Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Какво да правя, ако коментарът ми в група бъде изтрит поради алгоритъм, който засича споменаването на лекарства?
Как мога да променя езика в профила си във Facebook?
Какво означава, ако получа известие, че профилът ми е заключен поради необичайна активност?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Какво да правя, ако коментарът ми в група бъде изтрит поради алгоритъм, който засича споменаването на лекарства?
Ако вашият коментар в група бъде изтрит, тъй като е засечен като потенциално манипулативен, вероятно става въпрос за алгоритъм, който контролира съдържанието. Важно е да се придържате към правилата на общността и да избягвате директно споменаване на лекарства. Можете да използвате символи в името на лекарството, например „ан@лгин“, за да избегнете автоматични филтри. Също така, можете да се свържете с администраторите на групата, за да обсъдите ситуацията.
-
Как мога да променя езика в профила си във Facebook?
Ако не сте доволни от езиковите настройки на Facebook, можете да ги промените, като отидете в „Настройки > Език и регион“. Тук можете да изберете предпочитания от вас език. Също така, когато влизате във Facebook през различни устройства или браузъри, настройките за език могат да варират в зависимост от използвания линк. Препоръчително е да затворите Facebook и да влезете отново, за да видите дали ще се коригира.
-
Какво означава, ако получа известие, че профилът ми е заключен поради необичайна активност?
Такова известие обикновено означава, че Facebook е открил опити за влизане от необичайни местоположения или устройства. Важно е незабавно да промените паролата си и да проверите активността на акаунта си, за да се уверите, че не е бил хакнат. Освен това Facebook може да поиска доказателство за самоличност, като снимка на лична карта, за да отключи профила ви.
-
Как мога да контролирам видимостта на профила си и да огранича хората, които могат да ми изпращат покани за приятелство?
-
Какво да правя, ако Facebook поиска снимка на лична карта, за да отключи акаунта ми?