🌸🐟 АВГУСТ 🐟🌸 2022 💙 👶🏻👧🏻 🎀 (Тема 16)

• 38 087
  • 754
  •   1
Отговори
# 210
Момичета, наясно ли сте, когато нямате определена кръвна група в болницата ли ви пускат? Сега се притесних, че няма кога да отида в лаборатория, а в болницата да не стане проблем при приемането.

Не ти ли направиха тест за кръвна група още в началото? На мен първите изследвания, които ми направиха бяха точно за кръвна група. АГ ми каза да ги принтирам директно в лабораторията и да сложат печат и подпис. Нека вече родили момичета обаче да кажат дали е имало проблем ако са нямали такъв "документ".
Ако не можеш да отидеш до лаборатория, а е задължително, не може ли да викнеш лаборант у вас? Дори в по-малките градове вече има таква практика.

# 211
На мен вчера ми дадоха документи за родилното и пише кръвната ми група. Тестваха я в началото, като регистрирахме бременност.

# 212
И на мен още март месец от ЖК ми пуснаха за кръвната група.

# 213
При прием в болница се пускат стандартните кръвни изследвания, има и кръвна група. При изписване в епикризата ще видите,че е изследвата.

Последна редакция: сб, 23 юли 2022, 12:35 от 33hope

# 214
  • Бургас / Славейков
Момичета, наясно ли сте, когато нямате определена кръвна група в болницата ли ви пускат? Сега се притесних, че няма кога да отида в лаборатория, а в болницата да не стане проблем при приемането.
А от самото начало не ти ли искаха за документите и кръвната група.Защото аз я имам от предишната ми бременност,ме пращаха специално до кабинет да си вадя и сега  още от началото като ме записваха на консултация  ми я искаха сега само изкопирах картончето където си стой в  чантата.Ако нещо някога се наложи да го покажа.

# 215
  • София
Според мен дори и да нямаш документ за кръвна група, ще те тестват, най-много да помрънкат. Иначе би трябвало в началото при записването за ЖК да са ти пуснали и това.

# 216
Аз съм виновна защото в началото надтоявах, че имам картонче понеже съм кръводарител, сега обаче се оказа, че не мога да го намеря, а по това време нито лаборатории работят, нито нищо. Най-много ей сега да звънна на бооницата да ги попитам, но ме е страх, че ще отложат датата на секциото..

# 217
  • Бургас / Славейков
Като дойде време да ти дават документите за раждане ,би трябвало да проверят какви документи имаш при тях и ще видят  дали имаш  .Не видях за кога ти е термина .По повод гърдите.Моите този път са малки.Въобще не са напрегнати може би кърмата ще тръгне по късно.Преди бях като дойна крава огромни .от 75б на чашка д.Момичета имам една комбинирана количка която искам да подаря 2в1 летен и зимен кош.Някоя ваша позната нуждаеща се  имате ли?Гледах в мами в нужда ,но там като че се притеснявам да я пратя на някой  и да вземат да ми я върнат да се занимавам с Еконт и т.н.Тя е запазена от каката може да се ползва още става за момче и момиче .

# 218
Мислех да си замълча, но това с отношението е наистина неприятно. Вчера бях на прием за документи и кръв преди секцио и акушерката беше много груба. Даже си позволи да изкоментира, че вече било минало време от спонтанните ми аборти и би трябвало да съм го превъзмогнала, на всички се било случвало. И какво щяло да стане ако всички тръгнели да си напуснат страната и да живеят в чужбина. Е, аз не се сдържах и отговорих.
Иначе не ми премери кръвното, последния път беше високо, имам главоболия,лекар не ме е  виждал две седмици вече и то при положение, че плащам всичко на частно, Майчин дом, Варна. И непрекъснато някакви подмятания да си спирам лекарствата предписани от лекарите които ме следяха до 28 седмица, тя тромбофилията не била толкова опасна. Да минава и да не ги чувам никога повече. Все си мислех, че са малко по на ниво.
Ще трябва да съм с лекар по заместване и само това си повтарям, да минава и да изляза по-бързо оттам.
Относно гърдите предполагам, че ще се смалят когато спрем да кърмим. Приготвила съм 3 нощници, дано стигнат.
Вече сме на финала.
Чувала съм доста лоши отзиви от майки от Майчин дом. Това е една от причините поради, който не искам и да чувам за тази болница. С първото така се случи, че там бях решила да минавам ехограф за потвърждаване на бременост. Не минах, тръгнах си още от посрещането на докторката, която ме посрещна с думите, че трябвало еди си колко да платя (знаех това), че да ми следи бремеността щяло да ми струва еди си колко и че тъй като съм била възрастна за бременост (34г по него време) трябвало и не знам си какви изследвания да ми се правят и да съм си приготвела еди каква си сума, а за раждането после еди си колко, можела ли съм да си го позволя или да не се занимавала изобщо с мен. Казах и, че не я интересува дали мога да си го позволя, защото тя със сигурност повече няма да ме види. И съм само за преглед за потвърждаване на бременост, но и той няма да бъде там. Станах и си тръгнах, бях и с направление за прегледа, но според тях то не включвал ехограф. Със същото направление при друг лекар си минах всичко по ЗК. После имам още едно ходене пак за преглед, бяха ми препоръчали лекар от Майчин дом. На регистрация ме посрещнаха, че часове по ЗК този лекар имал за след 2м, но ако съм бързала за другия ден имал свободен час на частно, а още същия ден след обяд може ли да ме вкарат в графика му по спешност, на двойна цена разбира се.

