На море в България 2022г.! - 3

• 70 476
  • 740
  •   1
Отговори
# 495
  • В.Търново
Не знам колко може да се обективни мненията и човек да им се доверява след като за един и същ хотел, по едно и също време има такива разминавания. Не знам на какво се дължи?

Дано е ок времето, че днес изпратих голямата ми дъщеря на лагер в Свети Влас.

В Мистрал ли?

Мистрал 2 се води. Между другото, за сега не е особено очарована.
През далечната  2008г бяхме там на почивка. Беше пълно с русначета. Още тогава беше стара базата,  хигиена никаква,  каналите миришеха. Миналото лято бившия клас на сина ми бяха на лагер там. Някои деца бяха с тежко разстройство и повръщане. Едното дете стигна до болница в Бургас.

# 496
Нашата почивка на Green life приключи. Отлично заредихме батериите. NBM даде добри насоки кое къде Simple Smile) благодаря ти! Няма да се повтарям. Само ще кажа, че на свободна консумация е безумно скъпо Grinning особено като си абсолютен консуматор като нас Grinning
Това е любимият ми плаж, и толкова уреден.
Скрит текст:
В неделя стъпихме на плажа в 14 ч. и всичко беше фул макс. Момчето, на което се плащат чадърите веднага дойде при нас и ни помогна с настаняването. Махна 2 кърпи от едни шезлонги и се настанихме /имахме включени 2 шезлонга + чадър от хотела/
Обядвахме на Alemagou ,
Скрит текст:
Скрит текст:
вечеряхме в ресторанта на хотела, разгледах обстановката на Cavo /турбо чалга вайб/
Verano ми дойде много отдалечено и не го посетих, а имах огромно желание. Хапнахме гюзлемета, царевица и всичко както си му е ред Grinning Мъжа и детето караха и джет.
Скрит текст:
Втората вечер вечеряхме на Далян Чайка, хайде няма да изброявам подробно, за да не ви оттегчавам.
Скрит текст:

В центъра или стария град изобщо не сме стъпвали.

Та за комплекса -минусите според мен са че е изключително влажно в студиата, почистване по време на престоя май няма....докато се настанявахме на рецепция минаха поне 3 недоволни семейства......

Но за мен плюсовете са повече и ще го посетим оново : )))

Последна редакция: чт, 25 авг 2022, 14:20 от boroboro

# 497
  • Sofia
Аз затова харесвам частния собственик, от който наемаме- осигурява смяна на кърпи и чаршафи веднъж по време на престоя. Повечето частни апартаменти нямат такава опция, за хотела явно също. Може да потърсите апартаменти Недев Каваци в нета.
Но като цяло минус е липсата на основно почистване почти във всички апартаменти, нямат такъв персонал явно, не е предвидено. Втори минус за мен е мърсотията около комплекса, иначе вътре е чудесно, но ние обичаме да има къде да се разходиш по-дълго. Хората ходят по пътя към Созопол, което е безумие, тъмно, без тротоар, мисля преди 2 години убиха една жена там.

Пп. Гръцкия ресторант на плажа го препоръчвам вечер - палят огнище до плажа, слагат масички със светлини, красота. Музиката е чил-аут, никакви чалги. Храна чудесна!

Последна редакция: чт, 25 авг 2022, 14:32 от NBM

# 498
Пълно е с украинци.
Сега, на лагер не се очаква кой знае какви условия да има, но чак такава мизерия..
Не я моли да ти снима санитарния възел, че моментално ще хукнеш да си я прибираш.

# 499
Няколко пъти посетихме Созопол и искам да кажа, че съм много разочарована. За топ-курортен град е изключително неподдържан, шумотевица, мърсотия, кофите с боклук препълнени, вонящи, няма читави тротоари, да не говорим, че шосето от Созопол до Каваци, което е някакви 5 мин с кола, нито е осветено, нито с тротоар, неподдържано навсякъде около пътя. Представям си, че това е една богата община, все пак толкова туристи, а никаква идея за развитие на града не са вложили. Сградите една върху друга, сергиите и заведенията - също.
В Созопол не се ли върви по улиците? Движението на автомобили там е силно ограничено. Имам предвид в стария град. Новия го минаваме само транзит. Там няма нищо интересно.
Скрит текст:

Обикновено само чета и избягвам да се включвам по ред причини, ама вашите мнения успяват силно да ме провокират.

Дамата е писала първо съвсем ясно за ходене по шосето от Созопол до Каваци, а второ е писала за града изобщо. Много хубави снимки без хора и като от картички сте сложили на Стария град, ама курортът за съжаление не се изчерпва с него. Няма как да отидем на почивка и да си стоим само в розовия балон. Да не излизаме например от луксозната стая/апартамент/хотел, да не се разхождаме наоколо, а със затворени очи да се придвижваме от точка А до точка Б.

