На море в България 2022г.! - 3

• 70 541
  • 740
  •   1
Отговори
# 420
  • Sofia
Споделям отзив за Green life Созопол, малко подробен с надежда да съм полезна.
Вече и друг път съм писала - това е комплекс от апартаменти, част от които се ползват от самите собственици (има известно количество руснаци, тази година осезаемо по-малко), друга част се дава под наем от частни лица (има в букинг или чрез разни контакти), а останалите апартаменти са на хотелски принцип към комплекса.
Като цяло отново да кажа, че комплексът е прекрасен за семейства с деца, които НЕ търсят инклузив (за инклузив препоръчвам съседния Дюни). Ние преди това ходехме само на инклузив, но децата вече не са толкова малки и сега предпочитаме да си избираме храната.
Комплексът е затворен, доста добре охраняван (има пропуски и охрана на входовете), чудесно озеленен, доста голям, като е и доста застроен, в смисъл, че има много сгради и частни вили. Като цяло можете да си пуснете децата да си обикалят сами, освен ако не ви притесняват басейните, които са няколко, разположени из целия комплекс, всички са чисти с приятна на температура вода (хич не обичам ледени басейни, но тук не можеш да попаднеш на такъв). Има кръгъл басейн, подходящ и за много малки деца, със зони, в които е много плитко. В зависимост от договорката ви с частния собственик може да имате и паркомясто (нашият осигурява такова и не се налага да мисля за колата), хотелът също осигурява паркомясто, както и включени шезлонги на плажа.
Плажът е отсреща, като препоръчвам към плажа да се излиза от по-задния портал (не този, в който влизат колите), от него директно напред по дървената пътека излизате към по-добрата (според мен) част от плажа. На плажа има платени шезлонги (25лв комплект) разни ВИП зони, зони към заведенията, както и нелоша свободна зона преди заведението Верано. Според мен това е по-хубавата част от залива, защото водата е някак по-чиста, плитко е, морето е спокойно като цяло в целия залив. Правило ми е впечатление, че в посока къмпинга морето става с повече водорасли и е по-неприятно.
Относно заведения - избор има. Най-евтино и непретенциозно е на двете дървени заведения (бяло- ресторант Дюни и кафяво- Бистро Смокиня) на плажа след входа за къпминга (къмпинг Смокиня). Най-приятно е до тях да стигнете по плажа, иначе може и през входа за къмпинга, 5мин са, но минавате през неприятната миризма и кофите за боклук на къмпинга (честно казано всеки път се чудя кой почива там, ужасно мръсно, мирише, някакви неугледни каравани, къде се къпят и т.н не смея да се замисля). Но заведенията към плажа са приятни, Смокиня даже доста евтино, другото Дюни е с нормални цени и доста приятна българска естрада вечер (не е на живо, просто такива песни пускат). На плажа имате избор и от новия гръцки ресторант Alemagou, който ми се струва доста хубав (вижте ревютата в Гугъл, има и снимки на менюто, има добри отзиви, може да видите и цените там),  вдясно от него по пътя има и друго плажно ресторантче, след това е Верано. Навсякъде са вдигнали цените тази година, но са поносими. За купонджиите има и доста барчета на плажа с шумна музика. Ако ви е важно да спите през деня, гледайте да сте в по-задно блокче, че се чува от плажа. На плажа има и хот-дог, който е хубав (6-7лв), фрапета, оранжади, сладоледи, а на шосето и при къмпинга правят палачинки, мекици, бургери и т.н неща.
Естествено на 10мин път с кола е Созопол и може да хапнете и там.

# 421
  • София
Аз попринцип все казвам че на море в България само на палатки на Иракли.
Просто нашите толкова години не се научиха как се прави туризъм.
В Турция седнахме в едно заведение. Веднага носят минерална вода и салата. Това безплатно. И накрая носят чай, пак безплатно.
През цялото време на почтително разстояние стои изпънато като струна едно момче и само с очи да го погледнеш веднага дотърчава.
Тука като седнеш и няма кой да те обслужи. После пък няма кой да ти даде сметката. За качество пък да не говорим. Каквато и ракия да поръчаш ти сипват от една и съща дамаджана.

# 422
Аз попринцип все казвам че на море в България само на палатки на Иракли.
Просто нашите толкова години не се научиха как се прави туризъм.
В Турция седнахме в едно заведение. Веднага носят минерална вода и салата. Това безплатно. И накрая носят чай, пак безплатно.
През цялото време на почтително разстояние стои изпънато като струна едно момче и само с очи да го погледнеш веднага дотърчава.
Тука като седнеш и няма кой да те обслужи. После пък няма кой да ти даде сметката. За качество пък да не говорим. Каквато и ракия да поръчаш ти сипват от една и съща дамаджана.
В общи линии безмислен и неверен коментар. Заслужава си да прочете поста над вашия. Обективен, полезен и информативен.