На мен кръвна група ми изследваха с първото на първите изследвания, защото не си знаех къде ми е картончето, после с второто дете отново ми я изследваха, защото пак не знаех къде ми е картончето и докторката каза, че и трябва документ каква е нищо, че ми вярва и че предния път пак тя ми е следила бремеността. Сега си носех картончето. Но доколкото знам в комплекта ти за приемане трябва задължително да пише кръвна група.

# 219
  • София
Pupelina, пробвай в групата на града/квартала, в който живееш и пиши, че я подаряваш само с лично предаване. Така поне ще си сигурна, че някой ще я вземе.

# 220
  • София
Аз въпреки че имам картонче от предния път, доктора сега пак ми пусна кръвна група, още с първите изследвания. Задължително се пуска, за да може ако сте + и - да се следи дали няма да има антитела при бебето. Сигурна ли си, че нямаш?

# 221
Като дойде време да ти дават документите за раждане ,би трябвало да проверят какви документи имаш при тях и ще видят  дали имаш  .Не видях за кога ти е термина .По повод гърдите.Моите този път са малки.Въобще не са напрегнати може би кърмата ще тръгне по късно.Преди бях като дойна крава огромни .от 75б на чашка д.Момичета имам една комбинирана количка която искам да подаря 2в1 летен и зимен кош.Някоя ваша позната нуждаеща се  имате ли?Гледах в мами в нужда ,но там като че се притеснявам да я пратя на някой  и да вземат да ми я върнат да се занимавам с Еконт и т.н.Тя е запазена от каката може да се ползва още става за момче и момиче .
Аз съм подарявала преди година,две много дрешки в тази група. Има доста бедни семейства и смятам,че ще им е от полза. Скоро мисля май есента подарих 4,5 мои якета. Имах едни кецове Найк мн бяха хубави,но ми стискаха,просто ги харесах и реших че ще са мои и ги дадох на едно дете от групата,да не ти казвам жената колко ми благодари с дни. Отделно всичко запазано оъ сина ми съм качвала там. Последната година обаче нещата от сина ми ги давах на едно комшийче,но вече го няма преместиха се. Даже имам едни стоножки и бутонки чисто нови,към 250 лв сме дали за тях трябва да ги кача. Синът ми спря да тренира футбол и мина към волейбола🤣🤣Мисля че ще мине всички спортове🤣🤣

# 222

В групите:
Приятели помагайте на Лео Кадели, минават и събират в градовете, ако има дарение, също и в Подай ръка  приемат дарения и помагат наистина на нуждаещи се семейства, но там поемаш куриерската услуга.

# 223
Кръвната ми група си я знам, 0 (+), изследвала съм я много пъти, като студентка, когато учихме за кръвните групи, отделно съм дарявала кръв и там ти издават едно картонче, предполагам знаете
, обаче сега не мога да го намеря.
Дали ще им е проблем в болницата да ми пустат изследване, по принцип не би трябвало ама знам ли..

# 224
Всъщност групата където аз подарявам е "Мами си помагат,като подаряват".
Аз съм манячка на тема маратонки и сега доста са ми подути краката,та се надявам да не ми се промени номера,че имам над 15 чифта с които не ми се иска да се разделям. При вас как са крачетата?

Общи условия

Активация на акаунт