На море в България 2022г.! - 3

• 70 470
  • 740
  •   1
Отговори
# 510
  • В.Търново
Последните 3 дена морето във Варна беше доста чисто в сравнение на 21-23 юли.Жълт флаг, водата става, може би 26-27 гр.Чадър и шезлонг на централния по 5лв.

# 511
  • София
Копирам от темата за Слънчев бряг и тук.
Да се включа пак, с един отзив за Хелените.
Много сме доволни.
Първо ни изненадаха на рецепцията на Хелена Парк още с посрещането.
Тъй като оставали малко хора за началото на септември в Парк, ни настаниха направо в Сендс.
После ,тъй като ние пристигнахме в 10.00ч, ни казаха да изчакаме малко и ще видят какво могат да направят.
Един изключително мил управител, след 20 минути, ни даде гривни, а после каза да почакаме още малко в лобито, а той ще размени някоя стая, че аз жално питах за такава за преобличане, че с баба и дете сме с дрехите от снощи.
В 11.00ч вече бяхме на третия етаж, прекрасна, просторна, чиста стая с гледка фронтално море, големия басейн и ресторантите.
Навсякъде е много чисто и комфортно.
А храната просто не можеш да опишеш и изброиш.
Мога да сравня единствено с Мирамар като разнообразие, много тия и екстри.
Поне десет- петнадесет вида плодове- бяло, червено, розово грозде, диня, пъпеш, праскови, белени портокали, грейпфрути, ананас....десерти много вкусни- страхотна френска селска и домашна бисквитена торта, баклави.....
Салата двадесет вида, сирена, крекери, сухарчета и прочее не могат изобщо да се изброят.
Основни: патешки бутчета със сини сливи, ростбиф и гарнитура два вида пюрета, сьомга, пилешко със сос от сини и други сирена, свинско печено със зеленчуци, три вида други риби, миди, скариди, калмари, още два-три вида меса, поне две-три зеленчукови ястия, страхотни печени, а има и пържени зеленчуци, супи, таратор, пици на жар, нещо като дюнери....
Такива прекрасни кюфтенца от тиквички с киноа опитах....
Изобщо не може да се разкаже. Невероятно красиво подредени и страшно вкусно сготвено е. Все едно си на кулинарен фестивал.
Хората снимаха, снимаха..аз само се възхищавах и се засищах само с поглед.
Плажът...си е плажът Слънчев бряг.
Огромен, хубав, има достатъчно свободни чадъри, шезлонгите са много удобни.
Морето е топло, хубаво, доста чисто за края на август. На голямата зона за свободно ползване към Хелените, вляво от плажния бар, обаче имаше много водорасли, учудихме се като се разходихме. Ние седнахме на малката зона, вдясно от платената, че бяхме изморени да ходим в началото, там беше супер чисто и хубаво морето.
Въобще сме адски доволни от Хелена, много положително впечатлени и определено изненадани от нивото.
Ще събирам още впечатления и ще направя и аз снимки.

# 512
  • София
Някой знае ли дали на гарата в Бургас има услуга "гардероб" - където да си оставиш багажа за час-два?

# 513
  • София
Някой знае ли дали на гарата в Бургас има услуга "гардероб" - където да си оставиш багажа за час-два?

Има, до 22 ч вечерта работи.

# 514
Допълнение- вече е в самата сграда на гарата, а не в постройките оттатък коловозите.

# 515
Здравейте, ако на някой ще му е от полза, искам да споделя кратък отзив от нашата почивка, която е към края си. Избрахме отново к.к. СВ. СВ. Константин и Елена, запазихме хотела, в който бяхме и миналата година след като се преместихме от Златни Пясъци - Атлант 3* мисля. Доволни сме, чисто е и поддържано, много близо до плажа, с външен минерален басейн. Като недостатък бих казала, че има оси в ресторанта, както и почти навсякъде в курорта. Изхранването ни е само със закуска, за останалите хранения има достатъчно заведения на съвсем прилични цени. В комплекса има малък лунапарк, децата се забавляват, лятно кино и някой от плажовете са доста чисти и плитки. Ако мога да бъда полезна на някого с нещо, заповядайте на лични. Времето беше чудесно до днес следобяд.

# 516
Не разбрах кой е хотелът, от който сте доволни?

# 517
Не разбрах кой е хотелът, от който сте доволни?

Вероятно се е получил двусмислен поста малко, доволни сме от хотел Атлант в к.к СВ. СВ. Константин и Елена, за втора година почиваме в него, този път за цели пълни 5 нощувки, предишни години все се местехме, пробвали сме с частен апартамент, миналата година бяхме на златни със закуска и вечеря и в прехваления за мен хотел Градина, та тук се чувстваме най-добре, явно това в нашето място. За курорта говоря като цяло, не съм пристрастна към никой хотел.