Последна редакция: сб, 20 авг 2022, 22:03 от Мъфин

# 423
Хич не е безсмислен и е на 100% верен. В България незнаят как да печелят клиенти.

# 424
  • Great Britain
Изключително смислен и реален пост на горната потребителка.

# 425
В едно турско заведение дават безплатно салата, вода и чай. Ми хубаво. Това не значи, че навсякъде е така. Напротив. Много от вас са ходили там и знаят, че това не е практика. Съответно след като е изолиран случай няма смисъл да се коментира. В България също има места, където шезлонгите са безплатни. Плаща се някаква консумация. Това обаче е рядкост и съответно никой не твърди, че в България шезлонгите са безплатни. Това, че съфорумката не ходи в България никъде другаде освен в Иракли и то на палатка също нищо не показва. Със сигурност сред хилядите хотели, хотелчета, частни апартаменти, къщи за настаняване и т.н. има хубави и заслужаващи си. Ресторантите и местата за хапване също са хиляди. Със сигурност немалко от тях са добри. Въобще в горния пост се намеква, че в България не си заслужава да се почива освен на палатка с храна купена от супера, но това е тотална лъжа. Въобще освен лъжи каква обективна информация получихте? Научихте ли кой плаж е хубав? В кой хотел или апартамент да отседнете? Къде да хапнете?

Последна редакция: сб, 20 авг 2022, 23:12 от Мъфин

# 426
  • Great Britain
В едно турско заведение дават безплатно салата, вода и чай. Ми хубаво. Това не значи, че навсякъде е така. Напротив. Много от вас са ходили там и знаят, че това не е практика. Съответно след като е изолиран случай няма смисъл да се коментира. В България също има места, където шезлонгите са безплатни. Плаща се някаква консумация. Това обаче е рядкост и съответно никой не твърди, че в България шезлонгите са безплатни. Това, че съфорумката не ходи в България никъде другаде освен в Иракли и то на палатка също нищо не показва. Със сигурност сред хилядите хотели, хотелчета, частни апартаменти, къщи за настаняване и т.н. има хубави и заслужаващи си. Ресторантите и местата за хапване също са хиляди. Със сигурност немалко от тях са добри. Въобще в горния пост се намеква, че в България не си заслужава да се почива освен на палатка с храна купена от супера, но това е тотална лъжа. Въобще освен лъжи каква обективна информация получихте? Научихте ли кой плаж е хубав? В кой хотел или апартамент да отседнете? Къде да хапнете?
Ти не можеш да казваш кое има смисъл да се коментира или да не се.

# 427
  • Пловдив
Не знам какво се случва по заведенията в България защото с години не почивам тук.Но всичките ми познати които не мога да кажа ,че са социално слаби тази година си наемаха апартаменти ,пазаруваха от Лидъл и си готвели.За мен това не е почивка.Между другото в Турция винаги ти дават вода и хляб безплатно.

# 428
Изобретението да си плащаш водата в заведение е българско.
Не само в гръцките и турските заведения носят безплатно вода.

# 429
А също така и да няма къде безплатно да пиеш вода. В голям град,  туристическа дестинация,  курорт и пр. за да си купиш или да седнеш в заведение само за вода.
Отвратително.

# 430
Глупости, не е навсякъде.
В Турция също са ми калкулирали водата, а в Италия даже по улиците продават. 3 евро за половинка вода и то пред 5 години хич не са малко. Да не говорим в Турция как са ми слагали закуската и как трябваше да се молим на опакованата като мумия служителка за всяка хапка. Голям купон беше 😆

Хотелът, в който почивахме тази година в България беше пълен определено.

Наистина сте крайни в изказванията си. И при нас, и навън има хубави места с добро обслужване, има и лоши такива.

# 431
Точно така. Никъде хотелите не са благотворителни дружества. Те работят, за да печелят. Ако не са на печалба ще фалират. Въпросът е, че подходите са различни. Аз лично с една и съща сума пари си прекарвам по- добре в Турция, отколкото в България. Но може би това е, защото инфлацията там е по- голяма. Незнам.

# 432
Mia Rulana, аз лично навсякъде бих си прекарала добре, за съжаление с тези цени май ще обикаляме не толкова, колкото би ме се искало 😊

Само дано имаме шанс да видим колко е прекрасно навсякъде по целия свят  😁

# 433
  • There I was on a July morning
Няма такова правило в заведенията в Европа - да ти носят безплатно вода и др. бонуси. Случвало ми се е понякога, но по-скоро са били изключения.
Навсякъде има хубави и лоши хотели и ОИ, както и тука.
Всеки е свободен да си харчи парите, където му харесва, но нека не се изхвърляме с крайни обобщения, базирани на 1 посещение на заведение в Турция.

# 434
  • Great Britain
Носят безплатна вода ,носят почти навсякъде в UK. За добре дошъл и за това,че си избрал точно това заведение.

Общи условия

Активация на акаунт