Фейсбук 2

 • 1 268 019
 • 14 991
 •   1
Отговори
 • Мнения: 301

Бърз преглед в настройките:

Настройки на профила

https://www.facebook.com/settings

ОБЩИ

-   Име – тук може да промените вашето име. Промяната става след като ФБ одобри нововъведенoто име (трае около 24 часа). Имайте предвид, че често ФБ налага ограничение и е възможно да откаже промяната.
-   Потребителско име – може да промените името, което се появява на личната ви страница на ФБ.
Пример: http://www.facebook.com/IvanIvanov - може да промените потъмнената част САМО веднъж
-   Електронна поща – може да добавите няколко различни е-мейли и да отбележете коя да е основната ви електронна поща.
-   Парола – можете да промените настоящата си парола
-   Мрежа – може да се присъедините към определена мрежа
-   Свързани акаунти – може да добавите акаунтите си към други мрежи (Google, MySpace, Yahoo и др) и когато влезете в някой от тях автоматично влизате и във ФБ
-   Език – може да изберете езикът на ФБ страницата ви

СИГУРНОСТ

-   Защитено разглеждане – разглеждане на ФБ със защитена връзка (https)
-   Известия при влизане – дали ФБ да ви информира когато в профила ви се влиза от ново/непознато до момента устройство – компютър или мобилен телефон
-   Одобряване при влизане – може да въведете таен код, който да се изисква при всяко ваше влизане
-   Пароли за приложения – някои приложения във ФБ не могат да получават кодове за сигурност, което означава, че вие може да бъдете временно заключени, ако сте включили процеса за одобрения при влизане във ФБ
-   Познати устройства
-   Действащи сесии – може да проверите последните влизания във вашия профил – информация за местоположение и използвано устройство
-   Спиране на профила – от тук може да деактивирате профила си

ИЗВЕСТИЯ

ФБ изпраща известия, когато действия във ФБ имат отношение към вас. Можете да определите кои приложения и събития да ви изпращат известия.

ПРИЛОЖЕНИЯ

Може да премахнете някои от приложенията за които сте се абонирали и които използват информация от вашия профил.

МОБИЛЕН ФБ

Задействайте ФБ за мобилни устройства, за да получавате текстови съобщения на телефона си. Така ще бъдете известявани, когато имате покани за приятелство, съобщения, публикации на стената и нови състояния на вашите приятели.
Можете да променяте статуса си, да търсите телефонни номера или да качвате снимки и клипове директно от телефона си.

ПЛАЩАНИЯ

Информация за закупените до този момент кредити за ФБ приложения.

ФБ РЕКЛАМИНастройки за сигурността

https://www.facebook.com/settings/?tab=privacy

Задайте поверителността при публикуване
Можете да управлявате поверителността на състоянието си, на снимките си и информацията си, използвайки вградения избирател на зрители, по време на споделянето или по-късно. Помнете, че хората, с които споделяте могат винаги да споделят Вашата информация с други хора, което включва и приложения.

Задайте поверителността си по подразбиране
Тази настройка ще се приложи към състоянията и снимките, които публикувате в профила си чрез Facebook приложения, които нямат указател за видимост - като Facebook за Blackberry.
-   Public
-   Приятели
-   По избор

Как се свързвате – управлявайте как се свръзвате с познатите си


-   Кой може да намира профила ви по име или по данни за връзка
-   Кой може да ви изпраща покани за сприятеляване
-   Кой може да ви изпраща съобщения
-   Кой може да публикува на стената ви
-   Кой може да вижда публикации от ваши приятели на стената ви

Как работят етикетите – управлявайте какво се случва, когато приятел отбележи вас или ваше съдържание

-   Преглед на профила за публикации, в които са ви отбелязали приятели, преди да се появят в профила
-   Преразглеждане на отбелязванията за етикетите, когато приятелите искат да ви добавят към своите публикации
-   Максимална видимост на профила от публикациите, в които сте отбелязани веднъж и тези публикации ще са във вашия профил
-   Предложения за отбелязване, когато приятелите ви качват снимки приличащи на вас
-   Приятелите ви могат да ви отбелязват в места, използвайки приложението Места за мобилни телефони

Приложения и уебсайтове – управлявайте какво споделяте с приложения, игри и сайтове

