🌸🐟 АВГУСТ 🐟🌸 2022 💙 👶🏻👧🏻 🎀 (Тема 16)

• 37 650
  • 754
  •   1
Отговори
# 495
Честито, Прашинке. Колко време имаш между двете раждания?
12 години

# 496
Честито на новите мами!
М Лейди, поздравления, желая ви скоро да сте пълен комплект.

Относно гърдите, днес акушерката ми предложи да събирам от по-рано коластра, заради диабета, понеже е възможно да нямам първите дни коластра заради хормоните… не разбрах много подробности, защото се стъписах, тя ми даде книжка да прочета инфо и колектори, но ще разглеждам като изпратя родителите ми. С толкова хора у нас нямам време за нищо. Леко ме притеснява самият процес… а сега ми стана странно с това че предизвиквало контракции.

За секса, да ви кажа ние не сме спирали  от самото начало, но за цялата си бременност съм имала максимум 5 контракции и то не знам контракция точно ли  е било. Та не знам колко ще проработи при мен 🤣

Имам още за разказване, но по-късно, че у нас е лудница.

# 497
Malka Prashinka честито бебче! Да расте здрави и щастлив !

stf. Vasileva аз също съм с термин 30.08 и при мен бебета върви с около 2 седмици напред. С докторката сме се разбрали за секцио около 2 седмици по-рано. Надявам се да изкарам дотам, въпреки че засега нямам индикации да раждам. От време на време имам стягания и леки болки, но пия конски дози магнезии - 3 х 2 + но шпа. На трябва да се има предвид, че ще ми е живот и здраве трето дете и било нормално да е по-голямо.

# 498
Супер сте всички майки, благодаря на този форум и възможността да си помагаме ! Сега почнахме с кърменето лека полека, вече се разраниха зърната от няколко пъти и бая си боли! Взех си този крем Лансинох без отмиване да видим дали ще помогне... Тук вечерта взимат бебчето за да си почине майката, което хич не е лошо 😘

# 499
Маноела чакам цял ден да пишеш.
Искрено се надявам всичко да е минало добре и да сте наред с бебка.

Прашинке моята разлика ще е 14 години и се чувствам някак си несигурно. Супер много ме е страх,дали ще се справя в началото с такава малка душица. Синът ми съм го гледала сама без помощ,бяхме с баща му в друга страна и нямаше кой да ми помага,но бях уверена в себе си адски много. Сега има кой да ми помага ако поискам,но нз защо съм така притеснена🤔

# 500

Прашинке моята разлика ще е 14 години и се чувствам някак си несигурно. Супер много ме е страх,дали ще се справя в началото с такава малка душица. Синът ми съм го гледала сама без помощ,бяхме с баща му в друга страна и нямаше кой да ми помага,но бях уверена в себе си адски много. Сега има кой да ми помага ако поискам,но нз защо съм така притеснена🤔
И на мен ми е доста притеснено и гледам да питам колкото се може повече въпроси неоантолозите тук. Някои от нещата са се променили като например спането настрани, преди беше по гръб?! Като се прибера само мъжът ми ще помага няма никой друг. Баткото е пубертет и въобще е в други филми, но колкото мога ще го приобщя към бебето...

# 501
Милото, щом си се справила с едно дете сама, ще се справиш и сега, не го мисли толкова, аз чакам две за първи път, всички ми казват, че ще ми е много трудно, трябвало майка ми да идва, едва ли не, да живее вкъщи за да ми помага и някакви такива.... Но аз знам че ще се справим, мъжа ми ще си вземе отпуск отначалото, със сигурност много неща няма да знаем, но ще питаме и ще се научим, важното е децата да са живи и здрави, не го мисли толкова Hug
Прашинка, и на теб ти пращам спокойствие HugJoy отначало ще е напрежение, но всичко ще мине, сигурна съм Heart Eyes

# 502
Вълнението ми е доста голямо,може би защото е доста чакано бебе. Синът ми го пере яко хормона и вече ще е в гимназия. В смисъл двете крайности ще изпитвам. Отделно баща му се възползва от ситуацията,че чекаме нов член и го манипулира материално. Сега са заедно на почивка,купувамо разни неща. Купил му е айфон даже и съм сигурна че го прави умишлено. Аз няма как да отделя на този етап 1500 лв за телефон понеже едно,че чакаме нов член,но и живеем на квартира и си имаме разходи. Той праща за сина си едни 180 лв месечно,а този месец даже каза че няма да прати защото детето ще е седмица при него и ще са на море. Детето иска от 2 год телефон и той се сети точно сега. Кофти ми е не искам синът ми да мисли че бебето ще го измести. Той винаги ще си остане първия за мен. След като се раздвлихме с баща му 3,4 години той не му е пращал стотинка. От както започнах да живея с втория ми мъж(нямаме брак) той започна да праща по 180 лв и да се интересува от сина си
Децата са лесни са манипулация и сега като се чуваме с детето вс ден само ми изтъква какво му е купил къде са ходили да ядът и прочие. Всъщност сори че ви разправям с моите терзания🤐