# 518
Здравейте, колебаех се дали тук или в темата за Сленчев бряг да оставя отзив за хотела, в който бяхме на почивка до преди два дни - ДИТ Еврика Бийч. Били сме там 2015 -та и 2017 - та г. и смея да кажа, че това беше един от най-добрите ол инклузив хотели по Черноморието. За съжаление тази година сме крайно разочаровани. В основния ресторант (не бяхме премиум) нивото на храната много е паднало, предимно всякакви форми на  картофи и ориз и полуфабрикати. Вечерно време редовно нямаше прибори. На баровете до басейна и на плажа имаше по цял ден по един барман, съответно на басейна, където са повечето хора, се чакаше по 15 минути за напитка. Няма премиум бар, така че дори да сте платили премиум услуга пак чакате. Водата на аквапарка беше ледена и не работеха всички пързалки. Никой от персонала не говори български, но и гостите на хотела са 99% чужденци, така че само нас това ни дразнеше. Наши приятели с бебе в количка бяха настанени на трети етаж в сграда без асансьор. Като цяло само сградата, която гледа към морето има асансьори, останалите сгради нямат и са силно занемарени вече. Не знам дали целият хотел има претенции за 4 звезден, но категорично малките сгради не отговарят на такава категория. При напускане не ни предупредиха, че в 11 часа трябва да освободим не само стаята, но нямаме право да останем в комплекса (преди това не беше така) и се опитаха да ни накарат да доплатим. Това с доплащането е абсолютна практика в хотела. Масово чужденците бяха карани да доплащат за какво ли не. Като обобщение май приключих с почивките в България.

# 519
Какво е това премиум? И като си премиум не чакаш по опашките ли? Нещо като вип?

# 520
Това е новост, за която не знаех. По-хубавата част на хотела (която гледа към морето) е отделена като премиум и към нея са направили отделен ресторант, който предлага закуска и вечеря. Също така един от басейните, който си е същия какъвто си беше 2015-та, е отделен за таях.  Всичко останало е общо и се ползва от всички гости. Направи ми впечатление, че хора с премиум гривни идваха да вечерят в основния ресторант, което ми говори, че не е била фрапираща разликата в храната. Според мен това не е добра идея, защото както казах и да платиш за тази услуга пак ще ползваш ледения аквапарк и ще се редиш на опашки по баровете.

# 521
Отзиви за Сол Луна Бей.
Настанихме се вчера - 5 нощувки за двама възрастни и две деца (2г. и осеммесечно бебе), 1200лв. Запазих през приложението на Мелиа двойна стая парк. Настаниха ни в стая странично море.
Персоналът е любезен, нямам никакви забележки - българи и украинци са предимно май.
Но... Хотелът не отговаря на 4 звезди според мен. Може би на 3.
Като база е ок. Стаите са големи, ресторантите са с достатъчен капацитет. Храна се зарежда постоянно.
Но храната не става...
Чакам да видя специалния бюфет тази вечер и ако най-специалното в него са калмари полуфабрикати, то направо ще се изсмея...
Не знам, моите изисквания ли са прекалено големи или това е положението в България, но не бих повторила.
От години почивам в Гърция, тази година се наложи да си останем тук, заради малките ни деца, но догодина, да сме живи и здрави, си отиваме отново в Гърция.
Вероятно в България биха ми харесали Рейна, Мирамар и Уейв, но тях не мога да си позволя.

# 522
А какви да са калмарите ?

# 523
Е, то това замразеното в пликчетата от суперите даже не са и калмари, а по-скоро някакви мекици с миризма на риба...
Ето такива да са

Но, ако са такива, не мерси съм...

# 524
  • Сф
Хм. Всичката ли храна не става? За 120 лв на човек на ден не бих очаквала чудеса от храни. Еле пък риби, сушита и подобни. Чадърите включени ли са? Също пързалките имате но вашите деца са малки. Не е толкова зле. Предполагам има 3 вида месо, гарнитури, салати.Десертите как са? Там съм яла най- вкусните десерти. Но има и друго. По- висок клас хотели, за който държи точно и предимно на храната.Не съм била, но от отзиви това са Мирамар Обзор ( особено с малки деца и бебета) , Уейв и подобни. Бившия Зорница в Слънчев бряг е с турски мениджмънт, забравих май Астрея Фамили се казва сега. Трябвало е по- добре да си проучите. Обаче пак ще опрем до бюджета.
И ние сме били в Гърция,като почне да се сравнява храната и лошо ми става. Там е съвсем друг тип почивка просто! Човек ще каже ,че цяла година не ядем и отиваме на море за това и трябва да ни посрещнат с яребици.
Не искам да ви обидя, но мисля че е трябвало в Мирамар да отидете с тези малки деца и претенции. Вероятно щяхте да сте по- доволни.
На юг пък има плитки плажове, за деца, място за разходки и други хотели според вкуса на всеки. Моето дете отрасна на Блу Ориндж Созопол например, но тогава работеха с немски туристи и туроператор та ми беше екстра. Хич не съм обръщала внимание дали има рукола например . То ако се вживяваме все нещо липсва или не е ок. Затова внимателно проучване и избор най- близък до вашия вкус.
Ако бяхте питали тук за топ храна в олинклузив хотел, сигурно щяха да ви отговорят. Аз не мога съвсем, освен за Мирамар,където мои близки буквално отгледаха децата си без забележки за качество , защото се движим в по- нисък ценови клас като цяло.
Ето за храна, по- добре от Гърция е Албания например , поне така казват отново мои близки.Други по Анталия и така . Но да сравняваме различните държави е безумно.

Общи условия

Активация на акаунт