На море в Турция - тема 75

• 72 102
  • 735
  •   1
Отговори
# 420
Да дам и моята версия за пътните такси Simple Smile
Преди да тръгна на път, много търсих, но не намерих достатъчно (за мен) информация.

Ако пътувате за първи път с автомобил е добре да си купите (жълт) стикер - HGS. Преминаването през мостове и магистрали може да платите на момента (в брой и с карта), но има места където няма гишета за плащане и таксата за тях се се плаща от стикера или в брой - добавя се към при следващото плащане.

Дали да си купите стикер? -  за мен е задължително ( от личен опит), въпреки, че често срещам мнения, че може да си го спестите и да платите таксите на гише. С Купуването на стикера, вие правите регистрация на автомобила в тяхната ТОЛ система, което е най-важното. Може да заредите стикера с малка сума и по-късно да заредите стикера с сума за погасяване на начислените такси. Срокът за плащане е 15 дни.
- Ако имате стикер с недостатъчна сума, ще доплатете лесно с карта през сайта на пощите им или на бензиностанция Шел (може би и други) до 15 дни.
- Ако нямате стикер, но системата ви е начислила дребна такса, за път на който не е имало гише за плащане, не може да платите онлайн, защото нямате регистрация. Ще се наложи да сте "бандит" за 7-8 лв., да ви налагат глоби , наказателни такси х5 или да се разходите до Одрин за да направите регистрация и да платите .

Регистрация може да направите до 15 дни от влизането в страната във всички Ptt (пощенски станции) . Необходими са паспорт и талон на автомобила.

Стикер на границата при Капитан Андреево, може да купите  от мобилна Ptt. В нашия случай, в тъмно син бус с надпис Ptt, който е паркиран до оградата, преди да напуснете граничния пункт. След като минете гишетата за паспортна проверка и митница от турска страна, пред вас е широка асфалтова площадка. В дъното, точно пред вас е паркиран буса. (Вероятно, може да е паркиран на друго място по плаца и е възможно в неработните часове да го няма)
Странно е, че питахме няколко от служителите на границата, но никой не спомена за него!
Благодаря за подробното обяснение !
Имам следните въпроси:
Като се купи стикер лепи ли се все още горе в средата на предното стъкло или четат камерите номера на колата?
И още един : какво става при смяна на паспорта ня шофьора?

# 421
  • Г.Оряховица
Здравейте и от мен. И ние вече от няколко дни сме azure delux, Sorgun. Отзиви смесени дотук, общо преживяване добро. Като цяло хотела е със стара база, на пръв поглед не личи, на банята си и трябва ремонт, захабени плочки, такива работи, не им обръщам внимание . Аква парка е хубав, малко са двойните дюшеци, но така е навсякъде където сме били. За децата има много забавления. Как и да е, стая море сме Гледката е хубава. Слънцето е силно, деня голям. Храна има навсякъде, много. В основния ресторант не ходим много, основно вечер, но има много храна. Има зона за хранене, край басейните, там изнасят една част от осн ресторант. Така че спокойно по бански си хапваме😂. Почти през целия ден там има, сладолед, пици, пилета печени, салата, десерти, хубави бургери и всякакви такива, дюнери,гюзлемета, пълнени печени картофи, риба. Хубаво са се сетили така. Стараят се хората - разнообразна е и хубава. Поне според мен. Вчера беше  национален празник в Турция и имаше хубава програма целия ден - не спряха. Включително и пяна парти край басейна с градинско  парти с ледени фигури. И хубава зона допълнително за плодове, коктейли. За сега вечерната анимациия ми се струва без интересна. Цигарите в хотела са мн скъпи 5 евро. Направо ме удивиха, по скъпи и от Германия . От бензиностанция та ходихме да си вземем 5 кутии за 125 лири 😂. А на близко магазинче до хотела искаха 220 лири за 4 кутии 🙄. Кафето също е хубаво. 🤗, за което съм доволна навсякъде е едно. Не е нужно да ходя до лоби за експресо. Нямаме кани и сетове за кафе по стайте Ами ако някой нещо го интересува да пита. На идване спахме в Измир и ходихме в Аквариума,в Мола  от тук  научих за него. Хареса ни, на децата още повече. Така че благодаря 😊
Здравейте! Имам няколко въпроса: Чадъри и шезлонги има ли достатъчно край басейните и на плажа? Четох,че входа в морето не е добър,особенно за деца! Има ли наблизо места за разходки пеша и търговски център? Интернета как е? Каква народност са почиващите?

