НПМГ - тема 8

• 77 435
  • 753
  •   1
Отговори
# 495
  • София
Здравейте,
Петокласниците на смени ли учат или са само първа смяна?
По темата за курсовете, дъщеря ми тази година беше на курс по математика в НПМГ за 4 клас. Водеше го г-н Тодор Иванов. Първоначално бяха около 29-30 деца в групата, но в последствие имаше деца, които се отписаха. Дъщеря ми ходеше с голямо желание и научи много от курса. Домашните не се проверяваха, но преподавателят пита децата всеки път дали нещо ги е затруднило и имат ли въпроси. Ако са се затруднили с нещо, някое от децата решава задачата на дъската. За моето дете определено имаше полза от курса.

# 496
  • София
Бела, в СМГ има толкова много и различни учители. Те познават и палят децата, на които преподават в клас. Но на курсовете нямат това време. Това палене е трябвало да стане в училище. Там са учителите, които познават децата. На курсовете трябва да откраднат каквото могат и да го упражнят вкъщи. При Вашето дете веригата най-вероятно се е скъсала квъщи, където не е имало кой да побутва детето и да следи домашните.
Едното ми дете беше на курс в НПМГ, но то не е имало драма с домашните и беше преди много години.
Като учител, който следи домашните, мога да Ви препоръчам Добри Данков. Моето дете ходи на курс при него в Когито. Преподава и в ПЧМГ. След всеки час излизаше и търсеше родителите на децата без домашни. Децата много го харесват и мотивира родителите да съдействат.

# 497
Здравейте,
Петокласниците на смени ли учат или са само първа смяна?
Да, на смени учат. I срок - I смяна, II срок - II смяна.

# 498
Здравейте,

Имате ли представа ,кои ще са класните ръководители на децата,които ще бъдат приети в 5 клас? И знаете ли, дали за записването трябва лично или може друг да го направи? Благодаря предварително.

# 499
  • София
Е как лично ще се записва дете в 5 клас? Разбира се, че трябва да го направи родител.

# 500
И (за всички класове), ако родителя не е лично, то с нотариално заверено пълномощно за баба/леля/чичо...

# 501
Успех днес на всички кандидати Flowers Four Leaf Clover
Видях снимка от ФБ с пълен двор желаещи биолози Simple Smile

Притеснението да е минимално, а представянето максимално!

# 502
  • София
Може ли информация или линк как се изчислява бал въз основа на резултата от областен кръг на олимпиада?
Дели се на 2 или как?
Синът ми не се представи кой знае как на състезанието, за олимпиадата беше доста по-добре.

# 503
Може ли информация или линк как се изчислява бал въз основа на резултата от областен кръг на олимпиада?
Дели се на 2 или как?
Синът ми не се представи кой знае как на състезанието, за олимпиадата беше доста по-добре.
https://npmg.org/wp-content/uploads/2023/01/202301181116.pdf - накрая на страница 2 и страница 3 подробно е описано балообразуването.

# 504
  • София
.... накрая на страница 2 и страница 3 подробно е описано балообразуването.
Много благодаря, това съм пропуснала да прочета, вече се обърквам кое къде съм виждала или чела, защото освен за НВО, младежът ще се пробва и в НГДЕК, и там са много специални Simple Smile
Но тези правила са за 5 клас или начинът е един и същ? Забравих да напиша, че младежът е в 7 клас.

# 505
https://npmg.org/%d0%bf%d1%80%d0%b8%d0%b5%d0%bc/8-%d0%ba%d0%bb%d0%b0%d1%81/
Тук най-накрая в таблицата при приема има описание на балообразуването

Тук в общата таблица за прием София град също е описан балообразуването за приема https://ruo-sofia-grad.com/priem-viii-klas-2023-2024/

И аз с едно питане: Нали резултатите от състезанието също се преизчисляват като олимпиадата като % от максимално постигнатите, както е на олимпиадата?
т.е. 70т от постигнати 95т участват в балообразуването като 73,68% както от олимпиадата 60 от 90 са 66,67%, съответно точки за балообразуване?

Последна редакция: пн, 12 юни 2023, 11:34 от peneva_a

# 506
  • София
https://npmg.org/%d0%bf%d1%80%d0%b8%d0%b5%d0%bc/8-%d0%ba%d0%bb%d0%b0%d1%81/
Тук най-накрая в таблицата при приема има описание на балообразуването

Тук в общата таблица за прием София град също е описан балообразуването за приема https://ruo-sofia-grad.com/priem-viii-klas-2023-2024/

И аз с едно питане: Нали резултатите от състезанието също се преизчисляват като олимпиадата като % от максимално постигнатите, както е на олимпиадата?
т.е. 70т от постигнати 95т участват в балообразуването като 73,68% както от олимпиадата 60 от 90 са 66,67%, съответно точки за балообразуване?
Първия линк го четох, но не ми стана ясно. Сега се замислям - трябва да взема 60% от най-високия резултат по география и да  го извадя от нашия резултат, така ли? За мен не е добре написано, иначе с изчисленията нямам проблем.
На състезанието Чакалов точките май са максимум 100.  В такъв случай преизчисляват ли се?
На олимпиадата максимумът е 200 и затова питах.

# 507
  • Sofia
Не мога да разбера точно въпроса ти, но доколкото аз знам, с точки, които са по-малко от 60 процента на олимпиада, не можеш да участваш в балообразуването с тази оценка. Иначе специално по география преизчисление ще има само от олимпиадата и то е минимално, защото максималният е 197.

# 508
Така - физика например мексималния резултат на състезанието е 92т. от 100. Детето с 82.5т. е с  89,67% (изислени, както на олимпиадата от максимално постигнатите). Та питането ми е дали участва в класирането с 89.67т (които се удвояват) или участва с 82.5т.  А детето, което с максимален резултат от състезанието с абсолютен брой точки 92 дали участва с тях или със 100т? Некоректно е да остане в класирането след деца с 94-95% на областния кръг... Коректно би било да се преизчисляват по същия начин, както на олимпиадата, но...

# 509
  • Sofia
Така - физика например мексималния резултат на състезанието е 92т. от 100. Детето с 82.5т. е с  89,67% (изислени, както на олимпиадата от максимално постигнатите). Та питането ми е дали участва в класирането с 89.67т (които се удвояват) или участва с 82.5т.  А детето, което с максимален резултат от състезанието с абсолютен брой точки 92 дали участва с тях или със 100т? Некоректно е да остане в класирането след деца с 94-95% на областния кръг... Коректно би било да се преизчисляват по същия начин, както на олимпиадата, но...

Точно така е, както пишеш - участва се в класиране с по-високите проценти (точки). Синът ми е със 177 от 197 макс.от олимпиада. Аз изсислявам, че ще участва в балообразуването с 89,8. Надявам се, че това ще 90 т. Същото важи и за състезанието. Най-високият резултат е автоматично 100 т.

Предишния ми коментар беше за Cuckoo

Общи условия

Активация на акаунт