🌸🐟 АВГУСТ 🐟🌸 2022 💙 👶🏻👧🏻 🎀 (Тема 16)

• 37 661
  • 754
  •   1
Отговори
# 570
Исках да ви питам подготвителните контракции може ли да се опишат като резки прободни болки долу ниско под корема? Понеже ми е първа бременност и изобщо не съм в час с нещата.

# 571
  • София
За овлажнителя за въздух мога да се включа, тъй като ние купихме преди няколко месеца. Понеже се отопляване на климатик, лятото нон стоп се охлажда с него, понеже сме с малък апартамент с южно изложение и става над 30 градуса целодневно. Първо купихме пречиствател за въздух, понеже живеем в квартал, където е много прашно. На самия пречиствател има индикация за влажността. Беше под 30 и след като взехме овлажнителя, се вдигна около 40-45. На мен лично ми е по-добре така. Преди това постоянно имах запушен нос, през нощта все нещо ми дразнеше. Самия овлажнител не е нищо особено. Един контейнер се пълни с вода и излиза под формата на студена пара. Беше към 70-80 лв. от Зора. Има и по-евтини в зависимост от големината на помещението.
За окситоцина аз съм чувала от приятелки, че самото раждане е по-болезнено, защото контракциите стават по-силни, но пък минава и по-бързо (уж). Аз лично за себе си не ми се иска да ми слагат, но ще видим като наближи термина как ще се развият нещата.
Барбалена, разбирам те. И на мен ми е много криво тези дни. Не мога да спя. На всичко отгоре ми се появиха хемороиди. Никога не съм имала, но сега ужасно ме болят, не мога да седя, нито да ходя. Утре съм на тонове и ще говоря с докторката да ми изпише нещо, че е някакъв кошмар последните 2-3 дни. Не стига, че не мога да спя, защото все ми е тежко, а сега и ме боли задника :Д

# 572
  • София
Кривото настроение май е всеобщо. Аз съм така от няколко дни и мъжът ми направо не мога да го търпя. Яд ме е,че въобще не се интересува как се чувствам аз и все него си гледа. Снощи се прибрал в 3ч от лов и цял ден мрънка, че много го боли главата и му се спи. И като му казах,че ако си ляга навреме, няма да му се спи и да не ми се жалва,той ми отговаря с цялата си наглост,че и аз съм се оплаквала,че имам киселини. 😲
Съчувствам на всички в лошо настроение, сигурно е от хормоните и жегата.

Относно изпускането,на мен два пъти ми се случи сутрин докато си мия зъбите. Днес даже беше повече и въобще не можех да го контролирам и директно реших ,че са водите,но не. После бях на тонове и при АГ,каза че водите са ми в норма. Такова нещо не ми се е случвало с предната бременност ,но тя тази така си върви с всички екстри.

И на мен ми прави впечатление, че масово лекарите настояват за секцио или предизвикано раждане. Моето първото беше предизвикано,но много бързо се случиха нещата и нямам лоши спомени.
Сега,ако бебка стане много голяма го предпочитам пред някое спешно секцио.

# 573
Маnoela, ShukM, честити бебенца! Да са здрави и мноого послушни.Маноела , ти направо ни уби с тези 40 мин , браво!!!Чакаме разказа.
Аз ползвам Тео бебе, но нямам мн база за сравнение.
Изпусках се аз след баня като се затоплех няколко пъти.Но си беше прозрачно, а водите като изтекоха бяха бледо розови.

# 574
Благодаря за отзивите за овлажнителя. Междувременно се разбрах с една приятелка да пробва техния и ще преценя дали да взема. Иначе да…запушен ми е и моя нос и явно е заради сухия въздух.

Барбалена, ако на нас не помрънкаш, то на кой! И аз имах един такъв сдухан ден, точно..щото нито мога да сготвя, нито да напазарувам, за чистене да не говорим (банята не мога да я гледам). ММ е на работа до късно вечер и е супер натоварен напоследък и..абе ужас.

Като ви чета..моята АГ изобщо не натиска към секцио. Говорили сме по темата, казвала ми е, че го избира само в краен случай, само ако има риск за бебето и майката. И все ми повтаря, че по-хубаво от нормалното раждане няма. Ще я видим тая работа съвсем скоро 🤣, не че имам база за сравнение.

Утре съм на преглед..интересно ми е дали са напреднали нещата…шийка, нещо.
Като ви чета как се радвате на бебчетата, нямам търпение вече, въпреки че малко ме е страх де.

С нетърпение чакам Manoela, да ни разкаже какво е това бързо раждане!

# 575
Честити бебенца на ШукМ, Маноела и МалкаПрашинка!
Много хубави моменти, приятни емоции и щасливи и доволно бебици ви пожелавам!:heart:

Тези от вас, които не сте родили но ви е гадно, напълно ви разбирам. Аз мисля по рано бях писала, дори съм плакала от безсилие вече...

