Термин ДЕКЕМВРИ -- тема 4, 2022

• 46 395
  • 752
  •   1
Отговори
# 645
  • Вестерос
Вие сами ли си правихте списъците? От групата във фб видях някакъв качен примерен и по него се водя.

# 646
И аз мисля за универсални цветове, ментово, бяло, бежово и сиво са ми фаворитите. Има и едни жълти колички които мн ми хванаха погледа, ще търся варианти

# 647
Вие сами ли си правихте списъците? От групата във фб видях някакъв качен примерен и по него се водя.

Ами някак сама си го направих, да - от видеа, приятелки, познати, бях чела и в групата “ Подготовка за малкия човек “ тук в БГмама - много е полезна, виж я, ако искаш. От момичетата там видях кошарата, която взехме, и много други неща също, полезно е много.

# 648
  • Варна
Като ви чета направо си мисля ,че много изоставам с покупките 🤷. Започнах с големите и все си мисля ,че има време за малките, но като ви слушам....къде съм аз къде сте вие ...браво на организацията ви. Иначе аз имам списък брошура дадена от магазин Дундьо, по скоро беше за бащата, но ще започна да го гледам.
За цветовете и аз харесвам неутралните, може би ако беше момиче щях да се поотпусна с розовото, но за момче искам по изчистени + някои друг чифт с анимационни герои 😂
А понеже и ние днес решихме да поискаме гнездо за подарък вие към кое сте се насочили или каквото ви подарят 🙄

# 649
  • София
Като ви чета направо си мисля ,че много изоставам с покупките 🤷. Започнах с големите и все си мисля ,че има време за малките, но като ви слушам....къде съм аз къде сте вие ...браво на организацията ви. Иначе аз имам списък брошура дадена от магазин Дундьо, по скоро беше за бащата, но ще започна да го гледам.
За цветовете и аз харесвам неутралните, може би ако беше момиче щях да се поотпусна с розовото, но за момче искам по изчистени + някои друг чифт с анимационни герои 😂
А понеже и ние днес решихме да поискаме гнездо за подарък вие към кое сте се насочили или каквото ви подарят 🙄

Ние искаме бейбифон от бабата и дядото, от чичото и лелята ще е ваничка за къпане, моите родители ще ни дадат пари. От работата обикновено също събират пари. Уведомила съм близките какво сме купили вече. Дрехи и играчки за толкова малко бебе не ни трябват и не искаме да получаваме като подаръци.

# 650
  • Вестерос
Ти ли Вики си изостанала, аз с едната помпа само 😁
Аз работя сама и за себе си, нямам колеги вече, преди работех с баща ми, на ММ колегите абсурд, там не се събират пари за нищо. Така че всичко ще е от мен и него, майка ми каза само че желаe да заплати нещо от големите неща. Това е. Неговите родители нищо не са казвали, мълчат си.

Последна редакция: нд, 04 сеп 2022, 15:19 от Tiffany А

# 651

https://cottonhug.eu/newborn_checklist/
Моя списък го правих от тук.

# 652
Да се включа и аз към "изостаналите" Grinning Абсолютно нищо още не сме купували. ММ ми каза, че свекито е купила разни одеалца и не знам си още какво "сладурско" по негови думи Joy
И ние сме в голям ремонт все още. Може би това ме спира, защото реално сме само със спалня и баня и няма къде да подреждам нищо.
След 2 седмици излизам в болничен и ще се започне обикалянето.
С баща ми още нищо не сме обсъждали, а на майка ми ще разчитам за неща, които след раждането ще потрябват. На работа също си имаме традиция по такива поводи да събираме пари, та и това очаквам, но не съм решила за какво ще ги похарчим. Grinning
Иначе и аз мисля да си направя един подробен списък и да си отмятам. Засега на преден план ни е обзавеждане за хола и цялостно оборудване на кухнята, понеже нито кухня, нито посуда имаме Joy

# 653
Момичета аз абсолютно нищо не съм купувала, но доста неща ще взема от сестра ми, която в момента има бебче.

Честно да си призная изпитвам страх да купувам неща все още.. с тия престои в болницата, сега последно ми излезе и албумин в урината. За две седмици някак си съм качила близо 2кг при условие, че до преди това нито един и другата седмица ще ходя пак по лекари и изследвания 🙄 На моменти яко се психясвам от всичките тия неща, болници, контракции, скъсена шийка, бъбречна криза, албумини.. край няма 😩😵💫

# 654
И ние имаме купени доста неща ,но са дребните.Моя мъж има голям мерак.А мен също  от здр.гледна точка ме е страх и не ми се бърза.Останаха ми помпа ,количка,легло,столче.
От първото нямам почти нищо освен чаршафи и 1 одеалце.Сега затова гледам  да не трупам нищо излишно,че после пак хвърляне. За подаръци никой не ме е питал.Свекървата постоянно говори да взема назаем количка,кошче и т.н. от другата й снаха.Това е абсурдно. Ако ги счупя после да ги платя като нови,а те обиколили нейната рода. Това не го разбирам.Или даваш( подаряваш), или по-добре не предлагай.

