НПМГ - тема 8

• 77 501
  • 753
  •   1
Отговори
# 420
Благодаря за отговора!
А учителите по АЕ на ниво ли са?

# 421
  • София
Сертификатно ли? Joy

# 422
Е сертификатното надявам се го достигат като знания. Simple Smile
Има ли читави или са калпави като на повечето места?

# 423
Е сертификатното надявам се го достигат като знания. Simple Smile
Има ли читави или са калпави като на повечето места?
Моите впечатления са, че са добри, но не изискват много от децата.
Съответно ако имате за цел определено сертифицирано ниво, обикновено  е необходим курс на друго място.

# 424
  • София
За сертификат обикновено е необходим поне курс, който покрива формата на съответния сертификат.
Може и да има калпави учители, както навсякъде, но има и калпави деца, както навсякъде.
Учителката по АЕ на сина ми е страхотен човек и учител, но той ходи на въпросния курс, на който да изтренира формата. Но е, вече почти беше, в паралалека ИИЧЕ, така че мнението ми не е много меродавно.

Опитах се да се стърпя, но не мога...
Това ми е един от любимите въпроси за НПМГ - Какво е нивото на езика? 😅

# 425
  • София
За сертификат по английски все пак зависи от нивото на конкретното дете. Вече няколко познати деца вземат успешно изпита без специална подготовка, но в днешно време има много млади хора, които четат преобладаващо на английски и вероятно имат по - богат речник на английски, отколкото на български.

# 426
Опитах се да се стърпя, но не мога...
Това ми е един от любимите въпроси за НПМГ - Какво е нивото на езика? 😅

Сигурно и аз съм питала... Simple Smile Но, да, да не забравяме, че съкращението е на Национална Природо Математическа Гимназия, което предполага, че английският не би следвало да е фокус. Обаче си спомням преди много време тук някой беше постнал списък с книгите, които са им дадени за лятото от учител по английски (ако си спомням правилно), е впечатлих се и ми остана - страхотни, обогатяващи книги. Явно децата си имат досег с езика.

Сертификатите предполагам са необходими чак накрая, ако се кандидатства в чужд университет? В този смисъл, ако детето посещава някаква школа 1-2 пъти седмично (не знам как са попринцип), до края все ще има ниво да вземе приличен сертификат. Иначе на малките, за какво са им сертификати по език по принцип.

# 427
Стига да има желание, език се учи навсякъде, вкл. и в обикновено училище. Въпросът е да се практикува, за да не се забравя. Аз говорех немски, като завърших икономически техникум.....и какво от това?!? Две-три години по-късно го бях забравила вече, след като не го използвах.

# 428
  • София
good fight, точно аз го бях качила този списък. Relaxed
Но пак отбелязвам, че паралелката на сина ми е ИИЧЕ. Освен това едва ли някой може да каже какво е като цяло нивото. Споделеното от мен през годините е на база впечатленията от паралелката на детето ми, от конкретно неговите учители и конкретно как се чувства моето дете в НПМГ...

Хора, започва да ми става странно да говоря за НПМГ в минало време...

Моята равносметка е, че това беше най-правилното място за синът ми. Стана почти мъж, с развито мислене, граждански позиции, отговорен човек... Вече бих казала и с добро образование, което му отвори врати...
Благодарна съм на всички учители, които той срещна в НПМГ. Благодарна съм им за отношението, което имат към децата, за уважението към тях, за всичко на което са го научили, извън училищната подготовка!

Неговата равносметка: Мамо, там (в НПМГ) се чувствам, като у дома! Бях щастлив тези 5 години! Heart

И ще се наложи някой да поеме щафетата за темите за НПМГ...

# 429
Като се абстрахираме от частния случай /детето много иска, талант и т.н/, няма как със заложената програма в училище да се постигне ниво по-високо от В1. Ако в 8 клас детето започва да учи езика от "0" и разчита само на часовете и материала, който се преподава там, е невъзможно да се постигне по-високо ниво. Всичко над това ще изисква индивидуална подготовка /дали самостоятелно, външна школа, частен учител/ е лично решение.
Синът ми започна да учи НЕ в 8 клас. В момента е 11 клас и от 26-27 деца в класа около 6-7 имат ниво В2/С1, от тях трима бяха с В2 в 8 клас. При другите е резултат от занимания извън училище. За повечето НЕ се оказа, че не е приоритет. Вероятно това е и причината да не бъде предложен като възможен профил за 11-12 клас.
С АЕ е по-различо, тъй като повечето деца влизат с високо ниво по езика и един добър учител винаги ще намери начин да ги стимулира, а тук учителите са добри Simple Smile
Надявам се това писание да е полезно на чудещите се при избора им на гимназия.

# 430
  • София
Неговата равносметка: Мамо, там (в НПМГ) се чувствам, като у дома! Бях щастлив тези 5 години! Heart
И ще се наложи някой да поеме щафетата за темите за НПМГ...
Защо бягаш, Слънчо?
С темите ще се справим, не е проблем.
Но хора с опит винаги са много полезни. Аз втори път минавам по този път и даже по-често питам тук. Много ситуации не са ми възниквали. В повечето случаи се оказва, че проблемите се решават и без моя намеса. Но сега уж повече неща зная къде са регулирани и чета и се вкарвам в някакви филмчета. Че и класната вкарвам.
А друго си е да има кого да попиташ.   Heart Eyes

# 431
  • София
Оо, не бягам! НПМГ казват, че е любов за цял живот... Но вече ще хвърлям повече око на холандските теми. Cry

# 432
  • София
Снощи осмокласниците са били на театър по инициатива на учителя по литература. Синът ми е във възторг, толкова му е харесало...разказа ми цялата пиеса сцена по сцена. Повечето не ни познавате, затова ентусиазмът ми може да ви се стори странен, но аз знам какво богатство и ценност е да успееш да грабнеш вниманието и емоцията на моето различно дете и колко е трудно да се постигне. Евала на този учител! Мисля да му пиша в школо да му благодаря! Успява да постигне неща, в които много преди него се провалиха.

# 433
Може ли да споделиш на коя постановка са ходили.

# 434
  • София
"Народът на Вазов" в Народния.

Общи условия

Активация на акаунт