🌸🐟 АВГУСТ 🐟🌸 2022 💙 👶🏻👧🏻 🎀 (Тема 16)

• 37 646
  • 754
  •   1
Отговори
# 510
Вълнението ми е доста голямо,може би защото е доста чакано бебе. Синът ми го пере яко хормона и вече ще е в гимназия. В смисъл двете крайности ще изпитвам. Отделно баща му се възползва от ситуацията,че чекаме нов член и го манипулира материално. Сега са заедно на почивка,купувамо разни неща. Купил му е айфон даже и съм сигурна че го прави умишлено. Аз няма как да отделя на този етап 1500 лв за телефон понеже едно,че чакаме нов член,но и живеем на квартира и си имаме разходи. Той праща за сина си едни 180 лв месечно,а този месец даже каза че няма да прати защото детето ще е седмица при него и ще са на море. Детето иска от 2 год телефон и той се сети точно сега. Кофти ми е не искам синът ми да мисли че бебето ще го измести. Той винаги ще си остане първия за мен. След като се раздвлихме с баща му 3,4 години той не му е пращал стотинка. От както започнах да живея с втория ми мъж(нямаме брак) той започна да праща по 180 лв и да се интересува от сина си
Децата са лесни са манипулация и сега като се чуваме с детето вс ден само ми изтъква какво му е купил къде са ходили да ядът и прочие. Всъщност сори че ви разправям с моите терзания🤐
Според мен не трябва да се притесняваш за такива неща. Синът ти просто си прекарва добре с баща си-кой крив кой прав няма значение в случая. Ти се концентрирай върху бебето. Все пак не говорим за изместване на вниманието изцяло но е абсолютно нормално първите месеци докато тръгнат в режим нещата твоето внимание да бъде абсолютно над бебето. Ние с баткото сме ги изговорили тези неща, бебчета искат внимание и даже съм му казала че очаквам да ми помага (не, че се надявам де). С една дума не си ги слагай тези неща на сърце, за него и двамата сте му родители, нека си прекарва готино на морето пък и да си има нов телефон няма лошо Simple Smile
И ние сме ги говорили тези неща,но все пак знам ли. Аз лежа от трансфер и детето ми е помагало с каквото може в домакинството въпреки,че е на 14 и че е момче. Абе обвзел ме е страх от всичко.🤨

# 511
Вълнението ми е доста голямо,може би защото е доста чакано бебе. Синът ми го пере яко хормона и вече ще е в гимназия. В смисъл двете крайности ще изпитвам. Отделно баща му се възползва от ситуацията,че чекаме нов член и го манипулира материално. Сега са заедно на почивка,купувамо разни неща. Купил му е айфон даже и съм сигурна че го прави умишлено. Аз няма как да отделя на този етап 1500 лв за телефон понеже едно,че чакаме нов член,но и живеем на квартира и си имаме разходи. Той праща за сина си едни 180 лв месечно,а този месец даже каза че няма да прати защото детето ще е седмица при него и ще са на море. Детето иска от 2 год телефон и той се сети точно сега. Кофти ми е не искам синът ми да мисли че бебето ще го измести. Той винаги ще си остане първия за мен. След като се раздвлихме с баща му 3,4 години той не му е пращал стотинка. От както започнах да живея с втория ми мъж(нямаме брак) той започна да праща по 180 лв и да се интересува от сина си
Децата са лесни са манипулация и сега като се чуваме с детето вс ден само ми изтъква какво му е купил къде са ходили да ядът и прочие. Всъщност сори че ви разправям с моите терзания🤐
Според мен не трябва да се притесняваш за такива неща. Синът ти просто си прекарва добре с баща си-кой крив кой прав няма значение в случая. Ти се концентрирай върху бебето. Все пак не говорим за изместване на вниманието изцяло но е абсолютно нормално първите месеци докато тръгнат в режим нещата твоето внимание да бъде абсолютно над бебето. Ние с баткото сме ги изговорили тези неща, бебчета искат внимание и даже съм му казала че очаквам да ми помага (не, че се надявам де). С една дума не си ги слагай тези неща на сърце, за него и двамата сте му родители, нека си прекарва готино на морето пък и да си има нов телефон няма лошо Simple Smile
И ние сме ги говорили тези неща,но все пак знам ли. Аз лежа от трансфер и детето ми е помагало с каквото може в домакинството въпреки,че е на 14 и че е момче. Абе обвзел ме е страх от всичко.🤨
нали знаеш, той живота си тече докато ние правим планове за него Wink

