На море в Турция - тема 75

• 72 114
  • 735
  •   1
Отговори
# 135
  • София
Мисля че е невъзможно. Плюс си добавете горивните такси, който вече не са никак малка сума- по 50+ евро на човек (четох за 75 последно)

# 136
Гледам Last minute офертите и нищичко не мога да избера.

Дали има шанс да намеря хубав хотел за около 1000 лв. на човек със самолет?

Кои сайтове гледате ?
А за кой период го търсите, че и Аз търсих, ама със самолет са си цифра

Септември, октомври

# 137
Върнахме  се вчера от почивка в Алачати/Алачатъ до Чешме.
Само да ви кажа, че водата на морето беше ужасно студена. Изкъпахме се веднъж. А какъв вятър духаше на плажа...
Някои от местните хора казаха, че тази година температурата на водата е по-надолу с няколко градуса.

По пътя спахме в Акчай, където случайно срещнахме познати. Те ни казаха, че и там морето е много студено.

Иначе по тези места беше много красиво.
Като човек, почивал в Гърция през последните 6-7 години, отново ще направя паралел и ще  кажа, че тези места много напомнят на Гърция като вили, цветя, улички, дори храна.
След тази почивка за моето семейство плюсовете са за Гърция, защото е по-малко път и морето е топло и спокойно за къпане, без вятър, без вълни.  Въпреки тълпите от българи по гръцкото крайбрежие. Гърците имат безброй обширни плажове и винаги е имало място за всички, даже необезспокоявано на разстояние от метри да си плажуват.
Докато по турските плажове ми се видя доста пренаселено.

# 138
Алачатъ, Чешме и районът са сред най-популярните за турците курорти, наблизо е Измир с няколко милиона, идват и много от Истанбул.
Мястото е известно и сред сърфисти (вятър, вълни), неслучайно в Алачатъ има вятърни мелници, а в Чешме - ветрогенератори.  Simple Smile
Но водата тази година е греда. Бяхме на Самос втората седмица на юли, където по принцип била хладна водата, но този път 20-21 градуса... Това за липсата на вятър за Гърция важи само за някои места и в доста по-малка степен за островите.
Ето къде почиват местните - във всяка шега има доза истина. Simple Smile

# 139
Аз не видях нито един сърфист...

# 140
  • Sofia
Здравейте, днес хванах мисля почти "последния влак" и успях да резервирам от 30.08 в Атлантик Холидей клуб в Кушадасъ. Има ли скоро завърнали се от там да споделят мнение? Ние не сме ходили отдавна в Турция на почивка, нито пък сме били в Кушадасъ, та ще ми е интересно нещо да споделите? Ще съм с малката си 11г. дъщеря, която иска пързалки,  да отидем до Ефес и разбира се някъде да си купела нещо!🙂

# 141
Аз да ви споделя колко много се издраних ,че и на нас , въпреки че резервирахме преди 20 дни ни начисляват горивна такса от 40 лв на човек за автобус. Недоумявам защо цените ,които даже актуализираха с 200 лв нагоре в деня , в който пуснахме резервацията, не са актуализирани с горивото за автобуса, което за няма и месец не е мръднало нагоре. Разбирам за тези, които са резервирали миналата година - там скока на горивата е ясен, но за резервация преди 20 дни да искаш горивна такса, за мен си е чисто изнудване .

# 142
  • София
Здравейте, днес хванах мисля почти "последния влак" и успях да резервирам от 30.08 в Атлантик Холидей клуб в Кушадасъ. Има ли скоро завърнали се от там да споделят мнение? Ние не сме ходили отдавна в Турция на почивка, нито пък сме били в Кушадасъ, та ще ми е интересно нещо да споделите? Ще съм с малката си 11г. дъщеря, която иска пързалки,  да отидем до Ефес и разбира се някъде да си купела нещо!🙂
Добър избор, страхотен аквапарк, най-добрия плаж, съмнява ме дете на 11 г да иска да гледа Ефес, какво "нещо" да споделим...например мента и спрайт и лед е много добра комбинация, ама не пийте повече от 5 на ден, че една година пих + 2 Джина с лед и щях да пукна, тоя лед го съсипаха. Има наблизо т.нар. Флора оутлет там има бая магазини, има в сряда пазар в центъра да си купи някое парцалче детето. Освен Ефес може Памуккале, Шериндже да посетите.

