На море в Турция - тема 75

• 72 202
  • 735
  •   1
Отговори
# 345
А всъщност какво означава а ла карт? Не намирам в интернет. Не е ли същото като ол инклузив ?
Не знам дали ще обесня правилно, но е горе долу така както Аз го виждам. 😂 За мен е вечеря с определена тематика, спрямо това какво изберете - турски, италианска. Другото е че ти дават меню от което избираш. В Аквасис бе така - имаш право да си избереш 1 салата от цялото меню, 1 осн и предястие, и десерт. Както казах сервират ти ги в тавичките, който са готвени. /детайлите, - вилиците бяха традиционни, сервиза също /Това не съм го виждала на всякъде и ми хареса, обслужва  те сервитьор,очаква се бакшиш. Там найстина в  ала карт обслужването  ми се видя по специално. Миналата година в  друг хотел - пълна скръб. Така че направих сравнение.

# 346
Значи трябва да питам дали ми е включен този ресторант в пакета, който сме платили е за колко посещения е включено...

# 347
Здравейте, имам три въпроса (ще сме в Бодрум) :
1. Виждам има различни мнения по отношение на валутата. Предвид факта, че по курортите предпочитат евро и малко се мръщят на лирата, какво е по-добре да взема повече лири или повече евро?
2. Какво е това Gumbet в Бодрум, аз виждам, че е плаж, има ли нещо друго което може да е?
3. Също ако има конкретни места интересни за посещение в Бодрум да препоръчате и някой друг пазар, както и от къде се хващат корабчета за остров Кос или за други посоки (ако знаете)?
Благодаря ви предварително Blush

# 348
Значи трябва да питам дали ми е включен този ресторант в пакета, който сме платили е за колко посещения е включено...
Обикновено на престой от 7 нощувки, //може и 5 да са/имате право на 1 посещение на избран ала карт, те са няколко. Резервация се прави, така че направете първите дни. При настаняването ще Ви кажат 😊

# 349
Благодаря !!

# 350
Мисля, че едно посещение е включено. Попитайте на място.

И от мен един глас за Aquasis!

# 351
  • Пловдив
Здравейте,на 2 септември ще пътуваме за Сиде през вторият мост на Истанбул мислим да минем , с междинна нощувка в Ескишехир та се чудя колко лири трябва да заредя стикера за пътните такси.Ще съм Благодарна за помощ.
Къде ще сте в Сиде? Ние тръгваме за Сиде / в Камелия Фулия сме/ на 3-ти, като по същият път - нощувка в Ескишехир
В Сиде ще сме, във Вонресорт.
Моя син и те ще са там, но в Елит. Те били три хотела и ползвали една база, но хотела бил приличен. Специално говоря за Елит.
Те също пътуват на 2. 09 от Пловдив

# 352
Здравейте! Колебая се между избора на 2 хотела - Azura deluxe Sorgun и Selectum family resort Belek. Изчела съм всички коментари в трип адвайзър, но на единия ми допад аквапарка, на другия като цяло обстановката, а днес трябва да взема решение. Моля за отзиви. Благодаря!

# 353
  • Варна
О , благодаря Ви , олекна ми
Благодаря , че ме успокоихте, че мога и с карта да се разплащам.

Кой път идиот ви каза че няма банкомати и терминали
Даже по пазарите половината сергии имат терминали. По туристическите места , пазари , сергии освен с карта и лири може € , § , може сигурно и донги и тугрици , не съм пробвал  Simple Smile Simple Smile Simple Smile

# 354
  • София
О , благодаря Ви , олекна ми
Благодаря , че ме успокоихте, че мога и с карта да се разплащам.

Кой път идиот ви каза че няма банкомати и терминали
Даже по пазарите половината сергии имат терминали. По туристическите места , пазари , сергии освен с карта и лири може € , § , може сигурно и донги и тугрици , не съм пробвал  Simple Smile Simple Smile Simple Smile

Моляяяяя, дали ще можеш да си купиш кило праскови от пазара, или чорапки от сергия, или на долмуш дори да се качиш, ти па верно не се спря да пишеш простотии.

# 355
Здравейте! Колебая се между избора на 2 хотела - Azura deluxe Sorgun и Selectum family resort Belek. Изчела съм всички коментари в трип адвайзър, но на единия ми допад аквапарка, на другия като цяло обстановката, а днес трябва да взема решение. Моля за отзиви. Благодаря!
Ние сме в Азура сега от 28.08, и ще пиша как е. Аз също се надявам да сме с правилен избор, че и Аз четах че базата е стара, най вече стайте.

# 356
При мен везните започнаха да клонят към Selectum Belek, в Азура ми хареса аквапарка, но няма много положителни коментари в трип адвайзър, казват че било доста мръсно и старо, нормално, това си е стар хотел под нова шапка.
На вас желая страхотна почивка.

# 357
При мен везните започнаха да клонят към Selectum Belek, в Азура ми хареса аквапарка, но няма много положителни коментари в трип адвайзър, казват че било доста мръсно и старо, нормално, това си е стар хотел под нова шапка.
На вас желая страхотна почивка.
Да така е. Има и положителни и отрицателни, навсякъде ги прегледах, за различни неща са. Кой са верни от положителните не е никак ясно. Фб Бг групите са доволни, но те не са критерии. Ще видим, каквото такова, вече. Ще Ви пиша как е там. 😂

# 358
А всъщност какво означава а ла карт? Не намирам в интернет. Не е ли същото като ол инклузив ?

А ла карт означава ресторант, в който се поръчва от меню. Почти всички съвременни ресторанти са такива, но в ол инклузив курортите го пишат изрично, за да разграничат този тип ресторанти от основния ресторант с бюфет на самообслужване  или т.нар. шведска маса. В тези курорти обикновено имате право на една или повече безплатни вечери в такъв ресторант, при настаняване за повече от определен брой нощувки.

Как проверявате каква сума ви е останала по стикера за платените пътни такси?

# 359
  • на Мелмак
Мисля, в темата за Истанбул имаше на първа страница линк към HGS.

Общи условия

Активация на акаунт