# 512
  • Пловдив
Божее, момичета едва ви изчетох 😁 Колко нови бебета са се появили: да са ви живи и здрави и честито на всички родили мами 🌸🌸🌸
Аз съм вече осми ден с новороденото си момиченце и всеки ден е различен 🙂
Не се стиковахме да засуче, защото ми направи рани на зърната и признавам си, срам не срам, не й давам от гърда, а се цедя и предпочитам така.
Остана ми един страх, че всяко засукване ще е болка.
Яна, аз също търсех помощ в болницата за кърменето, казаха ми, че консултантката е отпуска, дойде едно момиче, намести малката и си тръгна много бързо. Аз после пробвах, но не се получи..
Някоя от мамите.. може би Magic.. беше писала, че бебче плаче при смяна на памперс.. моята бебка е същата- бях чела, че им става и хладно, променяме температурата и ги тормозим 😁
Вечер много почна да се върти и да рита с крачета, има неспокоен сън и ние с таткото сме недоспали.. а през деня все едно е в млечна кома: дадем й дозата и бам! спи си като пън 😁

Edit: аз нямам проблеми да таздърпваме темата и тук или във фейсбук.
Но съм против вайбър. Не знам ще смогвам ли да ви чета там 🙂

Последна редакция: ср, 27 юли 2022, 10:24 от Kateto-S

# 513
Здравейте, момичета. Чета ви отдавна, но чак сега събрах смелост да си направя регистрация в бг-мама и да пиша в тази група. Всъщност съм с термин 02.09.22 но се очаква бебето да се появи по-рано от очакваното на бял свят, затова следя вас. Майка съм на едно 3-годишно момиченце и очаквам скоро още една принцеса да допълни семвйството ни. Чета с интерес вълненията ви и се радвам на всяко новородено бебе 🤱

# 514
Здравейте, момичета. Чета ви отдавна, но чак сега събрах смелост да си направя регистрация в бг-мама и да пиша в тази група. Всъщност съм с термин 02.09.22 но се очаква бебето да се появи по-рано от очакваното на бял свят, затова следя вас. Майка съм на едно 3-годишно момиченце и очаквам скоро още една принцеса да допълни семвйството ни. Чета с интерес вълненията ви и се радвам на всяко новородено бебе 🤱
Gro1,добре дошла!
Аз съм със същия термин, очаквам момиче и имам момиче ня 3г. 😇 Съвпадение ☺

# 515
Аз минах тонове, писаха ни отличен. Но аз нали съм Кума Лиса, този път пих кола да я поразбудя,че тя сутрин изобщо не е активна по принцип и миналия път ме върнаха, че била много заспала. Явно като не пия кола по принцип много и влияе, голямо мятане беше и 2 часа по-късно си продължава 😃😃 следващото ми излизане от вкъщи ще е към болницата, вълнувам се 😍❤️

# 516
Добре дошла на Gro 1.Ще ти хареса нашата темичка.
Маноела продължавам да чакам новини от теб. Надявам се да сте добре с бебка. Мисля те от снощи😊Дано намериш скоро време да драснеш един ред и да напишеш че сте ОК

# 517
Мами,здравейте!
От известно време издирвам кремът на galafarm sensilis против стрии и целулит.
Във всички онлайн магазини/аптеки е изчерпано,а тук във форума пише за някаква аптека срещу Шейново?
Знаете ли случайно къде да го намеря или ако някоя има възможност да го закупи и изпрати,като аз предварително ще изпратя паричките?
Просто съм мнооого доволна от него ,но вече трудно го намирам.

# 518
Въпроси към вече родните мами:

1. Вкъщи с къс или с дълъг ръкав държите бебето? - аз смятам, че е топло, но като сложа гащеризон с къс ръкав и кожата придобива синкав оттенък, което за мен значи, че ѝ е студено и връщам дългия.... 🙄
2. 40 те дни до погачата как се брояха? Ден 1 е деня на раждане или следващия пълен ден?
3. За колко време се изчистиха бебчетата ви от черното ако?
4. Давате ли про биотик?
5. Давате ли им вода?