-   Списък на използваните приложения
-   Как хората предават вашата информация на приложения, които ползват – хората, за които сте видими, могат да предават информацията ви при ползване на приложения. Използвайте тази настройка, за да зададете кои категории информация може да бъде предавана от тях.
-   Незабавна персонализация – позволява да видите подходяща информация относно ваши приятели, веднага щом отворите избрани партньорски уебсайтове
-   Общодостъпно търсене – показва предварителен изглед на вашия ФБ профил, когато някой ви търси, използвайки сайт или машина за търсене

Определяне на видимостта за стари публикации – определете видимостта на публикации, които сте споделили не само с приятели

Ако използвате този инструмент, съдържанието в профила ви, което е споделено на стената ви с хора, различни от приятелите ви, ще промени видимостта си от на „Приятели”. Запомнете: отбелязаните в тях хора и техните приятели също ще могат да виждат тези публикации. Имате възможност и поединично да променяте зрителите на публикациите си. Просто отидете на публикацията, която искате да промените и изберете различна група.

Блокирани хора и приложения – управлявайте кои хора и приложения сте блокирали

-   Добавяне на приятел към списъка с ограниченията – правите така, че те да могат да виждат само информацията и публикациите, които сте направили общодостъпни за всички. ФБ не уведомява вашите приятели, когато ги добавите в своя списък с ограничения.
-   Блокирани потребители – щом блокирате някого, той вече няма да бъде ваш приятел във ФБ или няма да може да извършва контакт с вас
-   Блокиране на покани за приложения – щом блокирате покани за приложения от някого, автоматично ще пренебрегнете всички заявки за приложения от този приятел. За да блокирате покани от точно определен приятел, натиснете връзката „Пренебрегване на всички покани от този приятел” под съответната покана
-   Блокиране на покани за събития – автоматично пренебрегване всички бъдещи покани за събития от този приятел
-   Блокирани приложения – ако блокирате приложения, то няма повече да се свързва с вас или да използва личната ви информация
Най-често задавани въпроси:


Може ли да видя кой ми гледа профила?
НЕ!

https://www.facebook.com/help/?faq=148989788505137#Can-others-kn … -%28timelines%29?
Ръководството на Facebook категорично е заявявало в миналото, че няма никакви намерения да въвежда опция, която да показва на даден потребител кой е преглеждал профила му. Това е възможно само с помощта на специални приложения, но за да работят те е нужно както посетителят на профила, така и неговият собственик да са се съгласили да споделят данните си със съответното приложение.


Мога ли да видя кой ме е изтрил от списъка си с приятели?
Може да се види кой те е изтрил от списъка си с приятели, но само чрез инсталация на определен скрипт -  http://www.unfriendfinder.com/ Така в момента,в който някой те изтрие, получаваш известие във Facebook. Единствено не можеш да видиш, кой те е махнал в миналото.

Ограничих някои от приятелите ми и сега техните публикации не ми излизат на стената? Как да махна това ограничение?
Отиваш на home и скролваш надолу докато не ти излезе (под постовете) линк за Edit Optiond. Цъкаш на него и ти излиза активността на кои потребители си скрила. Цъкай на хиксчето до името им, ако искаш да ги извадиш от списъка на скритите.

Мога ли и как да разместя и прегрупирам снимките в албумите ми
Влизате в албума, настройки,настройки на снимките и под всяка има - премести и си отбелязвате къде искате да преместите снимката

А, ако се изтрие коментар, който сте публикували под снимката на някой, този някой получава ли известие, че коментарът е изтрит?
Преди получавах мейл за всеки коментар, с новия фейсбук май отпадна тази опция... така си четях изтрити коментари. Иначе не, не получавах известия, че са изтривани.

Не получавам всеки път известия за коментари след направен мой такъв, също и под снимки.
Аз си го настроих пак да ми праща и-мейли от тук: Account - Account Settings - Notifications. Горе в дясно има маркирано квадратче "Email Frequency.Send me important updates and summary emails instead of individual notification emails". Размаркирате го, да е празно квадратчето. И долу си избирате за кои точно известия да получавате и-мейл.  До самото известие (notification) има едно писъмце и като кликнете на него, можете да промените (enable/disable) настройките за получаване на имейл за различните видове известия.

