НПМГ - тема 8

• 77 464
  • 753
  •   1
Отговори
# 630
Има ли недоволни от химичната паралелка и учителите там? Поне химията и биологията очаквам да са на ниво, че направо се отчаях...
Отборите по химия и биология са с ученици от СМГ. Там са силните състезатели. Изводите всеки може да си направи сам. За мен е странно в отборите, които представят страната по точно тези дисциплини пак да са учениците от СМГ. Може да се дължи на обучението, преподаването…

# 631
  • София
pkrassimira, Dixit, Благодаря за споделения опит!
Много разочароващо Sad Обмисляме точно паралелка МАТ/ Инф.

За конкретен преподавател ли става въпрос или нивото по Информатика като цяло не е добро? Ако е така, то профил Информатика в 11, 12 клас би бил голяма мъка..

Знам че става въпрос за преподавател-жена,  и с някои от профилите продължават с нея.
Но каквото, такова
А децата се нагаждат и на това ниво успяват да вземат каквото могат от училище - другото по интереси и навън, много често децата се увличат едно други и се влияят много положително.

Във всяко училище има къси клечки. За жалост просто няма учители, а читавите такива пък са още по-голяма рядкост.
Именно, а и от година до година нещата се променят. Не пренебрегвайте училището само заради това.
Пак казвам, за нас това беше правилния избор, защото детето е на мястото си - и като среда и като обучение. Мотивират се децата, сами си търсят задачи и по математика, и по информатика, помагат си, развиват се.

Разказвах горните негативи, за да бъдете по-скоро реалисти.

# 632
Вече ми става лошо от българския реализъм.Толкова едно свястно училище да няма...А математиката как е ?Там има ли проблем с преподавателите?

# 633
  • нейде там, където ....
Има ли недоволни от химичната паралелка и учителите там? Поне химията и биологията очаквам да са на ниво, че направо се отчаях...
Отборите по химия и биология са с ученици от СМГ. Там са силните състезатели. Изводите всеки може да си направи сам. За мен е странно в отборите, които представят страната по точно тези дисциплини пак да са учениците от СМГ. Може да се дължи на обучението, преподаването…

Дължи се предимно на факта, че в СМГ повечето деца са състезатели от 2 клас. Имат желание да се състезават и да се доказват или поне са им създадени навици за това. В НПМГ отиват след 7 клас и за повечето ходенето по състезания е сведено до олимпиадите и състезанието "Акад. Чакалов". После искат да ги оставят на мира да си учат, не да мерят знанията си с другите. Поне повечето. Има и изключения, разбира се, но сред тези, които познавам, повечето не желаят да ходят по състезания.
Лично мнение, след над 10 години наблюдения.

# 634
Предлагам на Цветка Петка да си свери часовника и да си направи изводите, защото резултатите друго казват:
https://www.prirodninauki.bg/archives/18446
И наистина е странно, ако националните отбори се представят от ученици на СМГ, а призовите места от националния кръг се държат от други ученици.... Май работата не опира до знания само.

# 635

Не е вярно това.
И учениците от НПМГ, и учениците от СМГ поравно участват и на национални кръгове, и на международни олимпиади.
Това че тази година в отбора бяха трима от СМГ и един от МГ Плевен, не означава че НПМГ не е на ниво.

# 636
Според вас резултат 453 т. има ли шанс за математическата паралелка (момче)?

# 637
Не мисля, няма квоти

# 638
Погледнете минималните балове от последните 2 години(на второ класиране). Все пак зависи учениците с по-висок бал какво ще изберат.

# 639
Погледнете минималните балове от последните 2 години(на второ класиране). Все пак зависи учениците с по-висок бал какво ще изберат.
доста по-високи са

# 640
  • Някъде там...

Дължи се предимно на факта, че в СМГ повечето деца са състезатели от 2 клас. Имат желание да се състезават и да се доказват или поне са им създадени навици за това. В НПМГ отиват след 7 клас и за повечето ходенето по състезания е сведено до олимпиадите и състезанието "Акад. Чакалов". После искат да ги оставят на мира да си учат, не да мерят знанията си с другите. Поне повечето. Има и изключения, разбира се, но сред тези, които познавам, повечето не желаят да ходят по състезания.
Лично мнение, след над 10 години наблюдения.
Състезателно насочените деца избират СМГ, съдейки по нагласите в нашия клас. Останалите, които искат да продължат с математика, сме избрали НПМГ.

# 641
  • София

Напоследък ПЧМГ се представя по-добре от СМГ на олимпиади по математика, за справка последната МбОМ. За мен е странно и се чудя какви изводи да си направя. Може би се дължи на обучението, преподавателите….

Моля, горното да се приеме за илюстрация на това до колко е основателно да се твърди, че броя представители на Международни олимпиади говори за качеството на обучение в училището, което и да е то.

# 642
  • София
Не ви съветвам да се връзвате на Цветка Петка.
Наивно е да вярвате, че в СМГ са се засили да учат природни науки.
Все едно сега някой да ми твърди, че в МГ се учи чужд език, само защото има 12 деца от МГ на точка от трети кръг.
Знаят децата, спор няма. Но какво са учили в училище е друга тема.

# 643
Напълно съм съгласна. Аз също имам тези наблюдения, като следя съставите на националните ни отбори.

# 644
А има ли съсгезание по матем.в НПМГ с което може да се влезе вместо НВО по мат.? Чух от детето, но никога не съм попадала на такава инфо.

Общи условия

Активация на акаунт