# 655
Леле колконсте изписали за 2 дни Simple Smile при мен мина прегледа, беба е добре, изписаха ми магнерот 3 пъти по 1 и след 15 дена пак ще се видим Simple Smile
Относно цветовете: момичета купете си цвят който искате и ви харесва, не се спирайте за цветове. Ще ви дам пример с мен Simple Smile
Родих каката, лилава кокичка, розова кошара, като цяло всичко което исках като цветове, порасна, до 3-те и годинки за второ дете не исках и да чуя. Продадох само количката  всичко запазих с цел да предам на брат/сестра/ проятелки. При всяко даване, се връщаше по малко, което е нормално  амортизкрат се, цапа се, чупи се и т.н. Решихме се за 2ро и ..... 2- години и половина опитиии и нищо. След като видях 2те чертички си знаех че ще е момиче пак, но от първото пазарене до второто минаха 7 години. Всичко вече ми изглежда старо и демоде, макари че реших само количка и комплект за изписване ( кошара имах и дървена и преносима, дървената стана на легло, каката спи още на нея, но преносимата се оказа че вече е счупена), все пак имам и пазя. Е да ама не Simple Smile Оказа се че май нямам нищо вече. Чакам да дойде края на септември, да тръгне каката на училище и да видя какво ще купувам и какво не. За сеганкупих само едни чаршафи от Айко на промоция, че се оказа че и това дори нямам.
Та мисълта ми е, че  нищо не се знае. Дори и да не давате като мен, то може да амине толкова много време, че вече и Вие самите да не искате да ползвате.

# 656
  • Варна
Споделям мнението на rolzet, чакам първо дете, но всичко което купувам ще се продава докато е ново и запазено. Не обичам да трупам вещи знам че при детето ще е различно може би ще са ми по - скъпи, но едва ли след време (освен ако не се случи да са породени деца 😁) ще искам да използвам същите неща.

# 657
  • Вестерос
За втора ръка неща къде гледате? В групи във фб или само в олх?

# 658
И аз изоставам с покупките. Купих само две стъклени шишета и биберони, защото ми попаднаха с -30%. И моите две деца ще са с почти с 7 год разлика като на rolzet. Едно време си мислех, че ще имам всичко за второто, обаче съм била доста наивна. Народиха се племенници, приятелски бебета, всичко се раздаде. Тогава ми беше мъчно за дрехите на дъщеря ми, много силно ги свързвах с нейната личност. Сега се радвам, че всичко почти е заминало. Някои по-едри/важни неща обиколиха и се върнаха с тук таме щети или без. Оказа се, че двете ми деца ще са разнополови, така че и без това дрехи няма как да се повторят. Ние сме на повече години с моя мъж и подаръци от роднини отдавна не чакаме. Обаче от толкова приятелски и роднински бебета последните години сега ми предлагат дрешки и вещи от 6-7 места. Ще се окаже, че ще си купя само една количка втора употреба и може би една сгъваема кошара от плат догодина като израсне новороденото креватче. Брат ми има сгъваема кошара от ленен плат, няма нищо общо с шушляк, и аз искам да спя вътре! Тези от памучен плат също са толкова добри. По-дребните вещи май почти всички ще има откъде да взема. Така поне после ще мога да върна или приготвя за следващото новородено из близкия кръг, а не да продавам сто неща, което ми е голяма мъка.

Някой питаше за слинг. Аз смятам да вложа усилие да се науча да нося със слинг. С първото нямах търпението, пробвахме с кенгуру (голяма грешка!), после с раница, беше добре с нея. Не съм очаквала толкова да бебенося, обаче носих - зимата в снега, другите сезони из разбити улици и нанагорнища... Този път ще го направя информирано - отивам в слинготека с бебето, учат ме как се прави, взимам под наем, и ако се получи, или ще ползвам под наем слинг няколко месеца, или ще си купя втора употреба от слинготеката или олх, тези платове нямат износване.

# 659
За втора ръка неща къде гледате? В групи във фб или само в олх?

Аз само олх.В групи не членувам почти.Засега втора ръка взех само стерилизатор 3в1,защото просто го няма вече в произвоство отдавна.

Общи условия

Активация на акаунт