Всъщност това си е основен проблем на морския туризъм у нас (а и не само на морския - пример Велинград). Настаняването ново, луксозно, природата хубава и до там. Услугата в 90% от случаите не струва. Храненето по заведения стана безумно скъпо и пак за съжаление високата цена не ти гарантира качество. Презастроено, инфраструктура липсва или не се използва рационално. В топ сезона е мръсно, мизерно, препълнено и не се поддържа. Гледат те като ходещ портфейл или изобщо те пренебрегват. Като цяло - изсипваш една торба пари - примерно 2 средни заплати за страната - за 6-7 дни на заветното море и накрая пак има нещо дето ти нагарча или ще ти развали изцяло почивката.

На мен, честно казано, и пари да ми дават не бих отишла през август на нашето черноморие. Ако изобщо си го причиня, гледам да е най-късно до 5 юли.

# 500
  • при моите любими
Ние посетихме Созопол само веднъж тази година. И може би затова на нас ни беше приятно. Не видях боклуците и навалицата. В сравнение с Приморско ми беше спокойно. Даже направо ми се видя празно. За мен критерия за почивка е хубав и близък план, по възможност ненпренаселен. От години почиваме извън курортите, а там ходим само вечер на бърза разходка и хапване и то не всяка вечер. Грийн лайф не сме посещавали, някой ден ще го посетим и него,но това че не сменят кърпите и чаршафите не е ок. Плажът на Каваци ни е любим, но и там започна да става пренаселено. Сега пак бяхме в частен апартамент в Алюр, но на 3 дни сменяха кърпите на 5 ден чаршафите.
Като цяло август е наистина пълно почти навсякъде, но ние обичаме да почиваме точно в този период.

# 501
Бяхме края на юни в Созопол, да се разходим, защото на Дюни валеше. Ами ужас беше. Спряхме в "новия" град, отвратителна мизерия. Претъпкано с хора, миризми, препълнени кофи, от сутринта чалги по заведенията. Целта ни беше да идем пеша до Стария град, ами отказахме се. То в хубаво да имаме някаква романтична представа за Созопол, но понякога е нужен и малко реализъм. Не искам да знам какво е в пика на сезона.

# 502
  • София
Не знам дали е вярно, но от няколко места чувам как от тази година Созопол се е превърнал в новия Слънчак... Т.е. разбирайте вакханалии и простотии денем и нощем. Дано не е вярно. Скоро не съм ходил там, но го помня с добро, особено стария град.

# 503
Не знам дали е вярно, но от няколко места чувам как от тази година Созопол се е превърнал в новия Слънчак... Т.е. разбирайте вакханалии и простотии денем и нощем. Дано не е вярно. Скоро не съм ходил там, но го помня с добро, особено стария град.
Това са пълни глупости! Тази година дори курорта е по-празен от предходни години. Има от всичко за всеки. И чалга по Веселата уличка и други клубове.и заведения с различен вид музика. Да, курорта е предпочитан от младежки компании, но нама нищо чрезвичайно. Такива небивалици говорят само.хора, които са по фейсбуците и не са стъпвали в Созопол. На Слънчев бряг също отдавна ги няма пиянските турове. Прекрасен курорт  с най-хубавият плаж, но е добре да се посещава извън пика на сезона
и  извън централната му част, където е голямата навалица.

# 504
  • Sofia
Е, все пак надявам се имам право да изкажа моето лично, субективно мнение.
Има красота и чар в Стария град, но туристите трябва да стигнат до него. Ние, а предполагам и доста от многото хора, отседнали около Каваци, с удоволствие бихме се разходили пеша до Созопол, за да не пълним града с коли, но условия за това няма никакви. Шосето е тъмно и в голямата си част без безопасен тротоар. Една осветена алея и многобройните туристи ще могат спокойно да изминат разстоянието до града, че даже и в приятната прохлада на вечерта. Ама няма. (тинейджъри все пак по шосето не липсват и ей така стават белите, нито се виждат отдалече, нито те има къде да се пазят).
Затова ходим с колата и пак разбирам, че не може всички да се набутаме в центъра, затова спирам в края на града, паркирам и оттам-пеша. Ами много мръсно ми се стори навсякъде. Това европейски курорт ли е, с хубави улици, алеи и осветление, с разделно събиране на боклук, място за велосипеди...ето такива неща очаквам да видя. Тълпата хайде, ще я преглътна, като съм отишла в топ-сезон, ама защо да не е приятно и красиво за всички?
И като вдигне човек поглед да се огледа - ами то няма скаличка, ъгълче или възвишение незастроено. Едно върху друго...

# 505
Няколко пъти посетихме Созопол и искам да кажа, че съм много разочарована. За топ-курортен град е изключително неподдържан, шумотевица, мърсотия, кофите с боклук препълнени, вонящи, няма читави тротоари, да не говорим, че шосето от Созопол до Каваци, което е някакви 5 мин с кола, нито е осветено, нито с тротоар, неподдържано навсякъде около пътя. Представям си, че това е една богата община, все пак толкова туристи, а никаква идея за развитие на града не са вложили. Сградите една върху друга, сергиите и заведенията - също.
В Созопол не се ли върви по улиците? Движението на автомобили там е силно ограничено. Имам предвид в стария град. Новия го минаваме само транзит. Там няма нищо интересно.
Скрит текст:

Обикновено само чета и избягвам да се включвам по ред причини, ама вашите мнения успяват силно да ме провокират.