Последна редакция: ср, 27 юли 2022, 12:04 от i.skela

# 519
Колко градуса е у вас? За най-сигурно, пипаш вратлето отзад и нослето.
Моите се чистеха от черното ако още в болницата.
За водата, аз съм кърмила и двата пъти и преди захранването не предлагам. Но това е тема на раздора, както се казва, всеки сам си "преценя".

# 520
  • Пловдив
Ходих на тонове, добре са.Другата седмица ще влизам в болницата, така се разбрахме с докторката.ОМГ .. времето дойде! 😳
Днес почакахме докато се освободят апарати за тонове, че имало много раждащи.Във фоаето дето чакат близките.Голямо вълнение, голямо нещо!Добре, че не съм тази дето ще чака 😄 Бебенца показват, сведения дават.. като се.отвори вратата се чува бебешки плач... постоянно бърша очите, подсмърчам.. добре, че бях с маска 😄
Обаче вкараха ме.. не знам къде, обяснявам си го като в предродилна или нещо подобно  🤪 Имаше една за пукане на води, след малко сложиха и още една пак за пукане.Доктора слага една ръкавица, санитарката търчи с подлогата.. пак стенания, чудеса.. Аз шашната, обръщам се на другата страна да не гледам.. Викам си ти май ще ги избегнеш тия неща и като че ли по-хубу  😳😆🙆‍♀️

Чакам и аз Маноела да пише.🍀

# 521

1. Вкъщи с къс или с дълъг ръкав държите бебето? - аз смятам, че е топло, но като сложа гащеризон с къс ръкав и кожата придобива синкав оттенък, което за мен значи, че ѝ е студено и връщам дългия.... 🙄
2. 40 те дни до погачата как се брояха? Ден 1 е деня на раждане или следващия пълен ден?
4. Давате ли про биотик?
5. Давате ли им вода?
Още не съм го родила, но ще пробвам да отговоря.
1. Мисля с дълъг ръкав, вкъщи сме на климатици и ми се струва, че ще му е студено с къс. Ама ще видим.
2. Така и не се научих как се броят 40 дена, но аз не съм и правила погача предните два пъти.
3. За около седмица се изчистиха. Малката по бързо от баткото.
4. Давах Био Гая по препоръка от родилния. Не видях никакъв ефект въпреки, че и на двете съм давала.
5. Предлагам вода. Баткото пиеше, роден е края на април. Не мога да си представя в жегата да не давам вода. Малката не пиеше, родена е ноември, обаче като се стопли времето рязко пропи.

# 522
Още има от черното ако с около плодните води, за това ми е странно.
Температурата е около 27 гр. На мен ми е топло, ама не пускам климатик заради нея. Носа е вечно студен, вратлето все е топло.
Вода давам по малко, че тя си е на Ам основно, а и ми направи впечатление, че спира да хълца от нея. Био гая ми казаха и на мен от родилното да давам, ама не виждам ефект. А като приключи да сменя про биотика с Био баланс или Линекс и така да ги въртя.

# 523
  • Пловдив

4. Давате ли про биотик?
5. Давате ли им вода?

Отговарям как е при нас:
1. Вкъщи сме само по памперс и вдна муселинова пелена отгоре. Климатика не е постоянно включен, много бързо й става хладно нослето
2. Ден 1 е деня на раждане
3. Още в болницата (бяхме там 4 дена)
4. Пробиотик ще дадем за първи път тази вечер (Био Гайа)
5. Педиатърката ме посъветва да даваме водичка и даваме между храненията по малко, ако иска.

# 524
  • Бургас / Славейков
И аз се връщам от доктора.Дадох си изследванията.Прегледа ме отново.Ами човечето такава поза е заело главата му към кръста ми ,дупето в средата на корема ми и краката му аха да излизат.Плацента презряла вече.Утре последно на анестезиолог.и в петък ако всичко е наред ще съм мама.Отново каза че моя случай е по сложен и ще бъда с пълна упойка.Което значи по бавно възстановяване.Тъкмо се бях настроила за епидурална.Ма то и за естествено исках ама какво стана.

Общи условия

Активация на акаунт