Камъни в жлъчката - тема 9

• 46 704
  • 1 034
  •   1
Отговори
# 330
Мен от катетъра ме е страх повече отколкото от операцията. Защото веднага ще направя цистит а при ме вече повечето антибиотици не работят...Не знам дали може са се договори дя е без.

# 331
Мен от катетъра ме е страх повече отколкото от операцията. Защото веднага ще направя цистит а при ме вече повечето антибиотици не работят...Не знам дали може са се договори дя е без.

Нищо не пречи да ги попиташ или да се помисли за някакъв вариант за памперс, ако имат някакви други притеснения.

# 332
Възможно ли е да ме боли гърба от жлъчката?

# 333
Възможно ли е да ме боли гърба от жлъчката?
Да.

# 334
Аз нямах катетър. То нямаше и какво толкова да изкарвам. Бях спряла приема на течности от предната вечер, преди операцията ходих няколко пъти до ВЦ и след това с раздвижването ме заведоха до тоалетна. Тогава не ми се получи, защото ми стана лошо, та си изкарах без проблем около 8ч след операцията без памперс или катетър. Явно зависи от конкретната болница.

# 335
Не съм имала катетър, колкото по-рано вземете решение за операция толкова по-леко ще мине. За жалост камъните са необратимо състояние и операцията е единственият разумен изход.

# 336
Каква беше вашата операция ( лапароскопска или обикновенна) и в коя болница бяхте?

# 337
Лапароскопска, във ВМА София, м. 05 2022г., от тогава съм като сърна 😂😂😂. Определението е на доктора.

# 338
Знаете ли какви са причините поради които може да е подходяща лапароскопска? Примерно ако има възпаление? Дали има някой който е минал през отворена операция за отстраняване на жлъчката да сподели.

# 339
Лапароскопската е стандарт. Не знам кой би искал отворена, ако не се налага.

# 340
Лапароскопската е щадяща, с 4 дупки, без разрези и си на крак 2,3 ч.след операцията.

# 341
Да, ясно, имах предвид дали е възможно да не може да ти направят лапароскопска и щеш не щеш да те режат.

# 342
От това, което научих покрай майка ми, която е възрастна, 1) лапароскопска не се прави, когато жлъчката е възпалена; 2) операцията може да започне лапароскопска, но да свърши отворена (например при възрастни с тъканна дегенерация и т.н).

# 343
Това и мен ме притеснява, че имам възпаление и не знам дали няма да ме засилят към отворена..

# 344
След операцията се оказа, че и моята жлъчка е била възпалена. Преди операцията само стойността на СУЕ насочваше към това, тъй като никога не бях правила кризи. Успяха да ми направят операцията лапароскопски, а е имало и сраствания, въпреки че нямам предишни операции.
Когато оперираха баща ми беше с възпалена жлъчка и панкреатит, стабилизираха го за няколко дни и след това му направиха операцията лапароскопски. В различни болници и в различни градове са ни правени операциите.
На мен на едно място ми обясняваха, че може да се наложи отворена и се радвам, че не се съгласих да ме оперират там.

Общи условия

Активация на акаунт