Дамата е писала първо съвсем ясно за ходене по шосето от Созопол до Каваци, а второ е писала за града изобщо. Много хубави снимки без хора и като от картички сте сложили на Стария град, ама курортът за съжаление не се изчерпва с него. Няма как да отидем на почивка и да си стоим само в розовия балон. Да не излизаме например от луксозната стая/апартамент/хотел, да не се разхождаме наоколо, а със затворени очи да се придвижваме от точка А до точка Б.

Всъщност това си е основен проблем на морския туризъм у нас (а и не само на морския - пример Велинград). Настаняването ново, луксозно, природата хубава и до там. Услугата в 90% от случаите не струва. Храненето по заведения стана безумно скъпо и пак за съжаление високата цена не ти гарантира качество. Презастроено, инфраструктура липсва или не се използва рационално. В топ сезона е мръсно, мизерно, препълнено и не се поддържа. Гледат те като ходещ портфейл или изобщо те пренебрегват. Като цяло - изсипваш една торба пари - примерно 2 средни заплати за страната - за 6-7 дни на заветното море и накрая пак има нещо дето ти нагарча или ще ти развали изцяло почивката.

На мен, честно казано, и пари да ми дават не бих отишла през август на нашето черноморие. Ако изобщо си го причиня, гледам да е най-късно до 5 юли.
Ние за 200 дни прекарани в Созопол се разходихме само веднъж в новата част (не харесваме такъв тип курорти). През останолото време вечер ходихме с кола до стария град, който е много красив и романтичен или (доста по-рядко) до един любим  ресторант в Буджака. През деня бяхме на разкошни плажове. Основно на този пред нас, но понякога разнообразявахме. Въобще в Созопол си изкарахме страхотно двете ковидни лета. Рядко се намира такова съчетание между красиви плажове и романтичен стар град. От Каваци до стария град не ни е хрумвало да ходим пеша. Това на практика е почти невъзможно. Между този извънградски плаж и Созопол  няма пешеходен път, а да се върви по шосе е много опасно. Ние обичаме да спим на тихи места с красиви природни гледки. Не обичам да гледам към бетон. Ресторантите също ги избираме да са чаровни, с хубава гледка и с добра кухня. В стария град и Буджака сме намерили “нашите” заведения. Цените не са особено ниски, но спрямо това, което плащаме в чужбина са повече от прилични.

# 506
  • Sofia
Ресторантите също ги избираме да са чаровни, с хубава гледка и с добра кухня. В стария град и Буджака сме намерили “нашите” заведения. Цените не са особено ниски, но спрямо това, което плащаме в чужбина са повече от прилични.

Споделяйте ги моля тези заведения, че човек се чуди къде да седне Simple Smile
Аз също търся чаровни заведения с добра кухня, Alemagou беше моята приятна изненада този сезон, а за малко да го пропусна.
Още нещо полезно забравих да споделя - на Каваци във Верано, Alemagou и мисля някои други заведения по плажа предлагат да си резервираш шезлонг с пуфове/чадър през деня между 60-120лв. Цялата сума се използва за консумация, така всъщност заплащаш каквото хапваш/пийваш, иначе на другите шезлонги комплект е 25лв, но няма консумация. Ако сте семейство или група 4-5 човека, излиза съвсем на сметка да си вземете и да си ги ползвате за обяд. Запазват се предварително.

# 507
Ресторантите също ги избираме да са чаровни, с хубава гледка и с добра кухня. В стария град и Буджака сме намерили “нашите” заведения. Цените не са особено ниски, но спрямо това, което плащаме в чужбина са повече от прилични.

Споделяйте ги моля тези заведения, че човек се чуди къде да седне Simple Smile
Аз също търся чаровни заведения с добра кухня, Alemagou беше моята приятна изненада този сезон, а за малко да го пропусна.
Още нещо полезно забравих да споделя - на Каваци във Верано, Alemagou и мисля някои други заведения по плажа предлагат да си резервираш шезлонг с пуфове/чадър през деня между 60-120лв. Цялата сума се използва за консумация, така всъщност заплащаш каквото хапваш/пийваш, иначе на другите шезлонги комплект е 25лв, но няма консумация. Ако сте семейство или група 4-5 човека, излиза съвсем на сметка да си вземете и да си ги ползвате за обяд. Запазват се предварително.
Тук ходихте ли? Чух, че тази година в пик сезона са вдигнали доста цените. Миналата година и тази в началото на юни не беше евтино, но беше поносимо.

# 508
  • Русе
Здравейте. Някой бил ли е скоро в Сол Несебър Бей? Интересува ме топлината на вътрешния басейн.
Заглеждам оферти за почивните дни по 22.09, а тогава времето е колебливо и търся алтернатива с топъл вътрешен басейн.

# 509
Каваци в момента - зелен флаг, идеално време.

Общи условия

Активация на акаунт