За да вляза във профила ми ФБ иска да изпратя SMS
Ако често влизаш от едно и също ИП и после изведнъж опиташ да влезеш от друго, обикновено фейсбук "подозира", че може би някой друг се опитва да влезе в твоя профил.. Затова иска телефонен номер, на който пращат смс с код, който въвеждаш на страницата и влизаш без проблеми в профила си.. ако не въведеш номер, обикновено те пита дали искаш да отговаряш на тайния въпрос или да идентифицираш приятели по снимки - пуска ти примерно пет снимки на някой от приятелите ти и отдолу има 5-6 опции за име.. или отговаряш, или цъкаш skip, ако не можеш..

Блокиране на приятел
Когато блокирате приятел той вече не може да види вашият профил – все едно не съществувате. Не може да коментира ваши публикации, снимки. Не може да ви добави като приятел или да ви прати съобщение. Изчезва и от игрите, в които ви е бил „съсед”.

Има ли начин да видя кои хора са онлайн на мой приятел?
НЕ

Как мога да споделя статус на мой приятел? http://prikachi.com/images/732/3898732p.jpg
Можеш да споделиш само статусите на хората, които не са ги ограничили, в смисъл са видими за всички. При тези хора си има бутонче ”сподели” под статуса.

Как да направя албум/снимка видими само за моите приятели, т.е. тагнатите снимки да не се виждат от въпросния тагнат приятел?

Когато тагнеш някого на снимка, тя автоматично става и негова снимка, и за нея важат и неговите настройки.

Може да опитате като: Отиваш в профила си => Под профилната ти снимка отиваш на "Снимки" => Отгоре вдясно има "Снимки/Клипове", натискаш снимки => под всеки албум, вдясно има настройки за това кой да вижда албума. Ако това е направено - отиваш на самата снимка и под нея също има настройки.


Имам проблем при изпращане на покана за приятелство.
Когато профилът е нов и/или изпращаш доста покани за приятелства може да получиш временен бан. Проблемът не е в количеството изпратени покани на ден, а в количеството не приети покани от отсрещната страна. Можеш да пращаш по доста повече от една покана на ден, но ако никой не ти ги приема - счита се за спам. Освен това ако пращаш покани на хора, с които нямате никакви общи приятели - ФБ решава, че това са произволни избрани от теб хора и затова и след някакъв определен брой те ограничава. Ако сте свързани с общи приятели - няма проблем.

Каква е разликата между това да станеш приятел с даден човек и да се "абонираш" за него.
Когато се абонираш за някой, получаваш известия за неговата активност в ФБ без да бъдете приятели, т.е. той не получава известия за теб. Обикновено можеш да се абонираш за хора, които са ти интересни, но не познаваш лично.

Къде е опцията да се появи бутон "Абонирай се" на профила ми.
За да има бутон "абонирай се" в твоя профил трябва да разрешиш абонаменти, т.е. да ползваш новата опция subscriptions..

Направих така, че да могат да се абонират за мен, как мога да го премахна?
Като цъкнеш на 'абонати' под профилната снимка и погледнеш горе в дясно - има бутонче 'променете настройките' - първата опция е за разрешаване на абонирането, изключваш я

Може ли да се направи така, че приятелите ми да не виждат в прозорчето отстрани какви неща съм коментирала или харесала?
Няма как ти да го спреш. Докато имаш приятели, които в настройките си имат "споделяй с приятели на приятели", постовете им, които те засягат, ще се появяват на приятелите ти. За да не се появяват, трябва всички настройки на всичките ти приятели да са само за "приятели".

Как мога да скрия списъка с приятелите ми т.е. да е видим само за мен?
От профила горе в дясно - edit profile, после от списъка в ляво - friends and family, след това най-вдясно срещу friends има падащо меню, от което можеш да промениш настройките, избираш only me, ако искаш само ти да виждаш списъка.

А как да променя езика, на който да е ФБ страницата ми?

Скролваш до най-долу на страницата и в ляво има опция за езика – избираш съответния език, на който искаш да е ФБ.

Защо не мога да си влезна в ФБ дава ми грешка на сървъра
Изтрий кеш и бисквитки и опитай отново

Мога ли да видя снимки от изтрит профил
Не и докато профила е неактивен.

От къде да си сменя паролата
Account Settings>General>Password>Edit

Не мога да виждам общите приятели, когато отворя профилната страница на който и да е от моите приятели
Вижда се в горния десен ъгъл, от падащото меню, "преглед на приятелство".

Как мога да направя, че определен човек да не вижда публикациите ми  от игрите?

Като отидеш на публикацията горе в дясно има една стрелкичка,като я натиснеш ти излизат опции.При мен е на английски - custom/третото отгоре надолу/ натискаш го и ти излиза,можеш да скриеш от определени хора,можеш да сложиш да се вижда само от някои хора или само от теб.

Как да си сменя името?
Настройки на профила/Общи/Име - редактирай

Имам страница и да кажем я харесват N на брой хора. Отдолу под бройката на хората има 4 обсъждат това, но не мога да видя коментарите.
Тези 4- ма, които обсъждат това, са хора които са постнали тази страница на стената си.
Не е задължително да са я обсъждали. В дясно имаш едно меню ИЗВЕСТИЯ . Под администратори.Ако там има число с известия натисни и ще видиш всички известия и ще разбереш дали са коментари или друго.


Защо след като изтрих някои от снимките си, отдолу под проф.снимка си остана че имам същата бройка снимки,не се промени цифрата....
Тази бройка снимки под профилната мисля, че показва на колко снимки си ти (т.е. тези, на които си тагната) Ако си трила снимки, на които те няма отбелязана, не се променя и бройката

Има ли някакъв начин да изтрия съобщението и получателя въобще да не го види?
Вече изпратени съобщенията не могат да се трият

Как да направя тези, които не са ми приятели да не виждат стената ми?
Отиваш в Редактиране на профила, след това в Настройки за поверителност и от там вече може да избереш видимостта на профилните си снимки и другите неща които публикуваш..
   
Как да блокирам публикациите на определен потребител, които са свързани с някакви ФБ игри и приложения?
Блокирай приложението/играта и няма да виждаш нищо повече от нея от когото и да било!

Ако влезна в един и същ профил от два различни компютъра може ли да се разбере че е влизано в профила?
Няма да се отваря същото и на другия комп! И не може да се разбере!
   
Има ли опция да не ме виждат кога съм онлайн
От опциите на чата, има една стрелкичка в страни. Само, че като минеш скрита, няма да виждаш и кои са на линия. Скрива ти се целия чат.

Как да си наглася настройките, че да разпознава устройствата, от които влизам?
Настройки на профила -> сигурност -> сложила съм отметка за известие при влизане (text message notifications) и ми праща смс всеки път при влизане от непознато устройство.

Има ли вариант за премахване на всички стари публикации, но от веднъж а не едно по едно?
Не

Листата с приятелите ми постоянно варира с +/- 1. Вчера бяха, да кажем, 200, днес са 201...Как се получава така? Нито съм премахвала приятели, нито съм приемала нови.
Някой от приятелите ти те е изтрил/блокирал. Някой от приятелите ти е активирал/деактивирал профила си.

Какво се случва когато изтрия някой от листата си с приятели?
Ако няма приложение което да ѝ подсказва че съм я изтрил, може да не разбере изобщо, че някой я е изтрил от приятелите си. За да разбереш че някой те е изтрил трябва да следиш всеки ден листата си с приятели, за да видиш кой го няма вече в нея.

Как мога да забраня на даден човек да ми пише по стената и да ми коментира снимки и публикации?
Добави го в Lists>Restricted. Ще вижда постове, маркирани като Public.

Как да деактивирам ФБ акаунта си?
http://i58.photobucket.com/albums/g258/any_kos/facebppkend.jpg
Настройки - Настройки на профила - Сигурност (намира се вдясно, на картинката съм го маркирала с 1.) Кликаш на Сигурност и ти се отваря както е на картинката и долу е "Спиране на профила"
Моля да се има предвид, че фейсбук често актуализира и променя облика си, така че информацията скоро най-вероятно няма да е актуална Whistling

Линк към предишната тема

# 1
 • UK
 • Мнения: 3 959
Записвам се, ама съм убедена, че пак ще се пита на всяка страница как и какво... Simple Smile

# 2
 • Мнения: 301
Мърморанке, не така песимистично, моля те  Crazy

Ако някой изобщо се зачете в първия пост и види неточност - да свирка докато още мога да редактирам  Mr. Green

# 3
 • Мнения: 9 485
Записвам се да следя. Уж всичко ми е ясно, но фейсбук с техните непрестанни ъпдейти непрекъснато ме изненадват и то не особено приятно!

# 4
 • Мнения: 1 243
чудесно си се справила, Славейче!   bouquet

така информацията е далеч по-достъпна и мисля, че хората ще си правят труда да се опитат да намерят самi отговор преди да попитат тук!

Последна редакция: чт, 10 ное 2011, 18:59 от jennie.to

# 5
 • Мнения: X
да ви следя

# 6
 • Мнения: 3 405
Записвам се, ама съм убедена, че пак ще се пита на всяка страница как и какво... Simple Smile

пък ние ше ги пращаме да четат първия постинг, както на други места, може и с големи червени букви  Laughing

Славейче, страхотно систематизирана информация, ще привлече посетители Simple Smile

# 7
 • Мнения: 4
Браво,Славейче за подробната информация и темата Simple Smile
Това може да се сложи и в бука Laughing

# 8
 • Мнения: 2 261
Супер, браво за труда!   bouquet

# 9
 • Мнения: 3 760
Славейче, благодаря за труда и чудесното оформление!!!   bouquet

Пак съм аз  Embarassed Embarassed Embarassed

От извесно време нямам достъп до изпратените покани на приятелство (с изключение на първите десетина от наличния списък) и до покани за игри. Вади ми бял екран с фейсбук лента горе и някой надпис-линк долу.
Идеи?

Знам, че досаждам  Embarassed Но много се надявам някой да ми даде идеии или насоки  baby_neutral
В кратце при опит за влизане в приложенията ПОКАНИ ЗА ИГРИ и ПОКАНИ ЗА ПРИЯТЕЛСТВА, фейсът забива, мисли, мисли и нищо не измисля...

Доуточнявам  Embarassed
Ако цъкна вляво на покани за игри ми вади бяла страница с надпис игри и се започва мислене. Същото е ако цъкна на покани за приложения - бяла страница с надпис приложения и пясъчен часовник до курсора на мишката  Confused
Ако от инконката за приятелства избера "преглед на всички покани за приятелства" (които в случая са 159) - нищо не става. Ако пак от там избера "намерете приятели" ми дава 3 текущи покани, 3, препоръчани ми от приятел, линк "преглед на всичките 159 покани" (като цъкна на него се започва голямото мислене) и 30-на предложения с хора, които може би познавам.

Не съм си променяла никакви настройки, рових по всички менюта, но не намирам нищо, което да ми помогне.
И се дразня  Confused

# 10
 • Варна
 • Мнения: 692
Супер оформление, браво за труда! Hug

# 11
 • Мнения: 28
Когато добавя някой от приятелите си в списъци, Restricted например, вижда ли къде е бил добавен?
Ако е в тази група, какво ще рече, че вижда само "public" публикациите ми? Може ли да вижда ако постна на стената на приятел или страница?

# 12
 • Мнения: 482
Новата тема е блестяща! Много добре структурирана информация.    bouquet 

# 13
 • Мнения: 97
Добре де, да кажем, че моя приятелка има 1 050 абоната. Изтрила е някой, но точно определен абонат. Когато кликна на този абонат, ми се появява 1 общ приятел, става дума за търсачката и първото предложение е той и снимката му. Възможно ли е приятелката ми да си е скрила част от абонатите си за мен? Тоест да ме е излъгала, че е изтрила този човек, но всъчност да го е вкарала в някакъв списък, който е невидим за мен. Бройката е намалена в общия брой абонати.  newsm78

# 14
 • Мнения: 301
Радвам се, че ви харесва, момичета  Simple Smile Надявам се да е полезно  Crazy

Когато добавя някой от приятелите си в списъци, Restricted например, вижда ли къде е бил добавен?
Ако е в тази група, какво ще рече, че вижда само "public" публикациите ми? Може ли да вижда ако постна на стената на приятел или страница?

Блокирани хора и приложения – управлявайте кои хора и приложения сте блокирали

-   Добавяне на приятел към списъка с ограниченията – правите така, че те да могат да виждат само информацията и публикациите, които сте направили общодостъпни за всички. ФБ не уведомява вашите приятели, когато ги добавите в своя списък с ограничения.

Всяка информация, която е публикувана и до нея излиза глобусчето - това е публичната информация и до нея ще има достъп въпросният добавен.

Мъни, опитвала ли си от друг компютър? Мен ме съмнява, че е от интернета ти, а не от ФБ.
l-o-v-e , цъкни и виж кой е този ваш общ приятел - ако е тя - значи не го е изтрила.

Общи условия

Активация на акаунт