🌸🐟 АВГУСТ 🐟🌸 2022 💙 👶🏻👧🏻 🎀 (Тема 16)

• 37 679
  • 754
  •   1
Отговори
# 480
Много съм зле, сбъркала съм килограмите на децата, сега поправих коментара си, едното е 1602 гр, а другото 1720 гр, лекаря изкоментира, че трябвало да са по 2 кг, да пия повече протеин Confused

Прашинке! Честито! Ей такива истории да чуваме! В коя седмица роди?
С тая препоръка за секс довечера всички ще сме заети 🤣🤣🤣!

Lizi, спорен мен за близнаци не са малки. При мен в 33+4, беше 1700 и беше 1 седмица напред.

Галя, нямам идея за кръста, някои опитни мами може да споделят опит! Дръж ни в течение.

# 481
  • София
ПРАШИНКЕ, честито Wink Бързо възстановяване на теб и да се гушкате с малкия юнак Simple Smile Да расте здрав, обичлив и послушен Simple Smile Heart
За гърдите и аз знам, че не трябва да се пипат. Освен че се предизвикват контракции, може нещо да се прецака. Кърмата си тръгва от само себе си след раждането. Няма нужда от нищо преди това.
Галя, тези болки ми звучат точно като преди раждане. Не знам, по-опитните да кажат. Успех.

# 482
  • София
Прашинке, честито! Да ви е жив и здрав малкия Даниел! ❤️ ❤️ ❤️

Все такива раждания да има като твоето Simple Smile

# 483
NI_CI , Kuche_98 , благодаря за отговорите. Ами честно доста странно се чувствам боли ме и едвам ходя. Хем искам да раждав вече, тежко ми е, жега ми е, трудно дишам, а пък нищо не съм подготвила за бебенцето и по вкъщи не съм оправила нищо. И си мисля имам още съм в 37+3 дни, не е ли рано, бебчо дали ще е наддал достатъчно, последно беше 2800 но ехографа дама отклонения. Ама тези болки в кръста и отпред като менструални ще ме побъркат. Ще чакам наистина и по опитните да кажат дали без да имат стягания имали ли са такива преди раждане, или са просто болки, които трябва да търпя до раждането. Уж ми е второ дете но нещо нямам спомен как беше първият път 😂 едва кано ми изтекоха водите и болките станаха непосилни и не можех да дишам тогаваотидохме в болницата.

# 484
  • Бургас / Славейков
Момичета, от няколко часа почти постоянно имам болки в кръста, при вас случва ли се, май някой се оплакавше и от менструални болки. Но само болки имам стягания не усещам, боли ме кръста и отпред понякога като менструални болки. Вече се чудя въобразявам ли си 😕
Аз на първото си раждане отидох само с болки.Почнаха около 11часа .После в 13отидох при доктора , защото преносвах.Малко по късно следобед отидох в болницата ,но бях с разкритие вече.И до 21 бях родила.Но преносвах .Какво е при теб незнам.
Ооо то и ново бебче имаме ,да е жив и здрав.Прашинке ,а на теб бързо възстановяване.

Последна редакция: вт, 26 юли 2022, 18:20 от pupelina

# 485
NI_CI , Kuche_98 , благодаря за отговорите. Ами честно доста странно се чувствам боли ме и едвам ходя. Хем искам да раждав вече, тежко ми е, жега ми е, трудно дишам, а пък нищо не съм подготвила за бебенцето и по вкъщи не съм оправила нищо. И си мисля имам още съм в 37+3 дни, не е ли рано, бебчо дали ще е наддал достатъчно, последно беше 2800 но ехографа дама отклонения. Ама тези болки в кръста и отпред като менструални ще ме побъркат. Ще чакам наистина и по опитните да кажат дали без да имат стягания имали ли са такива преди раждане, или са просто болки, които трябва да търпя до раждането. Уж ми е второ дете но нещо нямам спомен как беше първият път 😂 едва кано ми изтекоха водите и болките станаха непосилни и не можех да дишам тогаваотидохме в болницата.

Здравей, аз също през нощта преди два дни за около 2 часа имах такива менструални болки, идващи от кръста и продължаващи към корема. В 38+1 съм. Болките бяха без стягания на корема, без той да се втвърдява.
Когато попитах акушерката какво означават тези болки, тя ми каза “ами това са си контракции, така нареченото лъжливо раждане, тъй като не са се засилили, не са продължили и са отминали с времето, просто матката си прави подготовка”.
От тогава не съм получавала такива болки. На мен ми е първа бременност.

