🌸🐟 АВГУСТ 🐟🌸 2022 💙 👶🏻👧🏻 🎀 (Тема 16)

• 37 633
  • 754
  •   1
Отговори
# 525
33hope радвам се, че вече открих една сродна душа по съдба 😁

Милото, благодаря ти. Харесва ми, че е доста дейна групичката и има какво да се чете 😇

Здравейте, момичета. Чета ви отдавна, но чак сега събрах смелост да си направя регистрация в бг-мама и да пиша в тази група. Всъщност съм с термин 02.09.22 но се очаква бебето да се появи по-рано от очакваното на бял свят, затова следя вас. Майка съм на едно 3-годишно момиченце и очаквам скоро още една принцеса да допълни семвйството ни. Чета с интерес вълненията ви и се радвам на всяко новородено бебе 🤱
Gro1,добре дошла!
Аз съм със същия термин, очаквам момиче и имам момиче ня 3г. 😇 Съвпадение ☺
[/quote

# 526
И аз се връщам от доктора.Дадох си изследванията.Прегледа ме отново.Ами човечето такава поза е заело главата му към кръста ми ,дупето в средата на корема ми и краката му аха да излизат.Плацента презряла вече.Утре последно на анестезиолог.и в петък ако всичко е наред ще съм мама.Отново каза че моя случай е по сложен и ще бъда с пълна упойка.Което значи по бавно възстановяване.Тъкмо се бях настроила за епидурална.Ма то и за естествено исках ама какво стана.
Защо ще е по бавно възстановяването с пълна? Аз разлика във възстановяването не видях между двете.

# 527
И аз се връщам от доктора.Дадох си изследванията.Прегледа ме отново.Ами човечето такава поза е заело главата му към кръста ми ,дупето в средата на корема ми и краката му аха да излизат.Плацента презряла вече.Утре последно на анестезиолог.и в петък ако всичко е наред ще съм мама.Отново каза че моя случай е по сложен и ще бъда с пълна упойка.Което значи по бавно възстановяване.Тъкмо се бях настроила за епидурална.Ма то и за естествено исках ама какво стана.
Аз също ще съм с пълна упойка. В Сливен където ще раждам не работят със спинална. АГ ме посъветва че в тяхната болница с пълна е най-добре. Анестелозите нямали достатъчно опит в поставянето на спиналната и не се знае как ще ми я сложи. И аз исках да видя бебка първа,но ще се приживее. Важното е всичко да мине добре☺

# 528
И мен ме подготвят, че е много вероятно да минем на секцио заради двурога матка - контракциите при нормално раждане не били ефективни при това състояние. И направо се чудя не е ли по-добре да планираме секцио в такъв случай, но не го обсъдихме, а аз бях твърде изненадана от новините. Викат ме чак след 2 седмици, когато ще съм в 38г.с. - добре, че другата седмица има кой да ме погледне и да пусне тонове на бебо. Вчера са били доста силни по едно време, отиват над 200, но после се нормализират. И аз бях в нещо като предродилна по това време, предполагам затова.

# 529
Сестра ми е с двурога и преди две години си роди съвсем нормално, дори не е имало намек за секцио.

# 530
Благодаря, Амели. По принцип докторът е силно "за" естественото раждане, но доколкото разбрах има значение и степента на "деформация" на матката - при мен я виждат по корема, без да има нужда от ехограф. Двама лекари ме предупредиха, независимо един от друг, не знам какво да мисля, но ми е притеснено. А бебето й доносено ли е и как беше като килограми при раждането? Чета, че наддаването може да е затруднено в тези случаи.

# 531
Към родилите момичета- с какво се пръскахте отдолу на шевовете?

# 532
Не съм от тях, но няколко пъти попаднах на отлични отзиви от Цикатридина спрей Hands Plus1

# 533
Доносено бебе роди - над 3 кг беше, не помня грамовете. Роди се 3 дни преди термин, което си е абсолютно ок. Може би наистина зависи от степента на деформация, още повече, щом имаш такъв съвет от двама независими АГ.

# 534
  • София
Към родилите момичета- с какво се пръскахте отдолу на шевовете?

С баткото пръсках с Цикатридина спрей и много ми помогна. Сега мисля пак да си взема.

Днес бях на тонове,всичко е наред. Бебка няма индикации да излиза,а и има още време. Моята лекарка е отпуска другата седмица и трябва да стискам поне до 08.08. Много странно ми се подува само десния глезен, ще пусна урина следващата седмица да видим белтъка, с кръвното нямам проблеми.
А и храната трябва да внимавам,че вече за втори път ми се случва да повръщам след нещо по -тежко. Sad

# 535
  • Бургас / Славейков
Защо ще е по бавно възстановяването с пълна? Аз разлика във възстановяването не видях между двете.
Честно казано незнам.Аз не съм раждала секцио до сега .Като всичко приключи ще разказвам.

# 536
  • София
Моята е отпуска до 9ти, ама каза че е в България, а заместващата ѝ е, при която раждах предния път Grinning Която също май официално е отпуска, но щяла да е наблизо… Да прескоча следващата седмица, че баткото се появи по това време (258я ден). После ще видим, тъкмо и гъбите да излекувам…

# 537
Извинете ме за тъпия въпрос, но откъде купувате този Цикатридина спрей и за какво точно се използва? На много места вече прочетох добри отзиви за него 🙃

# 538
  • София
Аптеката, за шевове на епизотомията, разкъсвания при нормалното. За секцио май пак може да се използва.

# 539
pupelina уточни какво имаш предвид възстановяване. Първото ми раждане е със спинална, втория път спиналната не ме хвана и ми сложиха пълна. Втория път даже станах по лесно отколкото първия, може би защото знаех вече какво да очаквам. Между двете секцио имам още една пълна за махане на жлъчка. Аз излизам малко кофти от упойки, повръщам, нищо фрапиращо. Казах на анестезиоложката на второто секцио и ми беше сложила лекарство (забравих как се казва) преди да ме събуди. Събуди ме още в операционна и ме показаха заедно с малката на ММ. И след двете ми даваха веднага да пия вода и ме наливаха със системи допълнително. Възстановяването след второто ми секцио даже сякаш беше по леко отколкото след първото.

Целратидина от аптеката. Аз основно го използвам за рани на децата. След секциото не съм ползвала нищо, но не съм имала и рана.

Общи условия

Активация на акаунт