Насладете се момичета, макар и да е трудно, на тези последни мигове от бременността. Аз планирах през събота и неделя да си наснимам корема, че тъкмо беше станал найстина голям. Но водите ми изтекоха в петък срещу събота. Сега ми е криво, че не ги направих тези снимки вглъбена в тежестта и трудностите на напредналия девети месец. Днес ММ беше донесъл неща за хапване, който обичам, но не е добре да се хапват по време на бременост, но вместо да ми се усладят нямаха за мен вкус на нищо. Изпитах огромна тъга по усещането за бебе в мен, както и за този толкова специален момент от живота на жената.
Чета ви, говорите си за прегледи и тонове, и ми е мъчно, че този етап за мен приключи. Сега имам най—сладкото за мен бебе на света, но тази носталгия по бременността направо до сълзи ме води.

# 576
Маноела, ШукМ, честити бебчета и тук 🌸
Бисквитке, аз въпреки че не съм родила още, се откривам в думите ти за носталгия по бременността. Убедена съм, че ще ми липсва, може би защото я карах леко през повечето време. Тъжно ми е, че приключва след броени дни. Като го кажа ММ и приятелките ми реагират с "е нали ще си видиш бебето", е да, ама няма да го усещам в коремчето ми, а това ми е любимата част от дните вече няколко месеца. Странно се чувствам, от една страна нямам търпение да я гушна, от друга толкова ми харесва да си галя корема и тя да ме побутва, че ми е гадно, че това ще приключи.

# 577
  • Бургас / Славейков
Оф ,подуха ми се краката.Сега съм ги вдигнала на една възглавница.Надявам се да спаднат.Тези които са родили секцио .От 10часа вечер ли трябва да спра храна и вода или сутринта?Дооправях си багажа за болницата.ММ е до 12на работа.Днес купихме кола ,защото старата я продаде.Въобще той не може  на едно място да стои.Инче щеше да ме кара в родилното с един Мерцедес ретро от преди 40г.Голяма атракция щяхме да сме.Stuck Out Tongue Winking Eye

# 578
От вечерта преди секциото не трябва да ядеш и пиеш. Храна до 20ч, вода 22ч, ако не ме лъже паметта. Но със сигурност е от вечерта.

# 579
Честито на новите мами, да са живи здрави и послушни децата им Heart

Аз днес ходих в Надежда за уговорка за раждане и доплер, на доплера всичко е ок, бебетата са 2 кг и 2,200 кг в 34 седмица....( Вчера на жк ги измериха 1600 гр и 1700 гр и писах че се притеснявам и ето днес) Назначиха ми секцио 19 август, ако издържа до тогава, така ми каза лекаря, да се преместя по рано в София за да съм близо, пътувах 240 км на отиване и после и на връщане, беше кошмарно, много ме боля корема, изпих 2 но шпа и 2 папаверин. Секциото се пада при някаква д-р Димова (в Надежда) , не я познавам, дано да я бива.... Ако някой има мнение за нея да сподели. Малко съжалих, че не настоях за дата, когато е  лекар, който познавам, но нали гледаме бебетата да са максимално дълго вътре и не спорих.

П. С. Момичета, как се справяте с подутите крака, четвърти ден краката са ми като понички до коляното, сега си сложих студен компрес, не знам колко е полезно... Но не се издържа.
Мокря кърпя изтисквам хубаво, слагам във фризера за 15 мин и после кърпата на краката, не знам дали ще има ефект, правила съм го преди години, като имах проблем с ръката и ми се подуваше...
И друго се сетих, как се справяте с хемороидите, днес е ужасно, явно от седенето в колата

Последна редакция: ср, 27 юли 2022, 22:51 от Lizi:) :)

# 580
Пупвлина, храната преди секцио е до 20часа, а вода до 22. Ако са ти дали хапчета за предотвратяване на киселините сутринта си го пиеш с 1-2 глътки.
🤞 И чакаме да се похвалиш! 😉

# 581
От вечерта преди секциото не трябва да ядеш и пиеш. Храна до 20ч, вода 22ч, ако не ме лъже паметта. Но със сигурност е от вечерта.
Серклажът ми беше с пълна упойка с час на провеждане 9ч, до 20ч храна, до 22ч вода, както bolibon спомена.

# 582
  • Бургас / Славейков
Благодаря ви много утре по раничко ще хапна и това ще е.Нищо нямам изписано за сега единствено пия за кръвното хапче. .Моите крака вече спаднаха.Вдигам ги на възглавница.Досега само няколко пъти са се подували.Ще видим утре часа при доктора ми е в 14 пак в най-горещото.

# 583
В Надежда последното хранене преди секцио е в 18-19 часа и то е едно малко кисело мляко.

Вода до 22 часа. Бях на хапчета за кръвно и сутринта в 6 ги глътнах с 2 глътки. Самото секцио ми беше в 10:30 часа
Лизи, стискам ти палци да си издържиш за 19ти. За бебчовците е много важно.

# 584
Моите крака са подути много. Спадат само, ако съм се движила по-малко през деня. И съответно обратното.

Аз честно казано не мисля, че ще изпитвам някаква носталгия по бременността. Възприемам я просто като необходимост, период… нещо, което ще доведе до това да имам детето ми. Нямам търпение да я видя и да я гушна! Искам вече да родя. И не защото ми тежи кой знае колко. Оценявам бременността ми като сравнително лека и спокойна. Просто искам да родя и да си взема вече детето вкъщи.

Общи условия

Активация на акаунт