# 143
  • Sofia

Добър избор, страхотен аквапарк, най-добрия плаж, съмнява ме дете на 11 г да иска да гледа Ефес, какво "нещо" да споделим...например мента и спрайт и лед е много добра комбинация, ама не пийте повече от 5 на ден, че една година пих + 2 Джина с лед и щях да пукна, тоя лед го съсипаха. Има наблизо т.нар. Флора оутлет там има бая магазини, има в сряда пазар в центъра да си купи някое парцалче детето. Освен Ефес може Памуккале, Шериндже да посетите.

Благодаря за насоките, може би по- скоро иска да се разхожда според мен, но това й е подаръка за рождения ден, така че където каже там.🙂

# 144
В Ялова някой скоро ходил ли е? Търся впечатления и идеи за посещания, разходки и тн.

# 145
От коя агенция резервирахте? С какъв транспорт ще сте? Късно се сетих да гледам офертите за Кушадъсъ и може да го посетим др. година ако не изпадне нещо изгодно

# 146
Аз да ви споделя колко много се издраних ,че и на нас , въпреки че резервирахме преди 20 дни ни начисляват горивна такса от 40 лв на човек за автобус. Недоумявам защо цените ,които даже актуализираха с 200 лв нагоре в деня , в който пуснахме резервацията, не са актуализирани с горивото за автобуса, което за няма и месец не е мръднало нагоре. Разбирам за тези, които са резервирали миналата година - там скока на горивата е ясен, но за резервация преди 20 дни да искаш горивна такса, за мен си е чисто изнудване .
Краси, и при мен се случи същата ситуация, много неприятно наистина.
Някой има ли впечатления за хотел Касандра в Бодрум ?

# 147
Здравейте.
Моя близка, не пише в БГ Мама, ще пътува със семейството си след две седмици в Турция.
Тя е с три ваксини, последната е от септември миналата година, мъжът и е с еднодозова ( Джонсън ли беше,  Янсен ли беше....) от декември месец, детето е на 10 год. без ваксина.
Как се влиза в Турция( за сега), изисква ли се тест, сертификат или нещо друго или е без проблем?
В страната как се пътува, изискват ли се маски в хотели, магазини и заведения?

# 148
Здравейте.
Моя близка, не пише в БГ Мама, ще пътува със семейството си след две седмици в Турция.
Тя е с три ваксини, последната е от септември миналата година, мъжът и е с еднодозова ( Джонсън ли беше,  Янсен ли беше....) от декември месец, детето е на 10 год. без ваксина.
Как се влиза в Турция( за сега), изисква ли се тест, сертификат или нещо друго или е без проблем?
В страната как се пътува, изискват ли се маски в хотели, магазини и заведения?
В момента нищо не искат.
Но може да се проверява в сайта на Външно министерство.

# 149
Здравейте,
на път за Фетие със собствен транспорт и първо ходене в Турция ще спим в Памуккале,с цел почивка и разглеждане.Мисля си на отиване да не вземама веднага стикер HGS ,да минем през моста с плащане кеш,през Бига и Бъндърма и плащане на магистралата Q5 също кеш .Да си купим стикер в Памуккале.Мисля си да го заредим с около 800 лири.На връщане да минем около морето -около Айдън /Q31/ ,да разгледаме Сириндже,след Измир да хванеме Q33,  със спане до Айвълък и прибиране пак през моста.Питането ми е достатъчно сума 800 лири да заредим в стикера.И доколкото четох моста и  Q5/от Сусурлук до Акхисар/ може да се плати  и кеш,а също и тунела около Гьочек-15 лири също се плаща кеш.Правилно ли съм разбрала.

Общи условия

Активация на акаунт