Трета изпитна седмична тема, Четвърта изпитна седмична тема, Първо класиране - (13.07. - 19.07.), Второ класиране - (20.07. - 26.07.), Трето класиране - (27.07. - 02.08.), СЕДМИ клас - Ваканцията!, СЕДМИ клас 2019/2020 - Ваканцията 1!,
Осми клас: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31,32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41,42,
Девети клас: 1, 2, 3, 4
Десети клас: 1, 2, 3,
Единадесети клас: 1, 2
Дванадесети клас: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8,
Студенти: 1

# 1
  • у дома
Боже,първа...

# 2
И аз при вас в очакване на общежитията вече

# 3
Аз се включвам за внасянето на медицински кадри - на моето място има назначена жена от Узбекистан.  Не разбрала, че трябва да научи български.  Прочела, че в България се говори на руски и турски. Цяла седмица развивала теория как ние, българите, трябва да говорим на език, който тя разбира. От тук идва и неразбирането, че образованието й отговоря на болногледачка и отказва да обслужва болните. Искала манипулации да прави. Щом усети, че пациентът говори турски стой край него и си говорят. В чудо са се видели...За две седмици, три пъти са ми се обаждали да се върна на работа.  Днес вече и началника.
И в този ред на мисли, народът все е недоволен от медицинските кадри, но ако знае каква бомба със закъснител тлее...

# 4
  • Някъде в Европа...
Запис 😀

Последна редакция: чт, 31 юли 2025, 22:36 от AIR

# 5
Аз се включвам за внасянето на медицински кадри - на моето място има назначена жена от Узбекистан.  Не разбрала, че трябва да научи български.  Прочела, че в България се говори на руски и турски. Цяла седмица развивала теория как ние, българите, трябва да говорим на език, който тя разбира. От тук идва и неразбирането, че образованието й отговоря на болногледачка и отказва да обслужва болните. Искала манипулации да прави. Щом усети, че пациентът говори турски стой край него и си говорят. В чудо са се видели...За две седмици, три пъти са ми се обаждали да се върна на работа.  Днес вече и началника.
И в този ред на мисли, народът все е недоволен от медицинските кадри, но ако знае каква бомба със закъснител тлее...
Знаем. И това е най-страшното. Тая бомба от години е заложена....

# 6
  • у дома...
Ох, стига моля ви се с тази „моментна снимка“. Изкарал на изпита 3 ама иначе има знания за 6! Съжалявам, че го казвам има притеснителни хора така е, но това е изпит - не само за сухите знания, а и за психическата устойчивост на кандидата. Точно там на изпита трябва да покажеш най-доброто от себе си. Пък ако искате ние после като родители ще тръбим, че златото не се е справило, защото видиш ли е "моментна снимка" иначе то е генийче. Там на изпита е важно. После вкъщи на спокойствие, на дивана е много лесно.
Точно така е - резултатът от изпита е важен. А той пък е следствие от психичната устойчивост и много труд и подготовка. Точно с тази стратегия се постигат отлични резултати от изпитите. И по този начин си гарантираш прием в желана специалност в желания университет.
Не винаги и не за всеки това е математика, биология или химия. Но това не прави резултатите на тези деца по-малко значими, както и не ги прави по-малко успешни.
Математиката не е топ дъ бест евър. И е леко нелицеприятно да се смята, че щом не си приет нещо с математика или медицина, значи твоята специалност е там някъде из масовката. Ей така за отбиване на номера.

# 7
Е, това пък никой не го е казал.

# 8
Вие имали ли сте стратегия на кандидатстудентските изпити?
Аз бях страшен шемет, посветих си темата на едно момче Simple Smile
Викам -ще пиша така, както бих писала за него.
Изобщо не съм мислила за специалността, да съм устойчива и т.н.
Хубаво, че беше Дебелянов и предполага лирични отклонения Simple Smile

# 9
Не разбирам защо масово тук се слага ученето в чужбина на пиедестал, а нашето било лошо. Абсолютно навсякъде тенденциите са еднакви и те са надолу. Видяхме хора с образование от Бръшляновата лига докъде докараха България, Еми не са много умни. Можеш навсякъде да завършиш, особено с пари. Това е. И един университет не е гаранция за качество , нито гаранция за твои знания, нито гаранция за нищо друго, освен това, че поне малко си се понапънал в тоя живот. Тройка може да имаш и щото не си симпатичен на преподавателя. Например. Това не те прави глупав или неподготвен. Промените в образованието последните 30 години го скапват все повече и си признавам, че като чуя промяна и ми става лошо. Не мисля,че най-големия проблем на държавата е некачественото Висше образование. Проблем е некачественото основно и средно и ТАМ трябва нещо да се направи, но никой няма идея какво, а учителите, които имат идея вдигат рамена и казват Ми нас не ни питат . Това масово го чувам като отговор, защото непрекъснато вися по училища и мрънкам на учители по разни проблеми. Тях ги е страх. Не им се занимава. Карат по инерция. Не тройките са им проблема толкова, колкото тази наведена душа, която винаги придобиват след известно време в системата. Ама вероятно навсякъде е така. Аз бунтари учители не познавам . Ако си бунтар, скоро спираш да бъдеш учител.

# 10
По въпроса с болногледачката от Узбекистан- наемането на работници от други държави следва определена процедура, която в начален етап изисква от работодателя длъжностна характеристика. От агенция за наемане на чуждестранни работници му представят кандидатури на база на изискванията му за съответната длъжност, които съдържат CV на кандидатите, той извършва съответния подбор, одобрява кандидата или кандидатите и процедурата по издаване на визи и разрешителни се задейства. Тоест, в конкретния случай  работодателят е този, който е приел да наеме чуждестранен служител с компромис относно незнаенето на български език. Ако пък служителката е декларирала неверни данни или не се справя с възложената работа, работодателят има право да прекрати договора й незабавно и без да дължи обезщетение. В нашата фирма също има работници от Узбекистан. За работата, която извършват не се изисква да говорят български и се справят доста прилично.

# 11
  • Отвъд алеята зад шкафа
Е, че то другите ни политици са завършили бг унита, пък не бих казала, че блестят. Един Костов и Паси се открояват, другите са тотал щета. Това с Харвард малко ми се изтърка.

# 12
punch  аз знам,  че е така. В случая обаче не са искали мнението нито на началника, нито на старшата сестра.  Оставили са ги пред свършен факт. Бившите колеги са в потрес, как никой не им я представил преди назначението.

# 13
  • София
благодаря за новата тема!

много е разделена нацията ни... конфронтацията е буквално на атомарно ниво - всеки срещу всеки, по всякакви признаци. и тук го виждам това.

# 14
Благодаря за новата тема!
В очакване на класиране за общежития, за ремонт / че така са ме наплашили... /, за товарене и извозване на багаж и.... главата ме боли!

Общи условия

Активация на акаунт