# 486
  • София
То имаше някакво правило. Ако е болезнено, не спира в рамките на час, след като си почиваш и се засилва като болезненост, значи не е фалшива тревога. Поне такъв спомен имам от всички неща, които гледах.
На мен най-големият ми страх е, че ще започне през нощта (както при повечето). Не знам защо и какво ме притеснява, явно психологическа бариера имам. Но не искам да е през нощта и да търча по болниците. Не че много спя през нощта напоследък, но все пак :Д :Д :Д

# 487
  • Асеновград
Честито на новите мами! Да са ви живи и здрави бебчетата! 💕

Ние днес за първи път се гушкахме с малчо и се пробвах да кърмя, той засука много добре веднага, само че аз нямам нищо в гърдите, и капка коластра не излиза, ама го оставих и на двете гърди по няколко минутки и така няколко пъти днеска за да стимулира да слезе коластрата, иначе той като види че няма нищо и спира да суче😂. Иначе дърпа яко като малка помпичка е, направо се учудих. Дано до утре вече да има нещо. Само дето консултантката по кърмене много ме изнерви ама това е друг въпрос.
Иначе сутринта ми махнаха катетъра и от тогава не съм лягала, след като ни донесоха  бебетата, цял ден се гледахме, аз го слагах да спи на мен и беше много сладко.. Смених и първия си памперс, беше бомба😂💣 бая се беше омазал и се разплака предполагам заради студените мокри кърпи, и имаше лепенка където са му взимали кръв и я бяха залепили половината на памперса та трбваше да я махна, предполагам и това не му беше приятно, но се справихме.😁 Дойдоха и следобяд да ме видят мм и майка ми, позволени са свижданията в коридора извън отделението, и в кафето, но е забранено да се извеждат бебетата, и него не го видяха. Но ги показвали през някакво стъкло,  можели там да ги видят бащите и бабите но само един път, трябва да са всички заедно.

Последна редакция: вт, 26 юли 2022, 18:55 от Yana.GG

# 488
Моите в 33+4 са били 2038 и 1882.
Честит Даниел, Прашинки, да е здрав и щастлив ❤️
Ние вече си имаме едно бебенце вкъщи ❤️
Ще теглим чоп, кой да я изкъпе довечера. Всички ни е страх, толкова е мъничка Wink
Много съм зле, сбъркала съм килограмите на децата, сега поправих коментара си, едното е 1602 гр, а другото 1720 гр, лекаря изкоментира, че трябвало да са по 2 кг, да пия повече протеин Confused

Lizi, спорен мен за близнаци не са малки. При мен в 33+4, беше 1700 и беше 1 седмица напред.

Галя, нямам идея за кръста, някои опитни мами може да споделят опит! Дръж ни в течение.

# 489

Благодаря на всички от сърце 💓 Дръжте се мами, идва и вашият час много скоро! Стискаме изтърпяваме момента и получаваме най-готиния подарък красиво бебе... Родих в 38 седмица, термина ми бе за 6ти... Контракциите въобще не бяха болезнени, а като знам как беше с първото бях в ада! А и двата пъти с окситоцин,а де!

# 490
Аз от днес съм 38+0. Много ви се радвам на всички родили вече. ❤❤❤
Аз днес стерилизирах помпата, и се чудя как да я сглобя и в какво да я сложа, че да остане чиста.

# 491
Galq-94 аз така започнах да раждам.Менструални болки на рязличен интервал.За два часа станаха през 4 - 5 мин и тръгнах към болницата Там пристигнах с изтичащи води и 4см разкритие.
Lucinda12Честит да е Антон! Да расте здрав и мноого палав! 🌺
Malkaaprashinka Само дето се страхува толкова много.Радвам се ,че всичко е минало бързо и с щастлив финал.Честито бебче и бързо възстановяване!
Това с кърпата и гърдите са стари отживелици.Вземи си крем с ланолин да мажеш ако те заболи, ако се разранят.На мен ми помогна.

# 492
Честито на новите подранили августинчета! Да са здрави и щастливи и много игриви! 🙂

Не съм ви чела от вчера и едвам наваксах.
Лейди, снощи и на Никол ѝ беше първата баня вкъщи. Изкъпах я на мивката без да я мисля мн мн. 🤣
Не ѝ хареса. Днес ще хвана баща ѝ да помага да ѝ измия и косата пак на мивката, че е мазана с олио в родилното и не ми допада как изглежда. Дано го преживее. Каката много помага. По цял ден разнася кърпи и памперси. Целува я, иска да я държи. Прави млякото с моя помощ. Идва с мен да мием дупето, като се налага и държи кърпата. Като катун сме из нас.

# 493
Мами и аз родих днес на обяд в 13 часа, приеха ме сутринта в 8! Бебе Даниел е 3.640кг, 52 см и е уникален. Раждането беше естествено, не се стигна до епидурална защото правех много бързо разкритие... До 7-8см нямах никакви болки, но с напъните беше мн трудно...имам шевове. Живи и здрави да сме всички и леки раждания като моето пожелавам!!!

Честито, да ви е жив и здрав💙

# 494
  • София
Честито, Прашинке. Колко време имаш между двете раждания?

Общи условия

Активация на акаунт