🌸🐟 АВГУСТ 🐟🌸 2022 💙 👶🏻👧🏻 🎀 (Тема 16)

• 37 708
  • 754
  •   1
Отговори
# 465
Браво на новите мами, да са ви здрави бебоците!
Аз си пиша и тук и във фб и двете ми допадат, но на вайбър не съм навита.

# 466
Чак се дразня какви тъпотии измислят, че да не им се наруши почивката. Аз така смених преди години АГ с първата ми бременност, защото я чух как коментира със сестрата, че ѝ било писнало от тези нормални раждания и да ѝ звънят по никое време. Естествено и на мен се опита да ми мине с "дребна си, бебето е голямо, няма да успееш". И в крайна сметка от изтичането на водите до проплакване на бебето минаха има-няма 3 часа.

Честито на всички родили!

На мен не ми се ражда още, с нищо не съм готова. Нито знам къде са ми нощниците, помпа, бебешки дрехи, какво остава да съм ги прала и подредила. За багаж пък да не говорим. Надявам се да се роди близо до термин, иначе ще полудея.

# 467
Момичета, от няколко часа почти постоянно имам болки в кръста, при вас случва ли се, май някой се оплакавше и от менструални болки. Но само болки имам стягания не усещам, боли ме кръста и отпред понякога като менструални болки. Вече се чудя въобразявам ли си 😕

# 468
Мами и аз родих днес на обяд в 13 часа, приеха ме сутринта в 8! Бебе Даниел е 3.640кг, 52 см и е уникален. Раждането беше естествено, не се стигна до епидурална защото правех много бързо разкритие... До 7-8см нямах никакви болки, но с напъните беше мн трудно...имам шевове. Живи и здрави да сме всички и леки раждания като моето пожелавам!!!

# 469
Мами и аз родих днес на обяд в 13 часа, приеха ме сутринта в 8! Бебе Даниел е 3.640кг, 52 см и е уникален. Раждането беше естествено, не се стигна до епидурална защото правех много бързо разкритие... До 7-8см нямах никакви болки, но с напъните беше мн трудно...имам шевове. Живи и здрави да сме всички и леки раждания като моето пожелавам!!!

Честито!💙

# 470
Честито! Да Ви е жив и здрав!💙
Бързо възстановяване!🍀

# 471
  • Пловдив
Ехаа, раждане - мечта! 🥳 Честита радост, Прашинке!Живи и здрави да сте! 🍀💜

# 472
Ехаааа Heart Eyes колко бебета станаха тези дни , да са ви живи и здрави малките сладурчета, а на мамите бързо възстановяване!

А сега да дам отчет, днес бях на преглед и си взех 45 дневния болничен... Лекаря много бързаше и ме претупа малко, но утре съм на доплер и уговорка за раждане при друг лекар, дано ми обърнат повече внимание Sad  Струва ми се, че измери бебчетата много малки, притесних се, дано да е грешка и утре да ги измерят по големички, едното е 1602гр, а другото 1720 гр, в 33 седмица + 5 дни съм, лекаря каза, че трябва да са по 2 кг Neutral Face
Лекаря спомена нещо за подготовка на гърдите, но толкова на бързо, че нищо не разбрах, разтриваш с олио, после някакви кърпи се слагат.... Абе нищо не разбрах, на вас казвали ли са ви такива неща, трябва ли някаква подготовка на гърдите и как се прави?

Последна редакция: вт, 26 юли 2022, 17:26 от Lizi:) :)

# 473
Да споделя и още нещо-не съм спала изобщо през вечерта вкъщи, секса наистина провокира раждането! Въобще не го очаквах! Към 1-2 ме боля малко корема, но нищо кой знае какво... Тръгнах да си лягам и към 3 започна много да ми се пиша прекарах 2-3 часа в тоалетната с прекъсвания. И не можех да си контролирам пишкането викам край цистита ме удари! В 8 ми беше прегледа така или иначе и той ми вика лекаря Охо, Ами че ти раждаш на 4см си вече и мехура е пукнат горе...Въобще не бях разбрала!

# 474
Аз знам че гърдите преди раждане не е желателно да се пипат. Предизвикват контракции. Едно време така са си ги третирали.

# 475
Честито на родилите. Да са живи и здрави бебоците. Бързо възстановяване на мамите.

Lizi не ми е известно да трябва да се прави някаква подготовка на гърдите.

# 476
Диди, Лусинда, Прашинке, честити бебчета 😍 да растат здрави и щастливи 🌸 а на вас бързо възстановяване 🌼
Лизи, пипането на гърдите/зърната предизвиква контракции. И Елена Василева, и Ася Демирева съветват гърдите да не се пипат,нямало нужда от предварителна подготовка, кърмата тръгва след като в организма няма бебе и плацента. Иначе съм чувала, че лекари от старата школа препоръчват обтриване на зърната с хавлиена кърпа и разни такива методи.

# 477
  • Пловдив
О, щом наистина действа, Фащам ММ за ушите довечера 😈😂 Стига толкова пазене 🙆‍♀️

Обадих се на докторката, утре в 10 да ида на тонове и ще се разбираме за дата.

За гърдите и на мен нищо не са ми казвали и никъде не съм прочела за някаква подготовка.Знам да не се пипат и изобщо не ги закачам.

# 478
Прашинке! Честито! Ей такива истории да чуваме! В коя седмица роди?
С тая препоръка за секс довечера всички ще сме заети 🤣🤣🤣!

Lizi, спорен мен за близнаци не са малки. При мен в 33+4, беше 1700 и беше 1 седмица напред.

Галя, нямам идея за кръста, някои опитни мами може да споделят опит! Дръж ни в течение.

Последна редакция: вт, 26 юли 2022, 17:18 от NI_CI

# 479
Здравейте момичета, и аз ви чета от самото начало, но избягвам да се включвам тъй като съм от по срамежливите. Grinning

Ради, аз съм с термин 31ви август и от месец и нещо ммерят госпожицата на глава и крак с две седмици напред. Миналата седмица за 33+6 дни я измериха пак с две напред и цели 2,5кг. Въпреки това Аг каза, че за сега мога да си родя нормално просто било хубаво за мен да е до 15август, за да не се “мъча” 😀.
Така, че мисля че можеш съвсем спокойно да си родиш нормално или поне да се пробваш.

Честито на всички вече станали мами и успех на Маноела и останалите, които все още чакат.

Общи условия

Активация на акаунт