# 503
Много кофти ситуация, няма ли как да го съдиш за по голяма издръжка, 180 лв за какво стигат?!? Детето ще разбере, няма по чиста от майчината обич, сигурна съм че го вижда, нека се кефи на почивката, и при мен баща ми ми е купувал по скъпи неща от майка ми, но майката си е майка, това е, не е нужно да има съревнование, ти винаги ще си по важната Blush

Сега ми попадна във фейса една страничка за детски дрешки на английски марки "ЗА ВСЕКИ ПО НЕЩО" се казва, страхотни бебешки моделчета, на много добри  цени, който не е готов с подготовката, може да разгледа, аз имам слабост към детските неща, но вече имам повече от колкото ми трябват, така че трябва да се въздържа... Cry

Вълнението ми е доста голямо,може би защото е доста чакано бебе. Синът ми го пере яко хормона и вече ще е в гимназия. В смисъл двете крайности ще изпитвам. Отделно баща му се възползва от ситуацията,че чекаме нов член и го манипулира материално. Сега са заедно на почивка,купувамо разни неща. Купил му е айфон даже и съм сигурна че го прави умишлено. Аз няма как да отделя на този етап 1500 лв за телефон понеже едно,че чакаме нов член,а живеем и на квартира и си имаме разходи. Той праща за сина си едни 180 лв месечно и този месец даже каза че няма да прати защото детето ще е свдмица при него и ще са на море. Детето иска от 2 год телефон и той се сети точно сега. Кофти ми е не искам синът ми да мисли че бебето ще го измести. Той винаги ще си остане първия за мен. След като се раздвлихме с баща му 3,5 години той не му е пращал стотинка. От както зашичнах да живея с втория ми мъж(нямаме брак) той започна да праща по 180 лв и да се интересува от сина си
Децата са лесни са манипулация и сега като се чуваме с детето вс ден и само ми изтъква какво му е купил къде са ходили да ядът и прочие. Всъщност сори че ви разправям с моите терзания🤐

# 504
Константина, на мен това ми е първа бременност и за сега ми се иска да пробваме за естествено раждане. Та се надявам нещата да се наредят. Като цяло цяла бременност нямам оплаквания и контракции(или аз не мога да ги различа от нормална болежка). Живот и здраве да е наред всичко и при теб и дано си дочака дата! 😍

Malka Prashinka честито бебче! Да расте здрави и щастлив !

stf. Vasileva аз също съм с термин 30.08 и при мен бебета върви с около 2 седмици напред. С докторката сме се разбрали за секцио около 2 седмици по-рано. Надявам се да изкарам дотам, въпреки че засега нямам индикации да раждам. От време на време имам стягания и леки болки, но пия конски дози магнезии - 3 х 2 + но шпа. На трябва да се има предвид, че ще ми е живот и здраве трето дете и било нормално да е по-голямо.

# 505
Аз днес стерилизирах помпата, и се чудя как да я сглобя и в какво да я сложа, че да остане чиста.

Привет! Аз използвах торбички с “цип”, като прибирах в тях частите на помпата, дрешките за изписването на бебето, памперси, аксесоари. Имат различни големини. Този път пак съм си подготвила, че много ми беше удобно- хем всичко в сака, хем подреденичко😋

# 506
Pupelina аз след наколко дни ще съм в 38 гс, та не преносвам още, незнам и аз ще следя да видим.
XY08  на мен ми е втора, пък знае ли се може и да са подготвителни, не съм се обаждала на моя АГ още, търпи се засега.
Kuche_98 ами като си почивам май отминават.. продължават малко така и уж отминават.
Yana.GG защо те ядоса консултантката по кърмене. Иначе не се притеснявай слагай колкото се може по често на гърда, ще тръгне според мен, бебето ще я предизвика.
Malka prashinka, това което каза е интересно, че аз очаквах да е като първото ми раждане едни супер болезнени контракции, та сега затова незнам тези контракции ли са не са ли, подготвителни ли...
Орехче, доста бързо са се развили нещата при теб.
Иначе честито за новородените бебчета, а на майките бързо оздравяване. ❤️
Ние досега подреждахме новия гардероб с таткото, та оправихме сей не вярвах, но се успокоих вече. Пак имах такива болки, но предполагам от натоварването. След 2 дена съм на преглед, засега са търпими, мисля да си трая и тогава да ме видят какво става.

# 507
Вълнението ми е доста голямо,може би защото е доста чакано бебе. Синът ми го пере яко хормона и вече ще е в гимназия. В смисъл двете крайности ще изпитвам. Отделно баща му се възползва от ситуацията,че чекаме нов член и го манипулира материално. Сега са заедно на почивка,купувамо разни неща. Купил му е айфон даже и съм сигурна че го прави умишлено. Аз няма как да отделя на този етап 1500 лв за телефон понеже едно,че чакаме нов член,но и живеем на квартира и си имаме разходи. Той праща за сина си едни 180 лв месечно,а този месец даже каза че няма да прати защото детето ще е седмица при него и ще са на море. Детето иска от 2 год телефон и той се сети точно сега. Кофти ми е не искам синът ми да мисли че бебето ще го измести. Той винаги ще си остане първия за мен. След като се раздвлихме с баща му 3,4 години той не му е пращал стотинка. От както започнах да живея с втория ми мъж(нямаме брак) той започна да праща по 180 лв и да се интересува от сина си
Децата са лесни са манипулация и сега като се чуваме с детето вс ден само ми изтъква какво му е купил къде са ходили да ядът и прочие. Всъщност сори че ви разправям с моите терзания🤐
Според мен не трябва да се притесняваш за такива неща. Синът ти просто си прекарва добре с баща си-кой крив кой прав няма значение в случая. Ти се концентрирай върху бебето. Все пак не говорим за изместване на вниманието изцяло но е абсолютно нормално първите месеци докато тръгнат в режим нещата твоето внимание да бъде абсолютно над бебето. Ние с баткото сме ги изговорили тези неща, бебчета искат внимание и даже съм му казала че очаквам да ми помага (не, че се надявам де). С една дума не си ги слагай тези неща на сърце, за него и двамата сте му родители, нека си прекарва готино на морето пък и да си има нов телефон няма лошо Simple Smile

# 508
Честито Прашинке, М-lady дано скоро сте в пълен комплект.
Вчера мина много бързо, мъжо стовари багажа, направиха ковид тест, после в приемен кабинет за тонове, абокат. Дойде времето за упойката, малко трудно стана със спиналната( от третия път), докато се усетя и  вече ми показаха бебчо.
После го взеха да го изкъпят и само за малко го върнаха да го сложат до рамото ми. В реанимацията отне доста време да си усетя краката, но бебчо беше при мен и даже правихме опити за кърмене, то още нямам нищо. Снощи в един часа го взеха и след обезболяващо даже успях да спя няколко часа. Емоциите са големи, бащата и бабата видяха бебето само за малко, свиждания няма засега. Бебетата от втория ден ще са при нас, раздвижиха ни първия ден. Вода получихме почти веднага, но съм така гладна и ще ни захранват по малко днес. Болката се търпи и ще става по-добре. Късмет на следващите мами. Надявам се да си останем в бг мама, мисля, че сме доста активни. Очакваме новите бебета.HeartpulseFlowers Hibiscus

# 509
Честито Прашинке, М-lady дано скоро сте в пълен комплект.
Вчера мина много бързо, мъжо стовари багажа, направиха ковид тест, после в приемен кабинет за тонове, абокат. Дойде времето за упойката, малко трудно стана със спиналната( от третия път), докато се усетя и  вече ми показаха бебчо.
После го взеха да го изкъпят и само за малко го върнаха да го сложат до рамото ми. В реанимацията отне доста време да си усетя краката, но бебчо беше при мен и даже правихме опити за кърмене, то още нямам нищо. Снощи в един часа го взеха и след обезболяващо даже успях да спя няколко часа. Емоциите са големи, бащата и бабата видяха бебето само за малко, свиждания няма засега. Бебетата от втория ден ще са при нас, раздвижиха ни първия ден. Вода получихме почти веднага, но съм така гладна и ще ни захранват по малко днес. Болката се търпи и ще става по-добре. Късмет на следващите мами. Надявам се да си останем в бг мама, мисля, че сме доста активни. Очакваме новите бебета.HeartpulseFlowers Hibiscus
Честито, бързо раздвижване и прибиране вкъщи! И аз правя опити за кърмене, малкия е много лаком и иска постоянно на гърдата. Пък то още като не можеш да си седнем на д-то...Хайде още мами да се присъединят към клуба на родилите хехехе

Общи условия

Активация на акаунт