# 422
  • Sofia
След много четене май харесах този хотел Liberty Fabay. https://www.facebook.com/Liberty.Fabay.Official/
Има чудесни отзиви, но все още имам притеснения за плажа, не мога да разбера дали пясъкът е от ситните, хубави, като на Слънчев бряг Simple Smile Някой дали има отговор на този въпрос?

# 423
  • София
След много четене май харесах този хотел Liberty Fabay. https://www.facebook.com/Liberty.Fabay.Official/
Има чудесни отзиви, но все още имам притеснения за плажа, не мога да разбера дали пясъкът е от ситните, хубави, като на Слънчев бряг Simple Smile Някой дали има отговор на този въпрос?

За плажа веднага ти казвам...не знам...виж в Трипа, за хотела при снимките има раздел Плаж и Басейн, има 184 снимки, все ще се ориентираш, но май не е първа хубост, иначе хотела изглежда мнооооого добре.

# 424
  • Пловдив
Децата утре тръгват за Анталия за хотел Von Resotr Ellit
Някой да сподели?
Видях, че базата е на три етажа, малки стай, ами дано поне храната да е добра 🤔
За първи път ще ходят и се надявам да им хареса, защото нямат база за сравняване.
Ще бъда благодарна на мнение!

# 425

В Букинг плажа изглежда,че е със ситен пясък. Записвам си и аз този хотел Hug

# 426
  • Sofia
В трипадвайзър наистина се виждат камъчета на влизане в морето, ще го помисля още малко.
Някой ще похвали ли хотел до летище, с анимация за тинейджъри и плаж "първа хубост"? Simple Smile

# 427
  • Varna, Bulgaria
ThinkingThinkingThinkingThinkingThinking

В Букинг плажа изглежда,че е със ситен пясък. Записвам си и аз този хотел Hug
И на мен ми харесва,не мога да не си го запиша Thinking

# 428
  • на Мелмак
Да, и на нас ни хареса Grinning

# 429
  • Sofia
Само да не му се вдигне цената, при тоя интерес Simple Smile
Някой ориентира ли се вече колко струва на ранни резервации, ако изобщо има за догодина?

# 430
Пясъкът е ситен , но на входа в морето има около метър ивица с камъни. Първия ден бяхме с аква обувки, но следващите дни не сме ги слагали. Освен това водата е мътна. Аз съм май единствената , която не е съвсем доволна от хотела и не бих го повторила или поне не и на тази цена.  Надявам се скоро да ми остане време да напиша подробен отзив.

# 431
  • Варна
Относно Liberty Fabay, не бих го избрала. Не заради самия хотел, а заради мястото му, прекалено е навътре в залива, а Фетие не е много малък град, поне 4-5 пъти сме минавали през различни години през града с разхождане, водата в залива не е особено чиста в сравнение с районите извън него. Аз лично не бих отишла на плаж в залива, ако мога на 10км. настрани да се наслаждавам на чиста, наистина чиста вода. А аз съм от Варна, знам какво е мръсна вода, ако исках такава Черно море ми е наблизо, но за съжаление е отвратително мръсно.

# 432
  • София
Чета за моста над Чанаккале - рейсовете през него ли минават вече? Sad Така се надявах да сме с ферибота.
Ми Такава си, всичко живо иска по-бързо, ти на кестерме. Добре, че не сме Такива. Всичко върви по моста. Сега и тунела под Ида като пуснат ще е още по-добре. Там ще искаш ли през завоите? Ако съм прозвучал грубо, от ракията е, иначе съм добър човечец. Съжалявам!

АЯсно, значи по моста, мерси Simple Smile
И ако всички бяхме с еднакви предпочитания, нямаше да има различни хотели Smirk За мен лично колкото повече видя и преживея, толкова по-добре (в положителен аспект, разбира се). И да, заменям 1ч усещания с ферибот за 5мин по пътя Simple Smile

# 433
  • Пловдив
Днес времето хич не е за море, а някой днес потеглят.
Въпреки всичко им пожелавам, утре като пристигнат да грее слънце!
Весела почивка!

# 434
  • на Мелмак
При нас е чудно Wink
Турция е голяма Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт